Храна за първокласни котенца: суха или мокра? Какъв вид храна е по-добра за коте?
Anonim

Всеки, който веднъж реши да започне котка в една къща, трябва да се изправи пред въпроса каква храна е по-добра за коте.

Индустриална храна или естествена храна

Естествената храна със сигурност е много полезна за здравето на бебето. Възможно ли е обаче да се балансира самостоятелно ежедневното хранене по такъв начин, че животното да получава необходимия дневен прием на хранителни вещества, микроелементи и витамини? Като се има предвид съвременния ритъм на живот, повечето собственици е малко вероятно да имат време да подготвят домашен любимец. За много хора е много по-удобно да се използват премиум фуражи за котенца. Добрата промишлена храна ще струва не повече от естествена балансирана храна. В допълнение, днес пазарът и ценовият диапазон на този продукт се разшириха. Също така се увеличи броят на производителите, които предлагат премия за котенца храна. Като се има предвид факта, че те все още не са възрастни котки, това означава, че за правилното хранене е необходим специален подход, за тези бебета са разработени специални технологии за готвене.

Предимствата на сухата храна

Какъв вид храна е по-добра за коте: суха или мокра? Предимствата на "сушенето" са очевидни: такава храна няма да се развали и затова може да се съхранява в купа за дълго време. Много е удобно, ако трябва да си тръгнете за дълго време. За такива случаи можете да закупите специален фидер, снабден с таймер и дозатор. Универсална суха храна по дълъг път или по време на шоуто. Противно на предразсъдъците, вероятността дадено животно от различни болести от такива храни е изключително малко. Но за това трябва да следвате някои правила: осигурете на вашия домашен любимец чиста вода в купа; не смесвайте естествената храна със суха храна; освобождаване "сушене" строго според теглото на бебето. Храната на премиум класа трябва да бъде избрана въз основа на физиологичното състояние на домашния любимец. В случай на нарушение или неспазване на тези условия, съществува риск от уролитиаза и проблеми с храносмилането в домашни любимци.

Характеристики на влажна храна

Друг вариант е консервирана храна. Въпреки това, такава храна за котенца от премиум клас не е много удобна за използване. Поради факта, че има тенденция да се влошава бързо, е невъзможно да се позволи дълъг престой на консерви в купа. По същата причина мокрите храни за котенца се продават в компактни опаковки, което значително увеличава цената му.

За да предоставите на Вашия домашен любимец висококачествени консерви, трябва да сте готови да платите кръгла сума. Освен това, ако трябва да напуснете къщата за дълго време, няма да можете да нахраните животното с консервирани храни, затова те са по-малко удобни от сухата храна.

Премия за котенца храна: как да изберем

При избора на храна на котето е важно да се съсредоточи не върху класификацията, а върху състава. В момента законодателната база не е достатъчно прецизна, поради което разделянето на фуражите на класове е условно. В по-голямата си част това се отнася за домашните фуражи. Премиум мощност може да бъде по-ниско качество от заявеното от производителя. Това се дължи на факта, че такива производители определят категорията на фуражите си въз основа на ценовата политика.

Какво е най-добрата храна за коте

Няколко марки котенца от първокласен клас са оправдано доминиращи на пазара. Те включват:

- Хълмове за хранене ("Hills"). Неговите антиоксиданти и аминокиселини допринасят за доброто храносмилане на развитието на имунитет при котенцата. Тази храна подкрепя здравето на пикочния мехур, за да се предотврати уролитиаза. Предлага се "Хилс" в опаковки с тегло 400 грама, 2 кг, 5 кг и 10 кг. Цените варират от 219 до 3450 рубли, в зависимост от теглото.

- Акана ("Акана"). Тъй като появата на тази храна в продажба, той успя да се люби на котенца. Благодарение на внимателния състав на храната, който включва яйце, агне, щука, домашните любимци растат здрави и силни. Аканата се предлага в опаковки: 400 грама, 2 кг, 5 кг, 7 кг и 18 кг. Цена на фураж - от 250 до 5890 рубли.

- Royal Canin (Royal Canin) заслужено се счита за най-достъпната премия в ценовата категория . Неговата структура съдържа само най-необходимите вещества, които се нуждаят от нарастващото телесно тяло. Състои се от L-карнитин, допринасящ за нормалното формиране на скелетната система при животно. Храни "Роял" за котенца, произведени от 400 грама, 2 килограма, 4 килограма и 10 килограма. Цената на тази храна - от 187 до 3280 рубли, в зависимост от теглото.


При ценообразуването една от основните роли се играе от рекламните разходи. В тази връзка се препоръчва внимателно проучване на състава, преди да купите фураж за премиум котенца. За да направите това, е достатъчно да се движите по основните важни елементи на съставките. Съдържанието на протеини от животински произход трябва да формира основата на фуражите, т.е. този елемент е в началото на списъка. Протеинът от растителен произход не включва аминокиселини, необходими за животното, а също така се абсорбира слабо. Делът на пилешкото или пуешкото месо във фуражите пряко влияе върху цената на последното. Месото от нежно агнешко, сьомга, патица се използва като маркетингов улов, а ако се добави, то в минимално количество.

Как да се оцени класът на хранене

Можете самостоятелно да оценявате качеството на храната в съответствие с мащаба на Fredalina. Началната точка е 100 точки. Въз основа на състава на храната се добавят точки / изважда се към първоначалното количество. Въз основа на получения резултат се прави заключение на специална таблица.

Така, преди да започнете коте, е необходимо да се определи вида на храненето. Ако имате свободно време, можете да му дадете естествена храна, внимателно обмисляйки дневната диета. Необходимо е да се има предвид, че за нормален растеж и развитие на домашен любимец е необходимо да се консумират храни, в които ще присъства необходимия набор от микроелементи, витамини, хранителни вещества. В противен случай съществува риск от патологични заболявания и заболявания на стомашно-чревния тракт.

По-лека и безпроблемна опция - висококачествени готови индустриални фуражи. Благодарение на усъвършенстваната технология, те съдържат правилния набор от хранителни вещества, минерали и витамини. Използвайки тази храна за хранене на коте, можете да сте сигурни, че животното ще порасне активно и здраво.