Смешни и красиви петелки. Бета съдържанието у дома
Anonim

Мечтата на мнозина - да имат аквариумни риби - е разбита за необходимостта да се съдържа нещо подобно на медицинско изделие от реанимация (куп проводници, маркучи, филтри и т.н.). Но вие искате, както в детството, един карась в банка ... Малко хора обаче си спомнят къде отиват тези караси (съдбата им е жалко). Почти всички подводни обитатели в плен се нуждаят от апарат за изкуствено дишане и просто не можете да ги държите в банка. И мечтата все още остава. Какво да правим

Донеси у дома малка, но безумно красива риба Бета (борба с петел). Развъдчици (благодарение на тях за това страхотно!) Донесени толкова много форми и цветове, че е невъзможно да не се моля на никого. И основното им предимство е възможността да живеят без компресор - те вдишват атмосферния въздух. Наситени с кислород, често със силен ток от филтъра, те не обичат аквариума много. Никой не твърди, че тези риби трябва да се държат в три-литрови буркани, но фактът, че ще се чувстват добре в малък контейнер без филтрация и аерация, е факт. Единствената трудност може да бъде развъждането на петел, но не всеки иска да стане професионален развъдник. Почти всички съдържат Бета само за да се наслаждавате на красотата. Ето защо ще обсъдим въпроса единствено от тази гледна точка.

Петушки риби: съдържание у дома

Представители на семейството macropod са непретенциозни в пълния смисъл на думата. Те ще ви простят застоялата вода и рядката храна, благодарение на страхотните пози, които приемаме с удоволствие като неописуема гледка. Вярно е, че не трябва да мислите, че малките риби могат да сменят водата на всеки шест месеца и да ги хранят "когато никога". Не! Да се ​​подиграваме на този, който е укротен, е богохулство. Ние сме отговорни за тях.

Какво обичат петелът? Рибите (в плен) изискват топла вода. В идеалния случай температурата трябва да се поддържа между 24 и 28 ° C. Ако вашият апартамент е винаги топъл, не можете да инсталирате нагревател в аквариума, в противен случай той е жизненоважен. Освен това, температурната разлика трябва да бъде минимална: Betta е в състояние да хване студа чрез преглъщане на студен въздух. Ако разликата е значителна, покрийте контейнера с петела, но не прекалено плътно, така че да може да изтече свеж кислород.

Какво ядат рибите? Съдържанието в аквариума включва използването на жива храна като основен източник на храна. В идеалния случай това са комари и мушици. В магазина за домашни любимци можете да закупите замразени червеи или артемия. В краен случай, подходяща суха специализирана храна. Захранването с риба е забранено! Те се нуждаят от умерено хранене. Колкото по-гладни са петлите, толкова по-силен е имунитетът им, което означава, че колкото по-дълго живеят. Но от преяждане Betta получава мазнини, става мързелив и престава да организира красиви демонстрационни битки. Какви петелли могат да бъдат там ...

Рибата, чието съдържание считаме, понася добре дневната светлина. Ето защо е препоръчително да инсталирате аквариума на добре осветено място. Директна слънчева светлина, обаче, не трябва да попадат в аквариума - от тази вода ще започне да цъфти. В почвата на аквариума е желателно да се засади малко растение, което ще снабдява водната среда с кислород. Не забравяйте да инсталирате декоративна украса, в която рибата може да се скрие от време на време.

Какво друго е различен петел? Тези риби са много агресивни представители на водния свят. Затова е желателно да ги държите в отделен аквариум, така да се каже сам. В противен случай, някои от "гостите" ще трябва да положат глава по време на системни битки. За да си петел да не се отегчи в "самотна клетка", затворете огледало за него. Той ще се бори със собственото си отражение. Той е безопасен и много красив. Но не правете това често. Петелът се използва и спира да реагира.