Как да разберете своя растеж в бъдеще? Полезни формули за изчисления
Anonim

Много родители, докато все още държат бебето си в ръцете си, започват да се чудят какъв ще бъде животът му, какво ще стане, когато порасне. Ако предсказате естеството на трохите и неговата съдба предварително нереалистични, тогава се опитайте да изчислите нейния растеж е напълно възможно. Да, и децата, които започват да растат, се чудят как да открият техния растеж в бъдеще? Нека се опитаме да го разберем.

Всичко е предварително определено ...

Първо трябва да разберете, че всяка кротка, която мирно ухапва в яслите или дори все още не е родена, вече съхранява информацията, от която се интересуват нейните родители. От тях всяко дете получава определено ограничение на растежа и ще се развива според плана, който природата е очертала.

Как да разберете какъв е вашият ръст в бъдещето или височината на вашето бебе? Учените са открили, че растежът на всеки човек зависи от няколко фактора: генетика, хранене, хормонални нива, начин на живот и дори географската среда.

Най-показателният в това отношение е факторът на наследствеността. Растежът зависи от него на деветдесет процента. Ето защо, често задаваният въпрос за това как да разберете бъдещия растеж на тийнейджър или малко дете, отговорът ще ви помогне да намерите формулата. Следва да се поясни, че резултатът от изчислението трябва да се счита за приблизителен с разлика от пет сантиметра в една или друга посока.

За момичетата формулата ще бъде: (височината на татко се умножава по 0.923, а височината на мама) се дели на две.

За момчетата: (за растежа на бащата добави растежа на майката, умножен по 1, 08), разделен на две.

"Народен" метод номер 1

Как да разберете растежа си в бъдеще, без да прибягвате до сложни изчисления? Можете да използвате формула, чийто автор е бил изгубен в продължение на векове (всъщност името на този метод е същото). Въз основа на факта, че тази формула не е без популярност, можем да заключим, че тя работи.

За да изчислите крайната височина на момичето, трябва да добавите растежа на нейните родители, да умножите резултата с 0.51, а след това да вземете седем и половина сантиметра от случилото се.

За да се изчисли крайната височина на момчето, е необходимо да се добави височината на майката с височината на бащата (вземете височината в сантиметри, например 170), умножете тази сума с 0, 54 и вземете четири и половина от полученото число.

"Народен" метод номер 2

Как да разберем височината си в бъдеще според друга „популярна” формула, като вземем предвид височината, която детето достига за една година.

Приблизителната височина на момичето (в сантиметри) е равна на височината й за една година плюс сто сантиметра и минус пет.

Очакваната височина на момчето (също и в сантиметри) е равна на височината му за година плюс 100 сантиметра.

Професионална формула

Как да разберете колко растеж ще има детето в бъдеще за много родители. Можете да използвате работата на проф. Смирнов и ендокринолог Горбунов. Точността в изчисленията тук е плюс или минус 8 сантиметра.

Приблизителната височина на момичето (в сантиметри) ще бъде равна (височината на майката плюс височината на бащата за дванадесет минути и половина): 2 ± 8.

Оценената височина на момчето (в сантиметри) ще бъде равна (височината на майката плюс височината на бащата плюс дванадесет и половина): 2 ± 8.

Трябва да се отбележи, че тази проста формула не е толкова много, за да се разбере как да познаваш височината си в бъдеще (или височината на бебето), а да приемеш минималната и максималната височина на детето, като се има предвид настоящият растеж на родителите му.

При изчисляване на растежа на детето, трябва да се има предвид, че горните формули предполагат "идеалния" растеж на детето, който той може да постигне, ако има благоприятно сливане на всички необходими обстоятелства. Ако бебето има недостиг или излишък от жизненоважни витамини или вещества, има хронични заболявания, тогава неговото развитие ще се осъществи с малко по-различно темпо. И тези формули може да не помогнат да се намери отговорът на въпроса.