Как да се обвърже arafatku на главата си? Практическо ръководство
Anonim

Такъв специален стилен атрибут, като Арафатка, все по-често се вижда в гардероба на младите хора, които следват най-популярните тенденции. Не само жените, но и мъжете ходят в този необичаен шал. Тази красива бижутерия може напълно да се припише на унисекс клас.

Всъщност арафатката или шема е обикновен шал или шал, носен от мъже араби. Наистина, напоследък световните тенденции, които все повече се връщат към етническите мотиви, заемат дрехите на един или друг народ, като му придават нов живот и популярност.

Яркият и модерен shemagh е чудесен аксесоар за почти всяко облекло, независимо от стила му, класически или младежки.

Как да се обвърже arafatku на главата си?

Има няколко начина. Смята се за традиционен тюрбан. Сгъваме шала по диагонал и го хвърляме по главата, така че краят му да е право на гърба. След това Арафат се връща обратно вляво и се увива около главата. Краят на шала е скрит под тъканта на гърба на главата.

След като се научих да обвързвам arafatka по главата по традиционния начин, нека преминем към още един. Той носи шал със специален задържащ кръг. Така арабите носят шема. Този метод е много прост и не изисква специални умения. Шалът не може да бъде вързан изобщо, а просто фиксиран с задържащи кръгове (рендли) върху главата.

Има и трети начин за свързване на арафатка по главата: трябва да разширите шал по дължина, така че върхът на дългия край да е в средата на челото. Върховете на arafatka са усукани, докато не се превърнат в флагела. Шалът е увит около главата. Зад него е вързано с малки плитки.

Възможно ли е с такъв шал да се предпазите от лошо време? Как да се обвърже arafatku в този случай?

Има такъв начин. Да започнем с това, че шемата е вързана по третия начин - чрез усукване. След това свободните краища се хвърлят напред, от страната на лицето се кръстосват и прикрепват към снопове, които се поставят на челото.

Арабски шал - много практично и удобно нещо. Той е направен от вълнени или памучни конци, но съвременната индустрия все повече използва синтетични влакна и вискоза. Това, разбира се, не е арабският шал, а достъпен модел.

Класическата версия е черна и бяла, но съвременните жени Арафат имат различни цветове, нюанси и размери.

Най-популярни сред жителите на Персийския залив са белите шалове. Такива продукти се отличават със специален модел, който се създава чрез специално преплитане на нишки по време на производството му. Нищо чудно, че дори едно дете тук знае как да обвърже arafatka на главата си.

Днес Арафат е известен не само в топлите страни. Все по-често можете да видите тези вълнени шалове на главите на жителите на северните страни. Този шлем е перфектно съчетан с якета, палта, дъждобрани, дънки и кожени дрехи.

Тези шалове са много популярни сред модата. Те знаят как да обвързват арафатката на главите си, така че те се отличават отлично от тълпата, като придават жизненост и оригиналност на техния стил.