Храна "Грандорф" за котки и кучета: описание и ревюта
Anonim

С появата на домашен любимец в къщата, независимо дали е котенце или кученце, допълнителните грижи се добавят значително. И въпросът как да се хранят домашни любимци става много актуален.

Едно от отличните решения на този проблем е белгийският фураж "Грандорф". В този случай производителят се грижи за котки и кучета.

Храна за котки "Грандорф"

Суха храна "Grandorf" за котки съдържа в своя състав само полезни и необходими за животинските субстанции. 70% от него се състои от месо, а останалите 30% са мастни киселини, витамини, антиоксиданти, бирена мая, таурин и други компоненти.

В допълнение, има някои видове храна за котки "Grandorf". Те се отличават със специално формулиран състав за малки котенца (с агнешко и ориз), котки, които са постоянно на закрито (с пуйка и агне), стерилизирани животни (с ориз и пуйка), както и за домашни любимци с чувствителна храносмилателна система (с риба). ).

Храната "Грандорф", благодарение на балансирания си състав, носи значителни ползи за тялото на животното:

  • поддържа полезната чревна микрофлора, подобрява храносмилането и метаболизма;
  • грижа за устната кухина;
  • предотвратява проблеми със зъбите;
  • лекува кожата на животното и вълната;
  • укрепва ставите;
  • подобрява зрението;
  • подкрепя активността на сърдечно-съдовата система;
  • намалява възможността за уролитиаза;
  • подобрява имунитета.

Отзиви за храна за котки "Грандорф"

Какво казват купувачите за такъв продукт за животните като фураж „Грандорф“? Обратната връзка в повечето случаи е положителна. Любителите на котки обичат естествения състав на храната, голямото количество месо в него и пълната липса на соя. В допълнение, тази храна е идеална за домашни любимци, склонни към алергии.

Що се отнася до минусите, те не са толкова значителни. По принцип собствениците на животни смятат, че хранителните пелети са малко малки. Но за котките най-вероятно няма значение. А вторият минус е цената на храната. Всъщност, той е много по-висок от други популярни производители в Русия. Причината за това е очевидна - компанията "Грандорф" дава приоритет на качеството на фуражите с максималното количество месо в състава, без да я замества с по-евтина соя или царевично нишесте.

Кучешка храна "Грандорф"

Суха храна "Grandorf" за кучета се състои от лесно смилаеми натурални съставки. Процентът на месото в него е в рамките на 60%, а останалите 40% са заети от ориз, билки и зеленчуци, бирена мая, витамини и други компоненти. Храната не съдържа консерванти, алергени, странични продукти, багрила, аромати, както и захар и сол.

Има различни видове храни "Грандорф" за кучета, така че не е трудно да се намери идеалният вариант за кученце или възрастно куче, бременно или кърмещо животно, както и с всякакви особености на организма на животното (болест, проблеми с храносмилането, склонност към алергии и др.) г.).

Отзиви за храна за кучета от фирма "Грандорф"

Какви впечатления от себе си направи Грандорф храна остави купувачите? Отзивите на ветеринарни лекари и просто собственици на кучета са абсолютно еднакви - тази храна е идеалният вариант за всяка порода, възраст и здраве на домашен любимец.

Домашни любимци са щастливи да ядат храната Gradorf, докато те имат някакви проблеми с храносмилането и подобряват качеството на стола. Освен това, животното става активно, неговото палто е меко и лъскаво.

Но, въпреки всички положителни отзиви, има случаи, когато тази храна не отговаря на кученцето или вече възрастно куче. В резултат на това се наблюдават проблеми с храносмилането под формата на увеличаване на количеството на изпражненията. Опитните развъдчици на кучета казват, че този процес е нормален при смяна на вида храна и просто трябва да го издържите. Тези, които се възползваха от този съвет, забелязаха нормализиране на стола през първите две седмици. Останалите решиха да "не експериментират" с домашния си любимец и продължиха да търсят идеалния фураж за него.