Как да правим изкуствена кръв: съвети и трикове
Anonim

Много хора в честването на Хелоуин мислят как да направят изкуствена кръв - това е необходимо, за да се получи още по-реалистичен вид. Вампири, зомбита и върколаци - всички тези герои са много трудни за представяне без кървави петна по дрехите и лицето.

Изкуствена кръв

Има много начини да се създаде изкуствена кръв у дома: от най-простите ядливи рецепти, съставките, за които всеки има на разположение, и завършва с сложни композиции, които се използват върху филмови комплекти от холивудски филми.

Най-лесният и евтин начин е да използвате кетчуп или акварелна боя. Разбира се, тя не изглежда много реалистична и правдоподобна, затова трябва да търсите други начини за приготвяне на изкуствена кръв.

Можете, разбира се, да използвате свинска кръв за реалистична имитация. Изглежда повече от правдоподобно, но има няколко неприятни моменти - почти невъзможно е да си измиеш костюма от нея, а миризмата оставя много да се желае.

Как да създадете оригинално изображение? Как да направите изкуствена кръв у дома? Тези и много други въпроси имат отговори.

Готвене на изкуствена кръв

За да направите най-правдоподобната кръв от наличните съставки, ще ви е необходима вискозна основа и малко количество оцветител за храна. Можете да използвате захар или друг сироп от прозрачен цвят, както и смес от вода и желатин. За подготовка се нуждаете от червена боя и малко количество синьо и зелено.

Сега си струва да се замислим как да направим изкуствена кръв. За готвене ще ви трябва:

  • 1, 5 литра обикновена вода;
  • 40 грама желатин;
  • цветове на храни (червено, зелено и синьо).

Първо трябва да вриш вода и да разтвориш определеното количество желатин в него. В получената смес (трябва да е вискозна) трябва да смесите боята в червено, докато се получи най-реалистичната концентрация. За да направите изкуствената кръв със собствените си ръце още по-вероятна, трябва да добавите малко количество синьо и зелено.

Сладък сироп, който може да се разреди с вода до желаната консистенция и да се добавят багрила към него, може да служи като вискозна основа.

Рецепти за изкуствена кръв

Как да правим изкуствена кръв? Има още няколко начина за готвене у дома. За една от тях ще ви трябват следните съставки: кетчуп, царевичен сироп, течна хранителна боя за червен цвят и вода. За да се подготви, трябва да се разреди 3 или 4 супени лъжици доматен кетчуп с вода (200 мл), да се добавят няколко капки боя към сместа и 1 супена лъжица. лъжица царевица или захарен сироп. Всички съставки са добре смесени и използвани за декорация в стила Хелоуин.

Полезни съвети

Как да се направи изкуствена кръв у дома - измисли. А сега си струва да се обмислят по-сложни възможности за създаване на правдоподобни вещества - например кръвни съсиреци. Те предават максимално настроението на празника и придават на героя реалистичен характер. Така че, за готвене ще трябва:

  • Тапети или желатин (първият вариант е нежелателен за чувствителна кожа).
  • Анилин бои (най-често се използват за тъкани) или хранителни багрила в червено, синьо и зелено.
  • Вода.

Първо трябва да направите малко количество червен разтвор - за да направите това, смесете водата и червената боя, както и няколко капки синьо. След това изсипете желатина в тънък слой, залепете в малки чаши и поръсете с изкуствена кръв. Внимателно изливане на желатин, можете да получите много реалистични съсиреци и кръвни кори. За да ги закрепите здраво върху повърхността на тялото (например коляното или лицето), най-добре е да използвате лепило за сандали.

За да създадете реалистични съсиреци, можете да използвате бои от други цветове, можете да получите вар кръв на чужденец или сиво-кафява маса, подобно на съдържанието на черепа.

Как да правим изкуствена кръв: полезни препоръки

  • За снимане, най-добре е да се използва изкуствена кръв с по-тъмни нюанси, в противен случай в рамката тя ще изглежда нереалистично.
  • За ролята на вампир или зомби, можете да вземете някаква ядивна кръв в устата си.
  • Изкуствено създадената кръв може да оцвети дрехите.

Следвайки ясни и прости препоръки, можете да измислите страхотен образ за Хелоуин или тематично парти. След като се справихте как да направите изкуствена кръв у дома, можете да започнете да създавате ярки и кръвожадни герои.