Отзиви на собствениците на Акита Ину: описание на породата, снимки
Anonim

Ако изберете куче за себе си, тази статия ще бъде много полезна за вас. Домашният любимец от много години ще стане ваш член на семейството, ще сподели с вас всички радости и нещастия. Ето защо е изключително отговорно да се избере порода, която да отговаря на всички роднини. Тогава вашето кученце ще порасне най-щастливото в света и ще направи всичко за силата си заради вас. Днес искаме да ви разкажем за куче, което не се среща често по улиците на града. Ето защо прегледите на собствениците ще бъдат толкова ценни. Акита Ину е невероятно внушително куче, чийто образ пленява на пръв поглед. В него всичко е перфектно, походка и всяко движение, поза и поглед. Въпреки факта, че Акита се характеризира с плътна конструкция, пропорциите му остават перфектни, а външният вид като цяло е изискан.

Популярност на породата

Днес е невъзможно да се каже, че това е много модно куче. Неговите представители рядко се срещат на обектите, което е разбираемо. За плоски жилища, голямо животно с гъста и гъста кожа не е особено подходящо. Въпреки това, собствениците на вили и жителите на частния сектор обръщат голямо внимание на тях. Това куче се изисква не само очарователен външен вид, но и силата на техния характер. В света няма създание, по-сдържано и разумно, и в същото време смело и много послушно, така казват прегледите на собствениците. Акита Ину в своето време избрани от японския самурай. Те вярвали, че представителите на тази порода могат да бъдат достойно отражение.

История на породата

Kohl ние докоснати времена на японските императори, а след това просто да ви разкажа за историята на тези кучета. От достоверни източници става ясно, че Акита са били използвани като защита на императора. Това е резултат от отличния инстинкт за лов и качествата, с които природата е надарила кучето. Те са опитни и безстрашни, интелигентни и послушни. Породата е много интересна, нейната история датира от векове. И това не е спекулация, а истинските факти, основани на генетично изследване на останките, които се намират на територията на съвременната страна на изгряващото слънце. Произходът на породата датира от второто хилядолетие пр. Хр. Това се потвърждава от чертежите, направени по едно и също време. И накрая, образът на кучето се формира през XVII век и остава непроменен досега.

Описание на породата

Весело, слънчево създание, така че те характеризират тези мнения на собствениците на кучета. Акиту Ину е истински приятел на човек, който цени силата на духа в животно, собствената си гледна точка и абсолютната преданост и привързаност само към близък кръг от хора. Голяма стража, тя никога няма да позволи на непознат да се обърне към господаря си, ако е забелязала недобри намерения. И това се отнася както за хората, така и за животните.

Това е невероятно куче, олицетворяващо хармонията във всичко. Истинско дете на Изтока, то показва такива черти като сдържаност и спокойствие, както и достойнство. Това обаче е само маска, при която страстният темперамент е скрит. Това често се отнася до прегледите на собствениците. Акита Ину буквално се трансформира в средата на своите близки, става общителен и активен.

Дори ако никога не сте имали домашни любимци, това създание може да ви завладее от пръв поглед. Неговите изразителни, леко наклонени очи просто блестят с мъдрост. На пръв поглед е много подобен на руския, но не е, те нямат нищо общо. Това е много активно и общително, весело куче, което лесно се прикрепя към собственика. Най-важното е, че той наистина обичаше домашния си любимец. Това е предпоставка за тези, които живеят в Акита Ину. Прегледите на собствениците подчертават, че въпреки самоконтрола и външната автономия, това са много чувствителни и нежни същества. Помнете историята на легендарния Хачико. Живее с професор, който внезапно почина от инфаркт. Друго 11-годишно куче отиде на станцията всеки ден, за да се срещне с господаря си от работа.

Външен вид и стандарти за порода

Всъщност, ако търсите домашен любимец, това не е много важен фактор. Най-важното е кучето да е здраво, да се храни добре и да играе. Друго нещо, ако искате да развъждате кученца. Тогава имате нужда от чистокръвен Акита Ину. Мъжът за отглеждане днес предлага средно по 20 000 рубли, т.е. може да оправдае цената на изложбата.

Акита е голямо куче, което е много добре изградено. Тя е много силна, мускулеста и силна, характеризира се с тежка глава с къса муцуна, леко подобна на мечка. Кучето се отличава с широк и равен гръден кош, както и с прав гръб. Прилича на нормален външен вид, но в същото време кучето изглежда много оригинално. Наклонени очи и триъгълни уши и широко чело наподобяват едновременно лисица, мечка и вълк. Височината при холката на мъжката е от 66 до 71 cm, а при женската 61-66 cm.

характер

Какво бихте искали да видите с вашето куче? Всеки ще има свой собствен набор от качества. Някои ще празнуват лоялност, други - издръжливост и послушание, други - отлични защитни качества, а четвъртата - неограничена любов към господаря си. Всички те са хармонично съчетани в пухкаво създание на име Акита ину. Отзивите на собственика предполагат, че тези кучета съчетават всички положителни качества, присъщи на други породи. Те нямат отрицателни страни на характера. От възраст на кученца и до старост, Акита се отличава с пакост и весел характер. Агресията и внезапните промени в настроението изобщо не са присъщи на тези представители на кучешкия свят. Те са толкова балансирани, че сякаш предварително изчисляват всяка ситуация. Трудно е да се провокират, преди да се впуснат в битка, те ще проучат обстоятелствата и ситуацията, ще оценят възможните последици от действията си.

Въпреки това, достатъчно за професионалистите. Както всички останали, това куче не е идеално, а понякога го споменават и прегледите на собствениците. Акиту ину (кучето често се проявява по подобен начин) е безкрайно любопитно. Той трябва да е наясно с всичко, което се случва във вашия дом. Всеки шум, шумолене незабавно привлича вниманието му, той ще му забие нос във всяко гнездо и кутия. Въпреки това, с възрастта, това качество изчезва, така че с времето вашият домашен любимец ще стане по-впечатляващ.

Акита и малки деца

Тъй като това е доста голямо куче, много хора се грижат колко внимателен може да бъде Акита Ину в игра с бебета. Мъжът, чийто характер е по-строг, ще бъде за тях не само приятел, но и по някакъв начин ментор. Ще имате възможност да му прехвърлите някои от отговорностите за забавление на децата. Можете да бъдете сигурни, че детето се наблюдава и защитава, ако трябва да го оставите насаме в стаята за известно време.

Съдържанието

Всъщност, ако станете щастлив собственик на куче от тази порода, тогава не можете да се безпокоите много за разходите за грижи и поддръжка. Това са истински спартанци, напълно придирчиви. И кучето може да живее както на улицата, така и в апартамента. Дебел и топъл косъм ще й позволи да оцелее в най-тежките студове. Въпреки това, ако решите да го оставите да прекарате зимата на улицата, тогава трябва да се погрижите за топла щанд или волиера. Живеенето в апартамент за Акита не е много познато - силно и голямо куче няма движение в рамките на четири стени. Затова незабавно помислете кой ще направи с ежедневните си разходки, поне по 2 часа. Ако се чудите защо, посетете всяко шоу и погледнете кучетата Акита Ину. Мъжката снимка, която е поставена отдолу, сияе със здраве, всички мускули са добре развити, което е възможно само при редовни натоварвания. Достатъчно е да разресвате вълната няколко пъти седмично и по време на изливането всеки ден. Възможно е куче не повече от два пъти годишно, използвайки специални шампоани за кучета.

хранене

Колкото по-голяма е породата, толкова по-висока е нейната скорост на растеж, което означава, че трябва да се обърне по-голямо внимание на храненето на вашия домашен любимец на възраст на кученце. Не можете да го научите да яде от масата ви. Най-добрият вариант е правилно подбрана суха храна. Но докато кученцето расте, се препоръчва да се комбинира суха храна с традиционната. Няма да забележите как ще нараства вашата Акита Ину. Мъжът, наскоро на 4 месеца, набира 70% ръст на възрастно куче. Разбира се, съвместната все още ще се чува в ширина, но кучето изглежда вече впечатляващо. Въпреки това, за да се развие развитието, трябва ежедневно да включвате извара и постно месо, кефир и бульон.

обучение

Най-трудният въпрос, който тревожи повечето кучета-развъдчици, и особено тези, които живеят Акита Ину-мъжки. Как да се обучават, какви екипи да преподават, дали да отидат на занятия при кинолога или можете да постигнете всичко сами? Не забравяйте, че трябва да започнете по-скоро, толкова по-добре. Фактът, че е разрешено малко кученце, не може да бъде забранено за възрастно куче, така че веднага да се прави разлика между това, което е възможно и кое не. Бъдете готови за неподчинение и имате голямо търпение. Това е гордо създание, капризно и независимо, което няма да ви прости незаслужени оплаквания. Образованието трябва да бъде последователно и любезно. Собственикът ще трябва да намери средно положение, да бъде взискателен, но мек. Това е, когато можете да расте истински приятел и надежден спътник.