Магнезий за бременни жени: състав, приложения и ревюта
Anonim

По време на бременността жените изпитват неизбежен дефицит на витамини и минерали. Ето защо, бременните жени често се предписват различни комплекси и полезни лекарства. Често се предписва магнезий за бременни жени. Днешната статия ще ви разкаже за особеностите на приложението на този елемент.

Кога е необходим магнезий за бременни жени?

Липсата на това вещество по време на бременност може да доведе до различни последици. Тя засяга нервната система, сърцето, мозъка. Невъзможно е да не си припомним нарастващия организъм във вас, който също се нуждае от този минерал. Витамини, магнезий за бременни жени се предписват на почти всички жени, които не получават достатъчно от тях. Дефицитът на магнезий се проявява със следните симптоми:

 • Мускулни крампи. Бъдещата майка започва да се чувства болка в гърба и краката, тя е притеснена за дискомфорта в шията. След една нощ за почивка, изглежда, че сте били разорени. Освен това, дефицитът на магнезий се проявява чрез контракции на матката. Има болка в корема, напрежение. В същото време гинекологът прави разочароваща диагноза - хипертоничността на матката, заплахата от аборт.
 • Неврологични проблеми. Стресът неизбежно присъства по време на бременност. Бъдещата майка се притеснява за всяко малко нещо. Липсата на магнезий допринася за засилване на неразумните вълнения. В тежки случаи има психологически аномалии. Всичко това е достатъчно сериозно и опасно. Наистина, по време на бременността жената се нуждае от мир.
 • Сърце и съдове. Кръвоносните и сърдечно-съдовите системи също страдат от дефицит на магнезий. Има липса на повишено налягане, поява на оток. Това е изпълнено с последиците. В допълнение, липсата на важен минерал е придружена от тежки главоболия и, както знаете, болкоуспокояващи са забранени по време на бременност.

При наличие на такива оплаквания или след лабораторна диагностика, показваща минерална недостатъчност, се предписва магнезий на бременни жени. Сега има много различни комплекси, съдържащи този елемент. Можете да ги закупите без рецепта. Но си струва да се обърне внимание на допълнителни компоненти. Не винаги има нужда от тяхното приемане.

Препарати с магнезий и техните компоненти

Вече знаете кога бъдещите майки се нуждаят от допълнителен източник на магнезий. Далеч от всички жени може да компенсира тази липса на храна. Но храната е основният доставчик на магнезий в тялото. Много по-ефективно е да приемате лекарства, отколкото да се опитате да коригирате диетата. Заслужава да се отбележи, че през първия триместър (с токсикоза) това изобщо не е възможно. Така магнезият за бременни жени може да се съдържа в следните препарати:

 • "Magnelis". Таблетки, съдържащи 470 mg магнезиев лактат и 5 mg пиридоксин.
 • Magne B6. Продава се като перорален разтвор или таблетки с покритие. Съставът зависи от формата на освобождаване.
 • "Magnistad". Тези таблетки съдържат 5 mg витамин В6 и 470 mg магнезиев лактат дихидрат. Моля, имайте предвид, че лактозата присъства в този препарат.
 • "Магнезиев сулфат". Този инструмент е наличен под формата на решение. Прилага се интравенозно или интрамускулно. Съставът съдържа 250 mg магнезиев сулфат за 1 ml.
 • "Magnerot". Таблетките с това търговско наименование съдържат 500 mg магнезиев оротат дихидрат. Разграничава това лекарство от предишната липса на витамин В6.
 • "L-Маг". Това лекарство принадлежи към хомеопатичните. Тя се предписва на бременни жени по-рядко от предишните лекарства. Съставът включва магнезий от различни видове и допълнителни хомеопатични съставки. Трябва да се има предвид, че този инструмент не е лекарство, той има недоказана ефикасност и безопасност.

Противопоказания за употреба

Въпреки факта, че магнезият е много важен за бременните жени, в някои ситуации си струва да се въздържате да го използвате. Помнете основното правило: не се използва лекарство без рецепта. Дори и да разберете всички опасности от липсата на този елемент, трябва да се свържете с гинеколог за назначаването му. Лекарят ще избере най-подходящия продукт въз основа на вашите клинични данни и лабораторни тестове.

Забранено е взимането на магнезий в случай на излишък, както и наличието на висока индивидуална чувствителност към компонентите. Винаги обръщайте внимание на допълнителни компоненти. На някои жени е забранено да използват лактоза поради нейната непоносимост (не "Магнистад"). Бъдещи майки с диабет не трябва да използват лекарствата "Magnelis" и "Magnesium B6".

Инструкцията (за бременни жени) забранява употребата на описаните лекарства за бъбречна недостатъчност. През целия период на бременността увеличава натоварването на пикочната система. Магнезият се екскретира главно чрез бъбреците. Следователно, при наличието на болести в тази сфера, тяхното влошаване е вероятно.

Начин на употреба

Всички таблетки се приемат през устата по време или след хранене. Лекарството се измива с достатъчно вода. В зависимост от първоначалната доза на лекарството, броят на хапчетата може да варира. Определеният обем трябва да бъде разделен на 2-4 приема.

Например, лекарствата "Магнезий В6" и "Магнелис" се предписват за 6-8 таблетки на ден, "Магнерот" се предписва в количество от 6 таблетки на ден (в три дози). Не може да се разработи единна схема на употреба за всички лекарства, така че не забравяйте да прочетете резюмето преди употреба. Важно: когато дефицитът на това вещество се попълни, лекарството трябва да бъде преустановено. Ако е необходимо, лекарят ще препоръча да възобнови приемането.

Храни, богати на магнезий

Какво да правите, ако по някаква причина жената не може да приема хапчета, съдържащи магнезий? За бременни жени лекарствата в този случай трябва да бъдат заменени с храна. Дефицитът на магнезий трябва да се попълва ежедневно. Следователно, в диетата на бъдещата майка се включват:

 • ядки (кашу, семена, бадеми);
 • бобови растения (грах, боб, леща, кафяв ориз);
 • млечни продукти и млечни продукти;
 • плодове (банани, грозде, киви);
 • сушени плодове;
 • царевица;
 • картофи;
 • Копър.

Резултати от терапията

Приемът на лекарства, съдържащи магнезий, В6, при бременни жени носи неоценими ползи. Тези елементи участват в образуването и развитието на феталната нервна система. Също така, магнезият е необходим за правилното формиране на костите. Като се има предвид, че той помага на самата жена, ползите му са просто безценни.

Ако редовно приемате магнезий, В6 за бременни жени, тогава болезнени главоболия и мускулни спазми преминават, стомаха спира да боли. Ако заплахата от прекъсване възникне поради липса на магнезий, тогава опасността е приключила. Бъдещата майка става по-спокойна, по-балансирана. Нощният сън се подобрява и се засилва имунитетът. Тя става по-висока производителност. Витамин В6, който е част от много лекарства на основата на магнезий, допринася за правилното функциониране на сърцето и кръвоносната система.

Женски отзиви

Много бременни майки трябваше да вземат лекарството "Магнезий В6". За бременни жени това лекарство става постоянен спътник. По време на периода на бременност жените правят паузи на рецепцията и след това отново започват терапията. Обратната информация за тази практика е само положителна. Таблетките "Магнезий В6" за бременни жени не носят никаква вреда. Важно е да ги приемате строго по препоръка на лекаря.

Много жени говорят за високата цена на наркотиците с магнезий. Всъщност такива комплекси не са евтини. Като се има предвид необходимостта от използване на големи количества от лекарството, лечението е много скъпо.

В заключение

От статията научихте за лекарства, базирани на магнезий. Най-популярен е "Магнезий В6". Инструкцията (за бременни жени) позиционира това лекарство като необходимо, тъй като липсата на важен минерал води до проблеми. Свържете се с Вашия лекар и разберете дали имате нужда от магнезий.