Кога е Денят на речния флот?
Anonim

Водата е елементът, без който животът на Земята е невъзможен! Реки, морета, океани не само ни снабдяват с храна и вода, но и осигуряват икономическото развитие на страната. Милиони хора и стоки се транспортират с вода. И това пътуване се извършва от специалисти от висок клас. Те празнуват своя професионален празник, Деня на морския и речен флот, в първата неделя на юли. Всяка година в продължение на два века тези смели хора получават поздравления и добри пожелания от правителството, роднини, приятели и пътници. Покажете внимателно и предварително подгответе реч пред вашия моряк!

История на турнето

Великият Петър I създава и одобрява руския флот. Азов по негова заповед стана основното пристанище на страната. От тук започва дългият и успешен път на руските морски кораби. Корабите са построени на публични средства, събирани от държавата. Всеки е вложил частица в това необходимо и важно нещо. В продължение на тридесет години флотата се е променила до неузнаваемост: десетки мощни галери, фрегати, бригантини. И най-важното - смелите и смели работници, които, без да се щадят, се насърчават, умножават флота.

Празникът на речния флот все още е сравнително млад. С указ на ръководителя на Върховния съвет на СССР той се празнува през 1988 година. Ежегодно се провеждат паради и тържества, в които присъстват много хора. Всъщност, досега почти всяко момче мечтае да стане капитан на кораба и да отиде на вълнуващо пътуване.

Сила и сила

Днес руският флот е най-мощният в света. Това е заслугата на държавата, дизайнерите, инженерите, капитаните, простите ремонтници и всички, които са засегнати от тази професия. Хората, които са посветили живота си на работа на „мокрите” магистрали в страната, са мил, смел и отзивчив. Винаги готови да дойдат на помощ, подайте ръка за помощ. Те, като братя и сестри, стоят рамо до рамо и няма да изоставят своя другар в беда. Тази индустрия има свои собствени вярвания и традиции, които се наблюдават от много десетилетия.

Подгответе предварително поздравления за Деня на речната флота, за да го произнасяте с израз и да не забравите думите!

Нека вятърът винаги да е щастлив

Виси в платната.

И се появяват сълзи

Само от смях пред очите.

Леглото ви винаги ще ви посрещне,

Топло и уютно, добро

И аз сърдечно поздравявам

Честит ден на флота, тържествен ден!

Желание за кариерно развитие

Вятърният вятър винаги

Нека времето върви по-бавно,

Напразно не мине годината!

Такива желания могат да бъдат изразени на местни хора и просто на познати в Деня на речния флот.

Студенти, кандидати

Много от детството са обсебени от идеята да отдадат живота си на водата. Но след като е учил в специални университети, експертите предпочитат да работят на брега. Най-добрите образователни институции отварят вратите си за кандидатите. Желаещи да се сдобият с елитна професия. Обучението е интересно, но понякога трудно. Разбира се, практиката е в основата на програмата. Използват се специални кораби, които разполагат с персонал за обучение на млади професионалисти и достъп до открито море. Затова за тях се прилага празникът на Деня на работниците на речната флота. Учениците са щастливи да празнуват този празник, поздравявайки учителите със забавни изпълнения.

Добри думи

Професионалният празник за истински моряци е по-важен от собствения си ден. Те се подготвят предварително за това събитие. Ако има човек във вашата среда, който се занимава с Деня на речния флот - поздравете го от дъното на сърцето си.

Празник на смели и смели хора

На морето или реката - няма значение

Службата трудно мече

Фериботи, плаващи кораби

Благодарение на техните усилия,

Нашите смели и скъпи.

Нека успех,

Нека звучи само смях на работа.

Кариерен растеж и преминаване на вятъра.

Знаем, че може да е трудно за вас!

В крайна сметка никога не се отказваш,

Речки гордо викат!

С вода сте вързани завинаги,

Това е вашият елемент, подкрепа, работа!

Такъв поздрав може да бъде написан на красива карта и предаден на любим човек на Деня на речния флот. Картата може да бъде направена със собствени ръце под формата на приложение или модел. На този ден е хубаво да получиш такъв дар и внимание.

шега

Първата неделя на юли е прекрасен топъл ден. Времето е хубаво, можете да имате пикник в природата, разбира се, близо до язовира. Поканете приятелите си и се забавлявайте. Добра причина за подобно честване е Денят на работниците на морския и речния флот. Поздравления, състезания, викторини се подготвят предварително. Вкусна храна, топла вода и добра компания - партито ще се проведе с гръм и трясък! Кажете топли думи на хората от тази професия. В края на краищата, всички те са един приятелски екип. Ето един пример за следване. Те никога няма да оставят в беда нито на сушата, нито на вода. С тяхна помощ икономиката на страната успешно се развива, милиони пътници правят безопасни пътувания.

Празнувайте всички празници забавно, нека сивите дни са забравени в такива дни. Приложете въображение, старание и се забавлявайте от сърцето!