Кои сме и от къде: как да направим родословно дърво
Anonim

Как да познаваш родословното си дърво? Вероятно всеки би искал да знае повече за своите предци. Помощ по този въпрос може само по-старото поколение. Но за съжаление, дори нашите баби и дядовци не са добре запознати с всичките си роднини. Както показва практиката, много рядко хората могат да се похвалят с познаването на историята на своето семейство. Ако искате да възпроизведете родословното дърво от вашия вид, пригответе се за упорита работа. В хода на изследванията ще са ви необходими документи, защото те са от най-голям интерес към информацията. Получените данни трябва да бъдат внимателно структурирани така, че различните факти да се формират в една биография на човек, която по-късно ще стане част от родословното дърво на семейството.

Организация на процеса

Търсенето на информация за изграждане на генеалогично дърво е не само вълнуващ процес и способност да се докосват до тайните на миналото, но също така и голямо количество рутинни работи с документи. Ето защо, първоначално е необходимо да се подходи към работата с пълна отговорност и да се свикне с поръчката. Необходимо е да се систематизират откритите данни. Липсата на ред може напълно да унищожи всичките ви усилия.

Откритите данни трябва да се съхраняват в папка, маркирана с място, източник и време. По-късно ще говорим за най-важните документи. Първо трябва да се съсредоточим върху подготвителната работа. Това ще ви помогне да спестите време в бъдеще. За роднини на бащата и майката трябва да имате различни папки. В тях поставяте цялата налична хартия. За информация за всеки член на семейството трябва да изготви отделен плик. Съставянето на родословно дърво на рода изисква сериозен подход и задълбоченост.

Факти, доказващи, че Кайро е град, който не си струва да се обходи

Боядисана коса, къси поли, вяра в приказките: мнението на учителя за образованието

Затваряйки очи, гледам в празнотата: афаназията не е присъда

Как да работя с документи?

Как да работя с документи? За да компилирате дърво трябва да знаете основите на работа с документи. Най-лесният начин е да започнете работата си, като разчитате на справки и други източници, които съдържат ключова информация за конкретен човек. Обикновено това са свидетелства за раждане, смърт, паспорт, бракове и разводи, образователни документи, военни билети, удостоверения. Като имате такива документи на ръцете си, ще можете да решите кои са ключовите дати и събития в живота на вашия роднина. Паспортните данни са най-ценни, защото ви позволяват да търсите информация в архивите. След като успеете да съберете всички налични документи, трябва да ги инвентаризирате. Пликовете трябва да бъдат номерирани. Ако намерите стари, разрушени снимки и изтъркани документи, можете дори да ги възстановите.

Ако не искате да направите това, отзад можете да маркирате с молив кой е показан на снимката и кога е направена. Такива документи трябва да се съхраняват в разширена форма, като се подчертава отделен плик с подходящ размер.

Източници на информация

По всяко време най-богатият източник бяха човешките спомени. Поради тази причина можете да научите много интересни неща, като зададете въпроси на роднини. Предоставената от тях информация е безценна, защото не се намира в нито един архив. Документите съдържат само сухи факти. Ето защо, за да започнете търсенето си е най-добре с анкети на роднини. Всички основни точки в разговора трябва да бъдат записани в бележника, така че нищо да не бъде пропуснато по-късно. За да улесните процеса, можете да използвате камерата или диктофона. Семейните наследства със сигурност ще трябва да бъдат снимани. Контактите на далечни роднини могат да бъдат намерени чрез телефонния указател или свързани интернет приложения. Днес социалните мрежи са много популярни, което спомага за установяването на отдавна изгубени връзки, особено ако хората са разпръснати по света.

Snake Queen: една възрастна дама прекарва много пари, за да не се нуждаят от домашни любимци

От Гръндж до Изящно Гламур: Дрю Баримор Стил Еволюция

Войник от британската армия призна тайната си страст за балета

Удобно е да се търсят мъже през военните служби за вписване и вписване, ако имат военно удостоверение. Ако планирате да се срещнете, нека хората предварително знаят за разговора, те ще могат да подготвят и подредят спомените. Трябва да подготвите списък с въпроси, за да не пропуснете нищо по време на разговора. Необходимо е да се научат колкото се може повече информация не само за техните предци, но и за къщата, в която живеят, за семейните традиции. Може би роднините си спомниха някои светли моменти от миналото. Има смисъл да се разбере мнението на събеседника, което е повлияло на хода на събитията. Всичко това ще помогне да се събере по-холистична картина от миналото, а не сухите дати.

Съставяне на индивидуални карти

След като сте събрали първата информация, е необходимо да я организирате и организирате правилно. Отличен вариант е да се създават индивидуални карти. Какви данни трябва да се въведат първо? Картата трябва да бъде подписана, като се посочват не само фамилията, името и бащиното, но и датата на раждане и смъртта на лицето. Ако говорим за жена, можете да посочите моминското име. След това трябва да въведете данните за родителите на лицето и други близки роднини. За тези, родени преди 1917 г., посочете имението или района на раждане. В картата можете да посочите мястото и времето на обучение, религията, основните дати и събития в живота на роднина, ако сте успели да получите такава информация.

По-малко вероятно е оптимистите да получат диабет тип 2, твърдят изследователи

Първото любовно трио: библейска приказка за Яков и Рахил

Анна Гири разказва как да се отървете от стреса

Можете също така да правите бележки за работни места, позиции, военна служба. Ако човек участваше в военни действия и имаше награди, запишете го на картата. Не по-малко важна е и информацията за семейното положение на човек и неговите деца.

Генериране на родословно дърво

След като направите всички карти, е време да построите дърво. За да се улесни процесът, можете да нарисувате дърво във възходяща линия, премествайки се от баща на дядо. Болезнената работа ще изисква време и усилия от вас.

Как да се опрости процеса на изграждане на дърво?

Генеалогичното дърво е един от най-популярните и общи начини за изграждане на родословие. Дизайн шаблони могат да бъдат закупени или направени самостоятелно. Между другото, сега са достъпни програми за създаване на такива таблици. Те незабавно организират данните след въвеждането им.

Проверка на резултатите

Ако сте загрижени за въпроса как да проверите надеждността на резултатите, си струва да запомните простите правила на генеалогията. Не забравяйте, че във всяко следващо поколение броят на хората трябва да се удвои.

Продължителността на всеки три поколения със сигурност е сто години. С правилния подход грешките не трябва да бъдат.

Вместо послеслов

Да се ​​изгради родословно дърво е много важно да има надеждна информация. Понякога отнема много време за получаване на първична информация и нейния дизайн. Но без него, за съжаление, това е невъзможно. Колкото повече данни можете да намерите, толкова по-лесно ще бъде в бъдеще. Установяването на родството и спомените за отминали дни е завладяващ и интересен процес, в който можете да включите близките си роднини. В крайна сметка всички роднини се интересуват от крайния резултат. Надяваме се, че нашият преглед ще ви помогне да се справите със създаването на родословното дърво самостоятелно или поне да насочите усилията си в правилната посока. Във всеки случай, бъдете търпеливи и се движете смело стъпка по стъпка. Само трудната работа ще ви доведе до целта и ще ви помогне да получите най-пълната информация за вашето семейство.