Колко бебето спи в един месец и къде спи
Anonim

Новородено бебе активно се адаптира към света около него. На външния човек изглежда, че бебето само яде, спи и плаче, но това е напълно погрешно впечатление. Тялото изпитва значителен товар, тъй като много системи започват да работят за първи път, бебето преминава към относителна автономия. Разбира се, той се нуждае от грижа, но сега може да диша и да се храни.

Всяка млада майка си представя правилното поведение на детето си по свой собствен начин. И ако момичето няма опит да се грижи за по-младите братя и сестри, тези идеи обикновено са погрешни.

Колко бебето спи на 1 месец, майката често се интересува от това, колко трябва да изсмуква млякото, как да напълни. Но преди бебето да започне да отговаря на всички стандарти, той трябва да се приспособи към живота извън корема на майка си.

Веднага след раждането бебето обикновено спи няколко часа подред. Раждането е трудно не само за майката, но и за него. След това той се научава да суче мляко, осъзнава, че около майка му е топло и уютно. А с появата на мляко в гърдите също се подхранва.

Дете на 1 месец е гадно от петнадесет до двадесет пъти на ден, почти всеки час. По време на смучене, бебето обикновено отслабва, така че колко дете спи за 1 месец не винаги е ясно. Под думата "сън" една млада майка обикновено означава "дълбоко заспал в леглото си и не смущава майката". Такава мечта през деня, когато бебето може да има много малко.

Бебето постоянно е склонно да бъде по-близо до майка си. В съня той слуша дишането и сърцето и успокоява.

Но не всички деца са толкова "опитоми". Някои се съгласяват да спят в детско креватче или на дивана без участието на майката.

Колко бебето спи в един месец и трябва ли да остане буден?

Както вече споменахме, тялото на детето изпитва голям товар, въпреки че изглежда, че не прави нищо. През първия месец бебето има време не само да се адаптира, но и да расте, за да набере тегло от няколкостотин грама. Следователно, събуждането на такова дете е намалено. Момчето може да отвори очи само за няколко минути. Ярка светлина, нови звуци и впечатления бързо го изморяват и трохите отново заспива блажено.

Постепенно периодът на будност се увеличава. Детето постепенно се научава да фокусира зрението, започва да разпознава майката и се усмихва. Първите усмивки могат да бъдат представени на всеки.

Колко често бебето спи в един месец? Няма единствен отговор на този въпрос. Денят не винаги изглежда като следващия. В това отношение, много зависи от индивидуалните характеристики и състоянието на нервната система. Ето защо въпросът за това колко дете трябва да спи на 1, 5 месеца е просто безсмислен.

При оценката на състоянието на бебето е важно да не се установява колко бебето спи в един месец, колко яде и колко често харесва майка си с добър стол. Много по-важно от другото: здравето и настроението на бебето.

Ако детето е малко (от гледна точка на майката) спи, но спокойно, не изостава в развитието, това означава, че всичко е в ред. Ако той е неспокоен, плаче много и заспи лошо, трябва да се свържете с невролог. За да успокоиш нервното бебе, трябва да го нахраниш и можеш дори да се пееш. Бебето рядко спи в яслите си. Леглото на майката е много по-привлекателно за него.

С течение на времето всичко ще свърши работа!