Загадките за жабите: учене чрез игра
Anonim

Развитието и възпитанието на детето е дълъг, но очарователен процес. Не последната роля в нея се играе от малки жанрове на фолклора: poteshki, поговорки, загадки. Учителите и педагозите са наясно с тяхното значение, затова често се подхождат към тях. Загадките за жабите, които ще бъдат обсъдени по-долу, само малка част от богатия руски фолклор.

Ползите от мистериите

Загадката обикновено се разбира като въпрос, зададен в алегорична форма. Въпросите се отнасят до всичко, което заобикаля човека. Растения и животни, явления на природата и предмети от бита - всичко това се отразява в мистериите.

Този фолклорен жанр произхожда от древността. Въпреки това, детските писатели често го споменават. Основната разлика между загадките на автора от хората е в обема. Същността на устното народно изкуство е, че тя се съхранява в паметта на хората и се предава от един човек на друг. Ето защо фолклорните пъзели трябваше да са къси.

Авторът е свободен от това ограничение. Той може да създаде пъзели с по-голям обем и да посочи в текста няколко знака на субекта, а не само един.

Ролята на пъзела в живота на малките деца е изключително висока. В допълнение към образователната функция, която ви позволява да внушите на детето си любов към културните и литературни традиции, както и на родния език, загадките служат като отлично средство за развитие. Рима, ритъм, реч, предмети и техните знаци, памет и внимание - това е само малка част от това, което детето научава, решавайки загадки.

Малко за жабите

Жабите често стават герои на руските народни приказки. Най-популярните приказки, в които се споменават тези представители на животинския свят, са Принцесата на жабите и Теремокът. В приказките на други народи има такива земноводни: абхазци, азербайджанци, корейци.

Жаби могат да бъдат намерени на всички континенти. Единствените места на планетата, където не са открити, са пустинята Сахара и някои части на Далечния север. Това е логично, тъй като жабите предпочитат влажен климат. Повечето представители на този вид живеят в сладка вода. Жабите имат различен цвят, а не само зелен, както мислят много хора. Яркият цвят на кожата казва, че тази жаба е отровна. Уникалността на тези животни и тяхното широко разпространение са причината, поради която пъзелите за жабите са много популярни.

Заслужава да се отбележи, че някои видове са застрашени от изчезване. Човекът играе важна роля в този процес, тъй като жабите се използват от хора в областта на научните изследвания, в готвенето, а също и като домашни любимци.

Гатанки за жаби: даваме примери

В интернет има много подобни пъзели. Някои от тях са големи и много сложни и следователно не са подходящи за много малки деца. Пъзелът за жабата за деца трябва да бъде кратък и да описва една от най-характерните черти на това животно.

1. Не звяр или птица,

Но той се страхува от всичко.

Хвани мухите

И водата пръска.

2. През лятото в блатото

Ще го намерите.

Зелена жаба.

Името й е ...

3. Ние сме в гората и в блатото.

Винаги ще намерим навсякъде.

Седим на поляна

Ние седим на ръба.

Името ни е зелено ...

Примерни загадки на автора

През годините принцесата-жаба остава една от най-популярните народни приказки. Главната героиня на това произведение е чест гост в загадките на автора. Във форумите, посветени на развитието на децата, могат да се намерят много образци на руското литературно творчество.

Загадката за принцесата-жаба

Живял е в света

Красива-момиче.

Но тук дойде Коши

И искаше да се ожени.

Но беше отказано

И отмъщение веднага.

Сега момичето живее

В блатото сред вода

И чакат своя принц.

Казваш една тайна

Какво е името на цялата тази принцеса?

В детските градини са особено търсени загадки за жабите. С тяхна помощ малките деца научават навиците на това невероятно животно, помнят четената приказка, в която жабата е един от главните герои.