All-Руски Ден на семейството, любовта и лоялността
Anonim

Такъв прекрасен и обичан празник на всички руснаци, като Деня на семейството, любовта и лоялността, бе отбелязан за пръв път в нашата страна на 8 юли 2008 година. Инициативата за нейното създаване идва от жителите на древния град Муром и е получила единодушната подкрепа на представители на Съвета на Федерацията. Оттогава много младоженци са мечтали официално да регистрират връзката си в този специален празничен летен ден. Ще разкажем по-подробно за историята на Всеруския ден на семейството, любовта и лоялността.


За повече от 780 години, 8 юли е Православен ден на почитането на светите князе на Муром, Петър и Феврония. През живота на тази двойка се превърна в модел на взаимна любов, взаимна лоялност и семейно щастие. Според красива древна руска легенда, те живеели в съвършена хармония и умирали на същия ден, а именно на 25 юни 1228 г. в стария стил (съответно на 8 юли по нов начин). Телата им, погребани отделно, мистериозно се озоваха в един ковчег, който смятаха за истинско чудо.

През 1547 г. Петър и Феврония били официално канонизирани в църковната катедрала. Техните чудотворни реликви почиват на територията на манастир в град Муром. Ако вярвате на многобройните прегледи на благодарни хора, те помогнаха на голям брой вярващи по целия свят да намерят семейно щастие, да поддържат семейната любов и лоялност, както и да намерят дългоочаквано майчинство за отчаяните жени. В манастира има дори специална книга, в която се записват невероятни случаи на изцеление.

По този начин, Денят на любовта, семейството и вярността е насрочен за 8 юли съвсем не случайно. Символът на този прекрасен празник е маргаритката - нежно и докосващо цвете, а главният център на празника е град Муром.

Въпреки факта, че този ден се празнува сравнително наскоро, той вече придоби широка популярност сред руснаците. В момента, в различни части на страната, на 8 юли се провеждат различни празнични събития, които впоследствие се излъчват по централни телевизионни канали и масови сватбени церемонии. През 2008 г. е проведена компания за изграждане на паметници на Петър и Феврония в руските градове. Традиционно в този юли ден е прието да се връчват медали на двойки, които са живели заедно 50 години или повече.

Ако Денят на семейството продължава да набира скорост и да получава активна реакция сред многобройните семейства, то е напълно възможно той скоро да бъде обявен за празник в календара. В този случай руснаците ще имат прекрасна възможност да прекарат един ден в кръга на любимите си членове на домакинството.


Със сигурност, очаквайки предстоящия празник, много двойки задават съвсем логичния въпрос как да празнуват Деня на семейството? Сценарият на неговото стопанство може да бъде проектиран за приятелски семейни събирания и включва разнообразни двойки състезания, чиято цел ще бъде да демонстрират осведомеността за вкусовете и предпочитанията на втората им половина. Романтична вечеря на свещи също може да бъде добра идея за почивка. Разбира се, най-добрият подарък за Деня на семейството ще бъде истинска грижа и нежност на любим човек.