Parrot. Породи от пера в цялата му слава
Anonim

Понякога искам да бъда близо до домашен любимец. Изглежда, че котките и кучетата са големи домакинства. От влагата на рибата съществува опасност от счупване на аквариума и те не живеят много дълго. Хамстерите не винаги и не всички са годни. Но птиците - друг въпрос. А папагал (техните породи са напълно разнообразни, но ние ще дадем вълнообразно и кокалие) и ще изпеем една песен, и ще поставим ярко оперение до положително. Накратко, красота и само. Но ти не знаеш обратната страна и всички кошмари от тези колоритни пердатиков.

Порода папагал Корела

Това е втората най-често срещана домашна птица. Близостта му до разбирането на екзотичните видове прави популярен популярен. Какви са предимствата и недостатъците на тази порода? Предимствата включват красив външен вид, малък в сравнение с други размери породи и забележителен гений на птицата. Да я научиш да говориш е много по-лесно от същия вълнообразен папагал. Представители на тази порода порода без проблеми. Между другото, семейството ги има, като пингвините - бащата инкубира яйцата, докато майката произвежда храна. Много общителни птици. Недостатъци: комуникацията на тези птици е много силна и понякога може да произвежда такива трели, които могат да причинят главоболия на собствениците. Те се събуждат с първите слънчеви лъчи и затова вие, ако сте в една стая с тях, ще се събудите на разсъмване. Ако не комуникирате с птицата, тя започва да се движи диво, което ще бъде резултат от невроза, линеене и други прояви на депресия в пернат приятел. Вниманието изисква Корела постоянно. Ако не платите такъв, той ще започне да изисква вашето присъствие. И да го изискват много упорито и силно.

Вълнообразен папагал

Това е може би най-често срещаната домашна птица. Неговият малък размер ви позволява да го запазите дори в малки помещения. Плюсове: компактен външен вид, разнообразие от оцветяване, способност за разговори, лесно възпроизвеждане. Вълнообразният папагал има приятен, мелодичен и тих глас. Против: научи да говори много по-трудно от други породи папагали. Изисква, ако не внимание, тогава масата на аксесоари, които ще го забавляват по време на отсъствието на собствениците. С постоянен контакт със същите звуци, се научава да ги пародира. И не фактът, че тези звуци ще бъдат приятни за вас.

Породата папагал папагал

Тази птица е много красива и ярка. Много подвидове ги отличават от другите. Плюсове: колоритно оперение, малки размери, лесно се размножават и размножават, много приличат на човешкото общество и са доста привързани. В двамата чудесни родители. Против: толкова силен, колкото Corella. В същото време гласът е много остър. Изисква се специално съдържание и клетка с подходящи размери. Те се наричат ​​любовници, защото не толерират самотата. Онези, които живееха сами, като правило, имаха собственици, които на практика не бяха отделени от домашните си любимци. Ако не обръщате особено внимание, птицата в очите на дивата природа и в крайна сметка умира от депресия. Някои аксесоари тук не могат да направят, тъй като е много общителен.

В заключение

Съветваме ви да мислите три пъти преди папагала (породата, и особено ако е голям човек) да се установи с вас. Преди закупуване прочетете повече отзиви. Не купувайте красиви изображения и възторжени отзиви. Всички имат недостатъци и ако имате несъвместимост, първо ще удари психиката. И не само твоя, но и пернат заселник. Така че породата папагали с фото изглед не е достатъчна. Изследвайте внимателно избраната птица. Представители на породата говорящи папагали са много интелигентни, но в същото време са много шумни и изискват повишено внимание (не по-малко от кучетата, между другото).