О, тези тайвански жени! Роди дете и веднага отиде да вземе клетвата на новия пост
Anonim

Жена политик от окръг Хсинчу, Тайванска провинция Китай роди момиче в пет часа сутринта на Коледа (в Китай това е нормален работен ден). И само пет часа по-късно тя вече беше полагала клетва като член на съвета в административната сграда - тя бе избрана на длъжността на двадесет и четвъртото ноември заедно с други членове на окръжното правителство.

Раждайте дете и влезте в длъжност в един ден

Тридесет и петгодишният Лин Пинчун от окръг Хсинчу, Китайска провинция Тайван, избран за представител на интересите на жителите на тази област на 24 ноември, трябваше да роди, според лекарите, в Нова година.

Изчисленията обаче не са били оправдани, а раждането е било преждевременно - на Коледа сутринта Лин Пинчун бил откаран в родилния дом, където родила малко момиченце в пет часа сутринта. Това е третото дете Лин Пинчун.

Жена политик каза на новородената си дъщеря, че ще трябва да я напусне за известно време, за да вземе клетвата, но обеща да се върне. И разбира се, Лин Пинчун спази обещанието си.

Как е китайският окръг

Административното разделение на окръг Xinzhu, в което Лин Пинчун заема високо официално положение, изглежда така: един град с подчинение на графство: Zhubei, три градски волати: Guanxi, Zhudong и Xinpu - и девет селски волове: Baoshan, Hukou, Beypu, Ufeng, Emei, Henshan Jianshi, Tsyunlin и Xinfeng.