Какво заболяване на червеногушата костенурка е най-често
Anonim

Глухарът е наистина най-непретенциозното животно. Въпреки това, правилната грижа и хигиена на неговото съдържание са просто необходими, защото животното е податливо на различни заболявания. Как да разберем, че домашният любимец е болен? Какви заболявания на червеногухи костенурки са открити? Нека се опитаме да го разберем.

Болести червеногухи костенурки - оток на клепачите

Много често очите са възпалени в ушите на костенурките. Отокът на очите показва много възможни заболявания, като рахит, пневмония, дефицит на витамин, конюнктивит, гъбични заболявания.

Един или и двата клепача на домашен любимец могат да набъбнат. Ако отокът е частичен, тогава бъгът може леко да отвори очите, но ако отокът е пълен, очите изобщо не се отварят. Костенурката яде по-малко от обикновено, движи се странно, тъй като не вижда нищо. В резултат на това, животното разтрива очите си с лапите си, като по този начин само влошава положението.

Заболявана червеногуша костенурка - тече от носа и устата

Изтичането от носа и устата е друг симптом на заболяването, често срещано в костенурките. Той казва, по правило, за възпалителния процес на дихателните пътища или за вирусно заболяване. Появата на хрема и липсата на витамин А.

Навивайте при плуване

Болест на червеногуша костенурка с такъв симптом може да покаже, че яде малки камъни от почвата на аквариума. Но може да се говори и за пневмония, особено ако има допълнителен синдром - оток на клепачите и хрема.

Мека черупка

Болестта на червеногухи костенурки може да говори и мекотата на черупката. Можете да разберете това, ако леко го натиснете с пръст. Най-често това се проявява рахит. Рахит обикновено е болен от млади индивиди. Първо, домашният любимец не яде добре и не може да координира движенията си. Постепенно деформацията на черупката става като седло или купол. Горната челюст на костенурката се превръща в клюн, понякога дори много голяма. Постепенно челюстите се разпукват и разклоняват. Долната челюст се омекотява.

Меката черупка при възрастен индивид показва остеомалация. И причината и в двата случая - неправилна диета.

Проблеми с кожата

Бактериална или гъбична инфекция е често срещано заболяване на червеногушата костенурка. Симптомите на заболяването са лющене на кожата и появата на “изядени” места върху черупката. Може да причини изгаряния от гореща вода. Ако изгарянията се считат за изгаряния от първа и втора степен, то животното може да оцелее, но тежко изгаряне е фатално.

Подуване на ухото

Ушите на костенурка са област от червени ивици. Ако на това място се наблюдава подуване, тогава можем да говорим за такова заболяване като отит. Това се случва поради хипотермия, поне поради нараняване.

Петна под черупката

Петната могат да бъдат розови или червени и да говорят за проблеми с бъбреците. Подуването на лапите показва подагра. Такова заболяване трябва да започне да се лекува незабавно, в противен случай животното ще умре доста бързо.

Летаргия и лош апетит

Тези симптоми могат да съпътстват някое от тези заболявания. Най-доброто в тази ситуация е веднага да покажете на домашния любимец ветеринарния лекар, без да чакате следните симптоми.

Снежни костенурки, болести и лечения

Има такава професия като херпетолог. Той се занимава с лечение на влечуги и земноводни. По-правилно е да не се ангажираме с самоврачеване, а да се обърнем към такъв лекар, иначе може да се окаже, че е много по-трудно да се премахнат ефектите от самолечението на костенурката, отколкото самата болест.