Запитвания за деца и не само
Anonim

Днес куестове често се избират за тематични партита. Те са се превърнали в достоен развлечение на обикновените празници, които се провеждат от поканените презентатори. Какви хора харесват тези събития и как да организират такава игра?

Предимства на играта

Това събитие има необичаен формат. Човек няма да се отегчи на масата и всеки може да вземе активно участие в него. Такива игри могат не само да забавляват гостите, но и да изпълняват функцията за развитие. Форматът може да бъде доста гъвкав. Честотата за деца често се стабилизира при определени легенди. А децата, които не могат да се включат в работата с аниматори, са съвсем способни да участват с майката, която винаги идва на помощ първо.

Отрицателни точки

Куестове на игри за деца трябва да бъдат предварително обмислени. Такова събитие изисква сериозна подготовка и творческо мислене. Тази игра е предназначена не само за деца, но и за възрастни. Въпреки това, те трябва да забравят за дрехите си и да се потопят в света на детството. Готови ли са всички за това? Затова е по-добре да организирате такова забавление на спокойни партита.

Как върви играта?

Всички участници трябва да бъдат разделени в екипи. Между тях има състезания не само за бързо, но и качествено изпълнение на задачите. Ако в развлеченията участват малък брой играчи, всеки може да се състезава за себе си. Ако екипът има деца, тогава е по-добре да ги разредите с възрастни участници. Куестове за деца могат да бъдат линейни и нелинейни. В първия случай всички задачи се изпълняват по ред, а в финала победителят получава награда. Във втория случай екипът получава „лист за маршрута“, в който са написани всички задачи. Те могат да се изпълняват във всяка последователност.

Развиващата роля на търсенията

Разбира се, тази функция е една от най-важните. Куестове за деца са в състояние да използват не само физическите способности на участниците, но и тяхната интелигентност. За да постигне определена цел, екипът показва изобретателност, за да определи начините за преминаване на играта, които се считат за най-прости и бързи. Играчите имат отлична възможност да практикуват вниманието и паметта си. За да решите някои ребуси и загадки, трябва да проявите бързина и находчивост.

Тийм билдинг

Също така такива събития имат голям ефект върху изграждането на екип. Участниците бързо идентифицират онези хора, които отговарят за различни задачи. Куестове за деца ще помогнат за бързо установяване на взаимоотношения в екип. Младите участници се учат да се подкрепят взаимно и самостоятелно да координират своите действия. Играчите развиват взаимопомощ, способността да разпределят задълженията си, да се заменят, ако е необходимо. Екипът се научава да се мобилизира без паника и бързо да решава нестандартни задачи, които едва ли ще срещне в ежедневието.

Пример за игра

"Езични богове" - това е велико търсене на деца. Сценарият е предназначен за деца на 7-8 години. По-добре е да го организирате на открито близо до реката. Тук могат да живеят измислени герои. Първоначално участниците получават мисия, която трябва да бъде завършена в края на играта. За успешен край, те ще трябва да се срещнат с всички богове и да говорят с тях. След като разговарят с тях, те получават определен елемент, който ви позволява да продължите играта. Така че екипът първо търси Въздух, след - Вода, Земя и Огън. Децата сами измислят фантастични диалози, решават пъзели и загадки и се справят с различни задачи. Такова събитие със сигурност ще привлече не само децата, но и техните родители.