Калинка от глина: методи за моделиране
Anonim

Това или онова насекомо може да предизвика негативни емоции в човека. Това са бъгове, паяци, гъсеници и други. Но смешните калинки са изключение. Прекрасните същества винаги привличат вниманието, особено децата. Ето защо, децата са щастливи да мушират калинки.

Има много възможности за проектиране на занаяти, но важното е наличието на черна и червена глина. Бели и зелени са необходими за създаването на очите и листата, на които ще се намира насекомото.

Подготовка за моделиране

Любимото бебе насекомо е калинка. Децата от пластилин създават различни варианти на това насекомо: магия, цвят, обикновен.
Скулптурирането е забавен урок за деца от всякаква възраст. Освежете всекидневната вечер с детето си. И как да си направим калинка от глина, прочетете по-долу. Предварително трябва да закупите добър материал без примеси и добавки. Препоръчително е да купувате глина от реномиран производител.

За да създадете калинка, трябва да имате:

  • пластилин червен, бял, черен и зелен;
  • тел (тънък);
  • черни мъниста;
  • клечки за зъби;
  • дъска за скулптура.

Процес на формоване

Така че продължете директно към самото формоване.

Първо трябва да загреете глината, да я навиете и да го месите в ръцете си. От червеното парче хвърляме топката. Даваме формата на тялото на топката по плосък начин.

Необходимо е да се направи по-малка червена топка от черния пластилин. Получената бучка трябва да бъде сплескана, за да се направи плосък корем за калинка.

След това от малко черно парче пластилин навиваме топка, която ще бъде глава на енория. Прикрепете антените към главата, които също са изработени от глина. В допълнение към пластинената антена, може да се използва проводник.

Очите са направени от бял материал и са поставени върху лицето.

Краката на калинката са изработени от черен пластилин. За да направите това, ролка в колбаси малки парчета.

Взимаме клечка за зъби и нанасяме върху нея насекомо, а после и глава. Ние също действаме с всяка лапа на калинка. Струпваме лапите върху счупена клечка за зъби и го закрепваме към тялото.

В крайна сметка ние създаваме на гърба на бъг като крило. Тоест, нарисувайте крила с помощта на стека. В допълнение, ние се нуждаем от черни точки на гърба, ако извайваме калинка. От пластилин черна цвета ролка малки топки и място на бъг.

Завършете занаята с детайли като листа или тревна площ, изработени от материал с подходящ цвят. И твоята калинка от пластилин е готова!

Допълнителна опция за скулптура

Калинката от пластилин се отлива, както следва: преобръщаме две топки с еднакъв размер, свързваме ги заедно и заобикалят контура. Резултатът е една топка, която ще служи като ствол на насекомо.

Тялото се притиска към плочата и след това се прикрепва към главата. След това прикрепяме към него 6 крака, антени към главата и очите на муцуната.

Сгънатите крила също се създават с помощта на купчина или молив, използвайки метод за рисуване.

Резултатът е очарователна калинка от глина.

Покажи някакво въображение, експериментирай с декорации и форма на тялото. Тя ще бъде интересна не само за детето, но и за вас.