Най-креативният празник - Ден на краставица в Суздал
Anonim

Русия е най-забавната и интересна страна. Колко от най-вълнуващите събития се провеждат на нейна територия всяка година. Например, през лятото има комично събитие, посветено на Деня на краставицата в Суздал. Как е станало това? Кога се провежда? Какви хора следват традициите? Можете да разберете всичко по ред, като прочетете тази статия.

Как стана първият зеленчуков фестивал в света?

Днес в Суздал е ден на краставица - това е единственото събитие, посветено на зеленчуковата култура. За първи път се отбелязва през 2001 година. Инициатор на създаването на празника беше служителят на местния музей, който отдавна се занимава с фертилитет на Суздал. Според него този зеленчук от съветско време е истински хляб за всеки човек. За да отглеждате голяма реколта, трябва да се грижите за всеки храст с особена тревога от средата на пролетта. Местните власти с радост подкрепиха творческата идея на този човек. Същото лято, денят на краставицата в Суздал придобива официален характер.

Кога е обичайно да празнуваме?

Каква е датата на деня на краставицата в Суздал? Няма точен отговор на този въпрос. Известно е само, че ежегодно събития, посветени на този вкусен зеленчук, се провеждат на третата събота на юли. Защо този ден? Според опитни градинари, този период се счита за най-активното време за прибиране на реколтата.

Основни дейности

На територията на града и днес има Музей на селския живот, в който някога е работил човек, който е изобретил празника Ден на краставица в Суздал. Това, че той е основното място за това събитие. Има удивителна статистика: около 10 хиляди местни жители и повече от 15 хиляди туристи от цял ​​свят остават там всяка година. Туристическите агенции дори комбинират обиколки с тази дата, така че пътникът може да се потопи в културата на този град.

Цялата програма на деня на краставицата в Суздал може да бъде разделена на няколко стандартни части:

  • Сутринта има обширно изложение. Хората споделят помежду си най-необичайното разнообразие от реколти и ястия, приготвени от този продукт. Всяка домакиня измисля нови вкусни „проекти“, за да изненада своите колеги.
  • Втората част е концертна програма. Местните изпълняват на сцената със своите песни, частоошками и шеги. Навсякъде заобикаля атмосферата на добро и забавно.
  • Следващите са викторини. Необходимо е предварително да се подготвите за него, като изучавате най-интересните моменти за този зеленчук. За правилните отговори можете да получите добра награда.

Последната стъпка на събитието е пускането на зелени топки в небето като символ на факта, че реколтата от този зеленчук е приключила, сега този вълнуващ сезон ще бъде повторен едва следващата година.

Какво да дадем?

Какво да се даде в такъв комичен празник? Разбира се, сувенир, който е негов символ. На първо място, хората дават свежи краставици един на друг, особено на тези хора, които нямат собствена зеленчукова градина. Паметни сувенири също са чудесен подарък. Роднините на градинарите обикновено получават инвентар, който определено ще бъде полезен в трудния труд на земята: ръкавици, хеликоптер, гребла, лопата, купи за разсад и много други.

Поздравления в стих

Незаменима част от програмата ще бъде красив поздрав, който ще бъде изслушан от сцената и посветен на всеки, който е отделил време да дойде на това събитие. Например, за тази цел можете да използвате красив стих:

- Тук са нашите краставици и узрели.

Най-накрая ги изядохме.

Вкусен сок, който изляха,

Побързайте с всички, които ги споделяте "

Отличен вариант би бил искрен поздрав, представен под формата на проза. За да направите това, поздравете всички присъстващи на празника, пожелавайки им добра реколта, успех в земята и добро настроение всяка година. Такива думи, без съмнение, ще бъде хубаво да се чуе някой.

Всяка година се провежда най-шумният, забавен и хумористичен празник, посветен на Деня на краставицата в Суздал. Няма конкретен човек, който би могъл да се нарече причина за този празник. Тя обединява всички хора в града, страната и по света. Какво трябва да се направи в този ден? Просто дойдете в този славен град, елате на площада близо до музея, за да споделите прекрасното си настроение с всички!