Възможна ли е бременност с HB?
Anonim

След раждането всички жени са напълно фокусирани върху бебето си. Миенето, почистването, грижите за детето, болестта при движение и в повечето случаи честото кърмене са ежедневните грижи на младата майка. С всичко това, етапът на бременността е приключил и все още можете да възобновите интимния си живот. Съществува мнение, че жена не може да забременее по време на кърмене, но дали това е вярно? Защо гинеколозите въпреки всичко предписват противозачатъчни хапчета, въпреки че бременността с НВ е невъзможна? Или е възможно? Струва си да разберем.

Неочаквани новини

Една жена, напълно абсорбирана от грижите за бебето, може дори да не забележи, че е забременяла. 24/7 суматоха не ви позволява да се концентрирате върху себе си и да слушате тялото си в самото начало на „интересна позиция”. Но в крайна сметка, жената ще познае новото си състояние много скоро.

Ако младата майка вече подозира, че нещо не е наред в нейното тяло, то на първо място трябва да наблюдавате себе си и да анализирате ситуацията. За да се прецени дали има бременност с НВ или е фалшива тревога, трябва да помислите и да отбележите дали има някакви признаци, изброени по-долу.

Възможни признаци на бременност с HBV

 • Липса на менструация. Ако не се появи през първите шест месеца след раждането, тогава трябва да направите тест за бременност или да отидете на среща с гинеколог. Прекомерната проверка не боли.
 • Болезненост на млечните жлези и зърната. При НВ повечето жени знаят от първа ръка, че подуването на гърдите, зачервяването и болезнените зърна и ореолите са свързани с началото на кърменето, което не се развива от всички. Това е особено вярно за жени примипара, както и за тези, които имат плоски или обърнати зърна. Докато бебето развива гърда, времето ще премине. Ето защо, бременността с HB е толкова лесно пренебрегвана.
 • Намаляване на количеството и качеството на млякото. С настъпването на бременността тялото на жената започва глобално преструктуриране. Това се отнася и за производството на мляко, което може да намалее в количество, а вкусът му също може да се промени. Детето със сигурност ще забележи промените и може да откаже да кърми или да започне да яде лошо. Много възрастни смятат, че детето е придирчиво или показва своя характер, но причината за плача е много по-дълбока.
 • Повишена умора. През първите месеци младата майка е особено трудно да се грижи за бебето. Постоянното лишаване от сън и един доста активен живот често водят до това, че жената в края на деня просто пада от краката си. Бременността и образуването на нов живот вътре в майката също отнема голям брой сили. В резултат на това жената няма да може веднага да познае какво се е случило.
 • Работата на матката. Под действието на хормона окситоцин, млякото се отстранява от жлезите. Ако тестът покаже две ивици, тогава другият хормон, прогестеронът, който насърчава релаксацията на матката, започва да се откроява. Има някакъв конфликт и ако прогестеронът не е достатъчен, това е заплаха за прекратяване на бременността. Ето защо, всички прояви на болка, трябва задължително да говорите с Вашия лекар.
 • Токсикоза . Както при нормална бременност, така и при GV токсикозата не може да се избегне. Честите пристъпи на гадене дават основание да се мисли: може би нещо не е наред в тялото? Във всеки случай, не боли да се направи тест за бременност.

Има и други признаци на бременност с HB, а именно: промяна в вкусовите предпочитания, сънливост, болки в гърба, различно възприемане на ароматите, често уриниране, промяна в базалната температура, настроение.

Вие сте бременна или не?

Към днешна дата вероятността от бременност с HB е достатъчно висока. Ако женената двойка води активен сексуален живот, без да бъде защитена, тогава възможността е много голяма. Кърменето не е защита от нежелано зачеване. В допълнение, забременяване след скорошно раждане е доста опасно, тъй като тялото все още не е имало време да се възстанови напълно от предишната бременност. Освен това лекарите категорично не препоръчват бременни жени, които са имали цезарово сечение. Смукането на филаментите, заздравяването на конци (както в горния слой на кожата, така и във вътрешните тъкани) се случва много бавно, така че гинеколозите говорят за възможни последващи бременности само 3 години след раждането, не по-рано. Освен това, ако шевът все още не е излекуван правилно, той няма да може да издържи на многократно носене, а това вече заплашва с аборт.

Кой първи забележи, че скоро ще има попълване в семейството?

Разбира се, скъпа. Промяната в вкусовите качества на млякото, секретирана от майката по време на бременност, веднага се забелязва от трохите. Децата ядат мляко много пъти на ден, така че бързо си спомнят вкуса на консумираните храни. Дори ако майката яде нещо кисело, пикантно, солено, детето със сигурност ще го почувства чрез млякото. Възможният плач или лошото му настроение са резултат не само от колики, но и от възможна бременност, тъй като майката започва да реорганизира тялото. Ето защо, ако бебето внезапно забележи промяна в млякото, изразява недоволството си, това са първите признаци на бременност с НВ.

Да продължи ли да кърми или по-добре да не?

Много хора питат: "Възможно ли е HBV да продължи по време на бременност?". Ако все пак се потвърди „интересното положение” на една жена, то във всеки случай не бива да лишавате детето си от мляко.

Разбира се, сега може да се наложи да го нахранят със смес, защото произведеното мляко не е достатъчно и детето просто не яде достатъчно. Но във всеки случай, той получава майчиното мляко и това, както всички експерти казват, е най-добрата храна за бебето.

Съвременни методи за определяне на бременността

За да разберете позицията си, има няколко начина за определяне на бременността с НВ:

 • Най-лесният и най-достъпен вариант е тест за бременност. Продадено във всяка аптека, е евтино, лесно и разбираемо, затова го направи лесно. GV не влияе на резултата. Ако нивото на hCG се увеличи, то веднага ще повлияе на теста с две ивици.
 • Отидете на среща с гинеколог. Както при предишните бременности, увеличаването на размера на матката ще каже, че скоро ще трябва да си купите друго ясли.
 • САЩ. Когато кърменето не е забранено, така че проучването може да се направи безопасно по всяко време. Той веднага ще покаже дали има бременност или не.
 • Анализ на урина Донорството на кръвта за хормона hCG (хорион гонадотропин) е сравнително точна опция, тъй като започва да нараства само 7-10 дни след зачеването. Във всеки случай, никога няма да навреди на преминаването на общ кръвен тест, защото ако бъде открита бременност, тогава при регистрирането все още ще трябва да я премине.
 • Кръвен тест Но това е по-точен и бърз резултат. Нивата на hCG в кръвта са по-високи, отколкото в урината, така че изследването на кръвта е едно от най-добрите решения, за да научите за попълването възможно най-скоро.

Липсата на периоди не е причина да се отпуснете.

Мнозина казват, че бременността с НВ без менструация е невъзможна, но нали? В действителност, преди пристигането на първия менструален период, овулацията настъпва първо. Ако в този момент има интимна връзка с нейния съпруг, тогава зачеването е точно зад ъгъла. Ако оплождането не е настъпило, идва менструация. Но това не означава, че нямаше шанс да има второ или следващо дете.

Когато шансът да забременеете е по-висок. Причина номер 1

Има случаи, когато непланирана бременност може да се появи по време на HB с висока степен на вероятност. Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е честотата на хранене на бебето. Ако бебето пие 150-180 мл мляко 5-6 пъти на ден, тогава шансът е много по-висок, отколкото когато кърменето е по-малко, но самите приставки ще бъдат по-чести. В допълнение, ако трохите не е нахранено, тогава по-честата привързаност към гърдите ще реши този проблем.

Причина номер 2

Второ, ранното попълване в семейството зависи от това колко години е момчето или момичето. След 4 месеца те обикновено започват да прилагат добавки (растително пюре, овесена каша), като постепенно заменят 1-2 хранения на ден. До 6 месеца, когато плодовите пюрета се добавят към диетата и менюто става по-разнообразно, рискът от непланирана бременност започва да се увеличава. След 7-8 месеца, диетата на бебето се добавя към пюре. След този момент много жени напускат да се хранят, тъй като детето почти напълно преминава към храна за възрастни или намалява до минимум привързаността към гърдата. В този случай лесно можете да забременеете.

Причина номер 3

Храненето на дете по час е често срещана причина, поради която мнозина раждат малка сестра или брат. Храненето при поискване ще бъде по-коректно с HB. В допълнение, всички деца са различни, и почивка от 3-4 часа в едно време на деня може да изглежда дълго за бебето, а в друг - бързо. По-добре е да се прилага на гърдите на детето, когато той иска. Но си струва да си припомним, че минималното време между храненията е 2 часа. Това правило трябва да се спазва, за да не се нарушават храносмилателните ензимни системи.

Защита - грижи за майките

Ако бременността с HB е нежелана, тогава си струва да се говори за защита. Носенето на дете няколко месеца след раждането или абортът не са най-добрите действия, които ще разклатят здравето на младата майка. За да се предпазите, трябва да мислите предварително за контрацепцията. Най-известните методи за контрацепция днес с HB:

 • Презервативи. Удобен, достъпен, прост. Въпреки това, според експерти, те не дават абсолютна гаранция срещу нежелана бременност. Но ползите, които те носят, не могат да бъдат отречени.
 • Вътрематочно устройство. За него можете да кажете: задайте и забравете. Още в осмата седмица след раждането е позволено инсталирането му. В допълнение, шийката на матката е все още мека, така че я поставете не доставяща силно неудобство. Защитата е много висока.
 • Хапчета за контрол на раждаемостта. Оралните контрацептиви са друг добър начин за предотвратяване на бременност. Те създават слуз, поради което преминаването на сперматозоидите през шийката на матката става трудно. Ако в края на краищата те успяха да пробият тази бариера. и торенето е настъпило, тогава полученият ембрион няма да може да се прикрепи към стената на матката и да започне да расте, защото ендометриумът на матката е променен.

Всички методи на защита, тяхната цел, продължителност на приема и необходимото оттегляне на лекарството трябва да се решават само от лекуващия лекар. Всяко независимо действие може да навреди на здравето на жените.

Жените по време на бременността са свикнали постоянно да посещават гинекологичния кабинет. Но след раждането всичко се промени и на два или три изпита и тестове всичко свърши. Това е погрешно, защото отнема време за възстановяване на жена след раждане с НВ. Така че, наблюдението трябва да бъде по-дълго. Редовното посещение при гинеколога (поне веднъж месечно) ще облекчи новите проблеми, включително помага за идентифициране на началото на бременността в ранните етапи. Затова вземете решение за по-нататъшни действия и поддържате здравето на майката.

Накрая ...

Струва си да се припомни, че широко разпространеното мнение, че е невъзможно да се зачене по време на кърменето е погрешно и това отдавна е доказано от съответните експерти. HBG и новата бременност могат да съществуват заедно, но как това се отразява на здравето на майката е голям въпрос.

Има момичета, които искат да имат деца в момента и затова те се опитват да уредят нов живот в себе си. Но как новата бременност засяга GW? Всички различни. Женското тяло на всеки индивид и вие не трябва да се опитвате за успешна бременност или трагичен аборт. Във всеки случай, раждането на нов живот е винаги щастие, независимо от житейските принципи и обстоятелства. Всяко решение, взето за жена, ще бъде правилно, защото всеки човек впоследствие носи отговорност за своите действия.