Къде да дадем детето след 3 години? Детска спортна секция. Секция за дете от 3 години
Anonim

Всички родители, без изключение, винаги са много заинтересовани да наблюдават как бебето им расте, как се развива и какви са техните тенденции. По правило такива таланти могат да се видят още в много ранна възраст, когато детето просто се учи да говори. По време на наблюденията на родителите и възниква въпросът за това къде да се даде на детето в 3 години, така че той се развива в таланта си, и в същото време имаше прекрасно време, се срещна с връстници и винаги е бил в добро настроение. Е, нека се опитаме да разберем по-подробно този въпрос.

Кратко въведение

Преди да определите къде да дадете детето след 3 години, трябва внимателно да го проучите като човек. Често се случва родителите, в преследване на съвременните тенденции или мечтите си, които не се материализират в детството си, да изпратят децата си да учат в онези кръгове, които изобщо не им подхождат. Да, случва се, че дори в неподходяща среда децата се адаптират добре и дори демонстрират отличен успех. Но е необходимо да се разбере, че в по-късния живот това умение ще даде на детето ви приоритет, ще стане основа за по-нататъшните му постижения и развитие. Ето защо всички онези раздели, в които вашата троха се занимава още от детството, трябва да бъдат възможно най-близо до нейния талант, способности и желания.

Как да разберете какво е пристрастено към детето ви?

Веднага отбелязваме, че на 3-годишна възраст момчетата и момичетата се различават един от друг само по пол. Развитието, формирането на личността, мирогледът досега не зависят от пола на детето. В този случай това е индивидуален фактор, който се влияе от семейството, присъщия на него морал, околната среда, събитията и т.н. По този начин, избирайки къде да постави детето в 3 години, може частично да се ръководиш от това как го повдигаш и какво е ваксинирано.

Така че, едно дете, което израства, така да се каже, в пълна релаксация, без особено строг надзор на старейшините, като правило, започва да се накланя към творчеството. Това може да е рисуване, пеене, четене на поезия. Забележете колко е артистично вашето бебе. Ако е така, тогава можете спокойно да го дадете на актьорския кръг или вокалите.

Когато детето е потаен, той най-често рисува. И тук отговорът е очевиден. Децата, които родителите от пелени принуждават да правят всичко според графика, строго повишаващи се в същото време, се отличават с по-строг характер. За тях бойните изкуства, танците, гимнастиката и други подобни ще бъдат идеални кръгове.

Творчески полет

Както вече споменахме по-горе, най-подходящите дейности за деца на 3-годишна възраст, които се характеризират с изолация и определена оригиналност - това е творчеството. Най-популярният в това отношение винаги е бил рисуването. Основното е да се даде бебето не само на групата, която съответства на неговата възраст, но и на тази, където програмата е адаптирана точно към неговото ниво. Предварително трябва да преминете тестови рисунки, които ще позволят на учителите да вземат решение по този въпрос. По-трудно за овладяване на тригодишно дете ще бъде техниката на скулптурата. Отбелязваме обаче, че при такива дейности детето ще развие не само абстрактно мислене, но и ръчни двигателни умения, което е изключително полезно за всички (дори и за възрастни).

Ако видите, че детето ви е наистина надарено със слух и глас, тогава можете да опитате класове в един от музикалните инструменти. Все още няма да го заведат на училище, но индивидуалните уроци ще помогнат предварително да се определи дали детето ви трябва да прави това в бъдеще.

Потопете се в света на знанието

Има и такива паралелки за деца от 3 години, които родителите могат да провеждат сами. Разбира се, те могат да се проведат и в група, а в този случай ефективността на метода зависи от това дали детето ви е екстроверт или интроверт. Това са основни познания по учебни предмети, които след няколко години ще се обучават непременно.

Така че на 3 годишна възраст децата започват да научават числа и букви, а нашата задача е да разберем какво е по-лесно за детето да се учи от това. Ако това са букви, срички или дори думи, тогава определено трябва да се научите да четете трохите възможно най-ефективно. Вземете интересни книги, приказки с вълнуващ сюжет, за да може детето ви да ги чете и да ги научи като сувенир. Друго нещо, което може да бъде предложено на хуманитарните деца е изучаването на чужд език. Най-често започват с английски, тъй като той е международен. В същия случай, ако трохите са по-лесни за да дадете числа, можете да си измислите прости задачи за него.

Здраве и фитнес

Различни детски спортни секции също са много популярни. Вече споменахме, че редовните физически упражнения и физическата активност са не само полезни за здравето, но и позволяват на бебето да се събира и организира от ранна възраст. Това е цяла маса, и сред тях си струва да избереш какво наистина ще подхожда на детето ти. За момичетата чудесно решение би било гимнастика за деца на 3 години. Редовните класове ще позволят на бебето винаги да е във форма и ако тя не изостави този бизнес през годините, тогава за живота се осигуряват отлична фигура, стречинг и гъвкавост. Отличното физическо състояние на момчето ще се формира по карате. Този тип бойни изкуства са разделени на много други подвидове, а групите, като правило, набират деца с идентични характеристики и данни. Имайте предвид, че момичетата могат да посещават такива уроци. Най-важното е, че тук децата се учат да се справят със своя страх и да се ориентират във всяка ситуация бързо и сръчно.

Само няколко думи за гъвкавост

Ако отглеждате момиче, важно е, че от най-ранна възраст тя е гъвкава, пластична и тънка. Ето защо гимнастиката за деца на 3 години или танцова школа е най-доброто решение. Тези спортове са отлична основа за по-нататъшни успехи в живота. Първо, такива упражнения са не само в огромни физически натоварвания. Тук детето започва да усеща музиката, придобива чувство за ритъм и слух. Освен това, спортните секции на подобни деца определят диетата на трохите. От детството момичето знае кои продукти са полезни за фигурата и кои трябва да бъдат изключени от диетата.

Е, накрая отбелязваме: важно е момичето да влезе в приятелски екип. В този случай класовете ще се превърнат в истинско хоби, а може би и в работата на живота.

Живей танца, без да спираш

Малко хора смятат, че едно дете, независимо от пола, трябва да може да се движи красиво, да бъде координирано в движенията си и да има красива походка. Във всички градове има танци за деца от 3-годишна възраст, където те ще научат всички основи на този вид изкуство и спорт.

Преди да определите трохите в този кръг, разгледайте внимателно какви тенденции са най-проявени. Някои момичета танцуват сами, без да губят равновесие. Винаги е интересно да ги погледнете, тъй като общата картина е великолепна. За такова дете ще бъде подходящ латински, ориенталски танц, хип-хоп. Класическата хореография винаги изисква чифт. Защото предварително трябва да предупредите бебето, че ще трябва да танцува с момчето. Друг вид хореография, където можете да започнете да ходите от 3 годишна възраст е балет. Въпреки това, това е много сериозно, не винаги е безопасно за здравето, защото предварително ще трябва да измисли всички плюсове и минуси.

Гмуркаме се под вода

Най-често, без да знаят точно къде да поставят детето след 3 години, родителите го отвеждат до басейна и записват за уроци по плуване. И това е вярно, тъй като ползите от такива професии са повече от достатъчни и в същото време няма никакви щети. Плуването е чудесно както за момчета, така и за момичета - същото. Младият организъм се развива по-активно по време на занятията, формира се поза, се появява мускулна маса, подобрява се белодробната функция, дишането става по-трайно. Имайте предвид също, че при плуване има различни секции за дете от 3 години. Те се подразделят според вида на спорта, в който ще се обучава детето, колко често и също така се взема предвид дали е записан в спортна група или в здравен клуб.

Малка следслова

Когато развиваме деца на 3-4 години, е важно да вземем под внимание тяхното физическо развитие и психичното. Ще бъде чудесно, ако можете да изпратите едновременно бебето си в спортния клуб и в едно от подготвителните училища. Може да е всичко: танци и английски, плуване и математика, карате и шах. Основното е, че детето го обича да напредва във всяка професия. Разбира се, не забравяйте за свободното време. Оставете детето си в графика няколко часа безплатно, за да може да ходи, да гледа карикатури или да изработва всякаква друга дейност, която харесва.