Кога мога да засадя момче? Препоръки и съвети
Anonim

Вашето бебе се разраства по скокове и граници. Често се случва, че новоизкарваните родители се стремят да ускорят процеса на развитие на любимото си потомство, но това трябва да стане с ума. Много задачи изискват подробно проучване и внимателен подход. - Кога може да седне дете? - един от най-популярните и спорни въпроси в процеса на естественото физическо развитие на бебето.

На първо място, трябва да се отбележи, че не е необходимо детето да бъде задържано принудително. Когато тялото му е психически и физически готово за такъв процес, той ще иска да се надигне. За момичетата тези дейности обикновено са строго противопоказани. - Кога мога да засадя момче? - питаш.

Лекарите смятат, че това не си струва да се прави за пет или шест месеца. Това се дължи на възможните сериозни последици за крехкото тяло на детето. Най-често такова ранно развитие може да доведе до изкривяване на гръбначния стълб. Между другото, родителите трябва да знаят, че този проблем не се появява веднага, а само след няколко години. Наред с другите неща, децата много бързо свикват с всичко ново и невероятно. След като поставите детето няколко пъти, бързо ще се уверите, че той плаче и истерично ще изисква повторение.

Има много мнения за това кога да засадят момче. Оптималната ситуация е, когато детето започне да седи. Това може да се случи за девет месеца, а още по-близо до една година. Не се притеснявайте и мислете, че любимото дете е забавено в развитието, защото всяко дете е различно. Можете да помогнете на детето си да стане по-силно по-бързо и да започне да седи, като извършва редовни гимнастически упражнения или посещава басейна. Във всеки случай, младите родители трябва да са наясно, че развитието на бебето е генетично определено.

В съветските времена нашите родители на въпроса: "Кога мога да засадя момче?" - отговорил просто: "Колкото по-скоро, толкова по-добре!" Смята се, че по този начин детето се развива по-бързо, тъй като вижда света около него по-пълно, отколкото от легнало положение.

Всъщност всичко е съвсем различно. Физическото развитие на детето съвпада с психическото и психологическото състояние. Не всяко бебе след три или четири месеца е готово да възприеме огромно количество нова информация. По този начин нови събития и неспособността за самостоятелно изследване на света около вас могат да доведат до "криза на личността" на вашия син.

Днес въпросът е съвсем уместен: "От колко месеца поставят момчетата в специален носител, кенгуру?" Това може да се направи малко по-рано, поради факта, че гръбначният стълб на детето ще бъде здраво фиксиран от специален твърд гръб. Такова устройство ще позволи на бебето активно да се запознае с външния свят без да навреди на здравето.

Не се изпреварвайте да се чудите кога да поставите момчето. Бъдете мъдри и търпеливи. Обичайте детето си и знайте, че всяко бебе е различно, не трябва да го сравнявате с другите и да се опитвате да заблудите природата. Рано или късно, трохите ви ще ви зарадва с факта, че той ще седне сам и че ще отиде или ще говори.