Какво представляват видеоклиповете и за какво са?
Anonim

В различно време ролковите кънки присъстваха в живота на човека. Съвременните видеоклипове придобиват все по-голяма популярност и много семейства отиват в паркове или стадиони през почивните дни, за да се насладят на красивите и активни почивки. По този начин възрастните прекарват времето си с децата си. Какви са видеоклиповете и защо са необходими, ние обмисляме в тази статия.

Малко история

Точната дата, когато са проектирани ролките, историята не може да бъде наречена, но мнозина дават клона на шампионата на белгийския изобретател Жан-Жозеф Мерлин. Той демонстрира невероятното си изобретение на маскарадния бал в Лондон. Жан-Джоузеф яздеше сред гостите на метални ролки, прикрепени към скъпи обувки, и също играе на цигулка. Това направи очарователно впечатление на гостите, но имаше още по-голям ефект, когато не можеше да се спре във времето и се блъсна в огромно огледало, което струваше много пари.

През 1819 г. във Франция за пръв път един човек с името Ptably е патентован за първи път рекламите. Дизайнът му е дървена платформа на три колела, като този дизайн е фиксиран с кожени ленти. Ролките са направени от желязо, дърво или слонова кост. "Petibedy" бързо започнаха да придобиват популярност и всеки искаше да се сдобие със собствена употреба. Берлинският ресторантьор през 1819 г. се възползва от момента и постави всичките си сервитьори на ролките. През 1857 г. в Лондон имаше ролкови платформи.

През 1863 г., когато модата за такива обувки достигна Америка, Джеймс Леонард Плимптън изобретил "каре", така наречените ролки с двойни колела. Този модел е много обичан от хората, защото е лесно да се вози. С течение на времето дизайнът е бил модифициран и вече през 1876 г. има две нововъведения в изобретението. Първите са колелата с два лагера, които увеличават скоростта на шофиране. Вторият е спирачката. Какви са видеоклиповете, които вече са знаели от двете страни на океана. Те започнаха да изграждат стотици ролкови дробове от различни типове и размери. През 1979 г. братята Олсън представиха нов модел, където колелата са разположени в един ред. Този модел все още се счита за най-популярен.

Ролки в съвременния свят

В момента ролковите кънки се считат за една от най-популярните форми на забавление. Кънките са разделени на типове според стила на каране:

  • За фитнес.
  • За претърсване.
  • За агресивно шофиране.
  • Бягащи кънки.

В продажба са предимно модели за фитнес. На тези кънки можете да се отпуснете активно и просто да се насладите на разходката. Те се състоят от мека конструкция и големи колела, имат лека рамка и добра вентилация.

Какво представляват ролките за агресивно шофиране? Дизайнът е по-издръжлив и труден. Ролките са сигурно фиксирани чрез шнур. На такива кънки можете да извършвате сложни трикове.

Friskate видеоклипове ще бъдат обичани от тези, които искат да получат всичко наведнъж. Такива кънки ще ви позволят да извършвате сложни каскади с висока скорост, а също така можете да ги карате удобно на обикновени разходки.

Как да изберем

Какви са видеоклиповете, които вече сме обмислили. Сега ще определим кой модел ролки трябва да закупите.

Универсалните модели ще пасват на повечето купувачи. Ролките за възрастни са предназначени за средни по размер крака. Този тип кънки се придобиват главно от мъже или юноши.

Детските ролкови кънки имат плъзгащ се дизайн. Този тип модел ще ви позволи да ги използвате в продължение на няколко години. Благодарение на плъзгащия механизъм, кънките могат да се регулират под краката на детето. Ролките имат малки колела и надеждна спирачка. За безопасно каране на потомството си, трябва да закупите защита за краката и ръцете си.

Производителите не са забравили за по-слабия пол. Какво представляват видеоклиповете за жени? Размерите на тези кънки се различават от мъжките. Изработени са под краката на миниатюрни женски крака.

Нова мода

На пазара се появиха маратонки. Как да ги карам? Да, много проста. Изберете плоска повърхност. Слагаме един крак напред, а вторият назад - на една и съща линия. Възможно е предпазната мрежа да се облегне на стена или на опора. Намерете правилния баланс. Ролките се намират в петите на маратонките, така че, отблъсквайки малко с натиска върху петата, се опитваме да се преобърнем. За 10-20 минути можете да се научите да яздите.

Какво представляват клипове за маратонки? Това е много модерна форма на кънки и може да се използва както от възрастни, така и от деца. Това ще бъдат много добри подаръци за активни хора.