Вградена дъска за гладене. Видове и характеристики на моделите
Anonim

Сгъваемите вградени дъски за гладене все повече привличат вниманието на домакините. Има и обективни причини. Такива дизайни са изключително лесни за използване. Заемайки постоянно място в къщата, продуктите от този план бързо стават незаменими помощници в домакинството.

Вероятно основното предимство, което отличава вградената дъска за гладене, е възможността да се спести свободно пространство. Този момент става най-подходящ за собствениците на малки апартаменти.

Стойността на дъската за гладене в домакинството

Всяка домакиня е свикнала да оборудва живота под лично удобство и специфични условия. Но колко реалистично е усещането за хармония и комфорт, когато освен цялото количество дребни вещи, използвани в домакинството, в средата на стаята има цялостна дъска за гладене?

Гладенето на неща е едно от традиционните задължения, които най-често попадат на раменете на жените. За да се гарантира удобството на такава работа, спестяване на енергия и ценно пространство в стаята позволява вградена дъска за гладене. Понастоящем домакините трябва да имат богат избор от такива конструкции. Правилният избор на подходяща опция позволява да се улесни процесът на гладене и значително да се ускори.

Сгъваемата гладачна маса, която е вградена в стена

Ако няма достатъчно свободно място в апартамента, не че поставянето на дъската в ъгъла, гардероба, на балкона или извън вратата, но дори и в килера, стената може да дойде на помощ. Въпреки факта, че такива продукти се използват предимно в гардероба на хотели и хотели, използването им може да бъде доста удобно при нормални условия на живот.

Когато се разгъне, най-компактно се поставя дъска за гладене по стената. Моделите от тази категория лесно се завъртат на 180 градуса, което допринася за лекота на използване и спестяване на пространство.

Вградена дъска за гладене с огледало

Сгъваемият дизайн за гладене може да бъде представен в доста необичаен, оригинален формат, скрит зад огледало. Сгънатите продукти от тази категория не могат да бъдат разграничени от обичайната огледална повърхност. Въпреки това, ако е необходимо, гладене лесно се трансформира, отпадане до желаното ниво. За удобство, домакинята може лично да настрои механизма.

Вграден гардероб

Ако предишните опции са потенциално не много удобни и ефективни в съществуващите условия, предпочитание може да се даде на дизайна, който се поставя в кабинета. Вградената в шкафа дъска за гладене може лесно да се монтира на почти всяка врата. В същото време домакинята не трябва да бъде озадачена от въпроса къде да я скрие от любопитни очи. Тази опция не пречи на движението на къщата и не нарушава интериорния ансамбъл.

Вградената в шкафа дъска за гладене има внимателно обмислен механизъм. За да се постигне такава конструкция в готовност, лесното движение на ръката е достатъчно. За да направите това, просто трябва да отворите вратата на шкафа и след това да почукате продукта, фиксиран вътре.

Характеристики на сгъваеми дъски за гладене

Моделите от този тип имат следните качества:

  • лесно се сгъва, бързо се премества в първоначалното си положение;
  • притежават специален автоматичен пружинен блок, чието присъствие спомага за гладкото движение на различни предмети;
  • имат малки размери;
  • те имат надежден механизъм за трансформиране и следователно служат в продължение на десетилетия;
  • В зависимост от мястото на монтажа, отделните модели могат да се разгънат в няколко посоки.

Съвети за избор

Много домакини се чудят къде да намерят вградената дъска за гладене? Изберете качествена опция за дългосрочна употреба днес, колкото е възможно в специализираните магазини за мебели, както и се свържете с услугите на съответните онлайн услуги. Ако трябва да изберете дизайн, който ще се експлоатира в доста нестандартни, специфични условия, можете да прибегнете до изработването на подходящ модел по поръчка.

Когато на първо място е необходимостта да се запази хармонията на интериора, трябва да се обърне внимание на вграденото в огледалото табло. Предпочитайки тази опция, можете да запазите целостта на дизайна на жилището. В същото време околните хора няма да се досещат за наличието на дъска за гладене, приемайки го за обикновен огледало. Най-креативните домакини предпочитат да поръчват дъски, чиято задна страна имитира картина, или стенен панел, в съответствие със съществуващия декор.

Оптималното решение за много домакини са продукти, монтирани на стената и вратите на шкафа. При избора им, най-важното е да се обърне внимание на най-надеждните материали за производство и висококачествени трансформационни механизми, които гарантирано ще продължат дълго време.

предимства

Сред основните предимства на вградените дъски за гладене са:

  • специална компактност, функционалност и удобна работа с редовна употреба;
  • надеждно и лесно закрепване в двете позиции;
  • наличие на удобен трансформационен механизъм;
  • възможност за закрепване в отделни позиции и под различни ъгли.

Единственият недостатък на вградените дъски за гладене е все още относително високата цена. Този минус обаче е повече от компенсиран от забележимо спестяване на свободно пространство, практичност, лесна поддръжка и дълъг експлоатационен живот.

Като цяло, няма значение дали вградената дъска за гладене ще се използва в обикновена частна къща, просторна селска къща или сравнително тесен градски апартамент. Арматурата на този план изглежда като подходящо, изключително успешно решение, независимо от условията и характера на помещението.