Немски булдог: произход на породата и черти на характера
Anonim

Днес ви се представя едно наистина удивително и уникално куче, което всеки от нас е срещал поне веднъж в живота ни. Това е немски булдог. Жителите на Германия с право могат да се гордеят с талантливия си сънародник. Това е наистина невероятна смес от сила и скорост, неизчерпаема енергия с доброта, мъдрост и голямо благородство.

Ако вашият избор е немски булдог, тогава семейството ще намери перфектния приятел, за който можете само да мечтаете. Това е охрана и медицинска сестра, голям приятел и бодигард, както и весел спътник за игри. Най-важното, което трябва да научите е, че боксьорът трябва да бъде добре образован, така че социализацията му да върви възможно най-гладко. Тези кучета растат късно. Затова не можете да пропуснете времето.

Произход на породата

Всъщност историята датира от векове. Експертите смятат, че тези кучета са произлезли от древните молоси кучета, които пораждат много породи. Експресивният вид на кучета понякога предизвиква страх сред другите. Те се наричат ​​борба и старателно се избягват. Не е без причина. Немският булдог наистина има много недвусмислено минало. Макар и да не е животно, човекът е виновен за това. До средата на XIX век те са били използвани за борба с кучета. Съответно бяха избрани най-агресивните индивиди и тези качества бяха култивирани в тях.

Въпреки това, след забраната за такова забавление, животновъдите погледнаха тези кучета по различен начин с огромни очи. Немският булдог отново стана обект на увлечение. Сега обаче те започнаха, напротив, да изберат най-спокойните и балансирани животни. След години стана възможно да направи едно мрачно куче по-уютно и спокойно.

Придружаващо куче

Премиерата на тази порода се състоя през 1885 г. на изложба в Мюнхен. По това време животновъдите представиха това куче като кандидат за отглеждане и отглеждане у дома: спокоен, балансиран и сладък. В бъдеще беше създаден стандартът за порода, който беше приет едва през 1905 година. Практиката все повече убеждаваше, че кучето показва отлични сервизни качества. Боксьорът се оказа голям охрана и охрана, мъдър, уравновесен и действащ светкавично. Очевидно, благодарение на този образ в съвременната игра, премиум танкът M 41 90 GF („немски булдог“) получи точно такова име.

Успоредно с това боксерите успяха да спечелят отлична репутация на граничната служба. Те също работиха с голям успех в армията. Това беше първото куче, което влезе в служба на полицията. Едва след много години в редиците на силите за сигурност се появи немски овчар. Между другото, боксьорът (немски булдог) не е по-лош, отколкото се справя със задълженията на водач за слепи. Около Втората световна война това куче се отглежда в Германия. След края на битките представители на породата започват да пътуват по света. Малкият строеж, грациозният, ярък външен вид, послушният характер и отличните работни качества - всичко това доведе до факта, че кучето немски булдог много обича много хора.

Общо описание

Немският булдог (снимката ни показва куче с доста строг поглед, но с най-доброто от сърцата) е много предано животно, което има спокоен характер. От първите дни на пребиваване в семейството кученцето смята, че господарите му са най-добрите му приятели. И той никога няма да го забрави. Булдог обича малки деца. Това е едно от най-игривите кучета-пазачи. И това качество не изчезва до края на живота. Малко кученце и вековният булдог от старостта също ще ви носят играчки, което ви кара да се забърквате с тях, докато не паднете.

Това е много умно куче, за което обучението изобщо не е проблем. Той грабва команди в движение, след което той ще изпълни всички изисквания. Безстрашен защитник и истински танк - така можете да кръстите животното. Тези качества бяха взети под внимание, когато те наричаха немски M41. "Bulldog" - това е името на машината.

Какво трябва да обмислят бъдещите собственици?

На първо място, забравете за възможността това куче да остане на улицата. Въпреки страхотния външен вид, сила и сила, това са много нежни същества. Тънка копринена вълна не предпазва от студ. Немският булдог, чиито снимки са представени в статията, много често страда от ревматизъм. Студено и дъждовно време не е добро за него. През зимата е необходимо да се избягват дългите разходки в снега или в студения дъжд. Ако нямате късмет, и кучето е силно изцедено, уверете се, че изсъхвате косата след като се върнете у дома.

Тази порода не се отнася за дългите черния дроб. Не забравяйте да претеглите този момент. Животът им често се прекратява преди 10 години. Случва се някои индивиди да живеят до 15 години, но това изисква животното да бъде правилно хранено и наблюдавано от професионален ветеринарен лекар. Между другото, изразът „нов немски булдог“ няма нищо общо с породата. Това е терминология, свързана с известната игра.

Външни данни

Невъзможно е да не се влюбите в кученца от тази порода на пръв поглед. Очарователни същества с кръгли очи. Външно, това е мощно, средно куче от „квадратна” конструкция, с идеално повдигнати мускули. Височина при холката - 53-64 см, а теглото може да варира от 25 до 32 кг. Тези животни имат широка глава с плоско лице и видно чело. Между другото, още едно описание, което прави това куче и резервоар, наречен "черен немски булдог".

Благодарение на своето борбено минало, това куче днес е собственик на мощни, силни челюсти с характерен ухапване. Съвременната селекция леко е коригирала формата на главата, която решава проблема със слюнката, която виси от муцуната. Сега не можете да се притеснявате за това. Козината на животното е гладка и къса, като най-често цвят е червен, тигрови или светлобежов. Допускат се бели маркировки. Вълната може да се почиства само с мека четка, тъй като кучетата имат много чувствителна кожа.

Стандарт за порода

Като правило, боксерите спират опашките и ушите си. Това допълнително подчертава квадратния калъф и придава впечатляващ вид. Днес обаче в Европа те вече започват да отказват такава процедура, позволявайки на животните да бъдат, както ги е създала природата. В Англия, например, спирането е напълно забранено. А в Русия на изложби има и увити боксерки, и представители на породата с подрязани уши. Но в нашата страна все още няма опашки. Очевидно стереотипите на хората са твърде силни.

Кучето не трябва да е прекалено тежко, но в същото време е с кости или светлина. Главата дава особена изразителност на представителите на тази порода. Големи, с широки челюсти и кръгли очи, запомня се веднага и завинаги. Шията е дълга, елегантна дъга, която преминава към холката. Закръглена, силна, мускулеста и суха, тя красноречиво подчертава силата на кучето. Козината им е много къса и плътна, здрава и блестяща.

Куче расте

Това е друг въпрос, който се нуждае от отделно разглеждане. Характеристиките на германския булдог подчертават, че това е куче с късно съзряване. До три години, голямо куче продължава да бъде малко кученце. Но още по-възрастен вашият домашен любимец ще остане игрив и мобилен до края на живота ви. Тази порода е чудесен избор за тези, които имат деца. Боксер обича децата. Подобно на грижовна сестра, той би бил щастлив да сподели своето свободно време с тях.

Ако кучето ви прекарва много време на открито (например, живеете в частна къща), тогава се уверете, че оградата е достатъчно висока, защото представителите на тази порода скочат много добре. Много е важно да се гарантира, че кучето не се прегрява. Структурата на лицето му трябва да получи топлинен удар. Тоест, с цялата си сила, това е много нежно куче, което се нуждае от постоянно внимание. Между другото, нека отново да сравним животното с резервоара: прегледът на “немския булдог” в известната стратегия казва за същото нещо и за този боен автомобил.

Малко по-трудно да се запази куче в апартамент. За него е от жизненоважно значение да се гарантира висока физическа активност, да се ходи поне два пъти на ден, а не само да върви бавно, а да играе активно топката. Можете дори да организирате разходка с велосипед. Ако физическата активност не е достатъчна, тогава неизползваната енергия ще бъде насочена срещу вашата собственост.

Поведение и характер

Представители на тази порода имат силна нервна система. Те са уверени, спокойни и балансирани. Моралът е от първостепенно значение и се нуждае от внимателно внимание. Това е силно животно, чиято сила не трябва да бъде насочена срещу собствениците. Но привързаността и лоялността на кучето към собственика и дома, чувствителността и безстрашието, както и смелостта на защитника са известни още от древността.

Тези кучета са много привързани към собствениците си, но са много недоверителни към другите. Когато кучето играе топка, той е весел и безгрижен, а в атака е напълно безстрашен. Той се учи много лесно благодарение на желанието да се подчинява. Това е непретенциозно и спретнато творение, напълно очарователно, честно и открито.

обучение

Ако искате да развиете перфектна охрана, бодигард без много усилия по време на час, тогава най-добрият избор е немски булдог (WOT ни представя бойна машина, която също не изисква високи умения от начинаещи). Самообучението, без ученията и съветите на професионалния кинолог, а също и върху наказанието, може да има обратен ефект. Кучето губи интерес от обучението на кучета, доверие на собственика си. В резултат на това тя ще се занимава с бизнеса си, без да обръща внимание на вас.

Тайната на успеха е последователност, твърдост и ласка. Всички отбори трябва да се дават спокойно, но уверено. И тяхното прилагане трябва да се насърчава. Често правят обратното, като обръщат особено внимание на провала. Добре отглежданото куче е безстрашно, съпричастно, има бърз отговор и се управлява добре. Трудно е да го наречем интелектуалец, но естествената му директност и грапавост му придават особен чар.

социализация

Привеждането на кучета в пешеходната зона трябва да започне възможно най-рано. Понякога боксерите обичат да се бият с други кучета. Нещо повече, представители на други породи не се смятат за равни на себе си. И често те се третират с очевидно пренебрежение. В борбата, те са много спасени от естествената упоритост и физиологична нечувствителност към болка. Те няма да покажат слабост и няма да се оттеглят. Днес такива черти не са вече агресия, а по-скоро бравада, която е спортно-игрален характер. Но те също могат да бъдат причина за проблеми в пешеходната зона. Ето защо, колкото по-скоро започнете да запознавате домашния любимец с други представители на света на кучетата, толкова по-добре ще бъде социализацията.

Боксер Кетъринг

Всъщност няма голяма разлика от храненето на всички други породи. Голямо, масивно куче изисква висококачествена, балансирана диета, без която нейното развитие ще се отклони от нормата. Квадратно натрупване и склонност към увеличаване на теглото предполага, че трябва да се избягват големи количества мазнини в храната. Това обаче не означава, че можете напълно да лишите кучето от полезни липиди. Във всеки случай, основата на диетата трябва да бъде месото. Но за да го даде по-добре в сварена форма. Ако готвите каша за вашето куче, тогава не използвайте мазния бульон, който остава след това. Но тънки и тръбни кости са по-добре да се елиминират напълно от диетата, за да не наранят храносмилателната система.

болест

Вече отбелязахме, че тази порода не се отнася за дългите дробчета. Всъщност, здравето на тези кучета оставя много да се желае. Боксерите са склонни към доста здравословни проблеми. Много често срещан дефект е глухота. Между 20 и 40% от кученцата са родени глухи към едното или и двете уши. Много често те страдат от сърдечни дефекти. Това може да бъде аортна стеноза или кардиомиопатия на дясната камера. Като правило, тези заболявания се проявяват само когато животното отлежава.

Слабото място е храносмилателната система. Метаболитни нарушения, хипотиреоидизъм, подуване на корема, проблеми с червата. Ето защо от първия ден, в който кучето остава в къщата, ще имате нужда от компетентен ветеринарен лекар и добре балансирана диета. Висококачествената храна, давана на малки порции няколко пъти на ден, ще стабилизира състоянието на домашния любимец. Такива кучета също са склонни към хранителни алергии, което отново говори за необходимостта от внимателно подбиране на продукти или готови храни.

Най-голямото притеснение обаче е честотата, с която представители на тази порода развиват рак. Онкологията във ветеринарната медицина не е добре развита. И най-често, след като направи диагноза, лекарят ще предложи на животното да заспи, за да не го подлага на ненужно страдание. На базата на практиката може да се отбележи, че кръстоска между германско овчарско куче и булдог е най-здравословна. Ето защо, ако имате нужда от приятел, който ще живее дълъг живот близо до вас, тогава е по-добре да обърнете внимание на тази опция. Въпреки че, разбира се, такова куче няма да има шоу кариера.

Вместо заключение

Немският боксьор е очарователно куче, голям приятел и другар. Можете да разчитате на него в най-трудната ситуация и спокойно да му се доверите с имота си. Той обича да играе, обича, когато гостите идват в къщата, особено ако вече е запознат с тези хора. Той може да поиска писалки и да спи с вас на дивана. Кучето е очарователно и харизматично, т.е. вие се влюбвате в него само на пръв поглед.

Но сериозно, това е силно и много ревниво куче, което изисква не само подходящо образование, но и своеобразен подход. С децата боксерите се разбират много добре, макар че ако е прекалено много, може да се развие малко, за да покаже кой тук отговаря. Това е особено вярно за мъже. Намаленият праг на болката прави почти невъзможно да се отглеждат с маратонки, тъй като кучето все още мисли, че се играе с него. Лошо обучения боксьор е много капризен. Счита се за пълноправен човек. Тоест, това е страхотно куче, но с нея трябва да се занимава още от детството: да се преподават и възпитават.