Храни холисти за котки: рейтинг. Списък на фуражите, състав, прегледи
Anonim

Собствениците на домашни любимци често хранят своите домашни любимци с готови сухи храни или консерви. Това е много удобно: практически не отнема свободното време за готвене на котка. В допълнение, висококачествената храна е балансирана, те включват витамини и микроелементи, необходими за нормалното развитие на животното.

Днес изборът на храни в специализирани магазини е огромен. Разбирането на това разнообразие не е лесно, особено ако пакетът съдържа думата “холистичен”, която е неизвестна на много хора, и не е ясно какви са предимствата или недостатъците на този или онзи състав. В тази статия ще ви запознаем с холистичната храна за котки. Рейтингът на тази продукция се състои от много публикации, посветени на темата за отглеждането на домашни любимци. Искаме да допълним списъка с описание на състава, наличието на хранителни вещества и недостатъци, ако има такива.

Функции за подаване

Терминът "холистичен" произлиза от думата "холизъм" (в превод от гръцки - "интеграл", "пълен"). Холизмът от своя страна е светска философия, която предполага идилия и единство на околния свят, човешката душа и тяло. Принципът на тази философия се формира от Аристотел и звучи така: „Цялото е повече от сумата от нейните части“.

Хранителни продукти за котки, чийто рейтинг днес ви представяме, са продукти, които заемат водещи позиции в продажбите, обратна връзка от експерти и собственици на домашни любимци. Те са възможно най-близо до храненето на котката в естествена, естествена среда.

Холистиките съдържат само риба или месо. По-рядко се включват качествени карантии. Но няма зърнени култури, благодарение на които производителите на по-нискокачествени фуражи намаляват своите продукти.

Предимството на холистите

В по-голямата си част холистичните храни съдържат около 70% от избраното месо или риба и има продукти, в които тази стойност достига 95%. Такива продукти се произвеждат по специална технология, базирана на минимална топлинна обработка. Поради това в готовите състави се съхраняват много полезни вещества.

Холистичното хранене се счита за професионално хранене. Те са идеални за хранене на родословни, изложбени и развъдни животни, въпреки че много любители са прехвърлили своите домашни любимци на тези храни. Холистиките не съдържат аромати, консерванти, овкусители. Продуктът се запазва благодарение на естествените си консерванти - розмарин, витамини Е и С.

Характеристики на състава на фуража

Вече казахме, че основата на всяка холистика е естественото месо или риба. Тези продукти са приоритет за котките в естествени условия. Въпреки това, за хармоничното развитие на едно месо не е достатъчно за тях. Когато дива котка, прародителка на нашите домашни любимци, хвана дивеч, преди всичко той изяде съдържанието на червата и стомаха. Винаги имаше поне малко количество растителна храна, също необходима на животното. Затова холистичните храни съдържат такива важни компоненти като плодове, зеленчуци, здрави билки и плодове. Лещи, грах или кафяв ориз са добавени към някои състави. Но броят им е строго дозиран и не надвишава 10%.

Цената на холистичното

Като се има предвид всичко казано по-горе, можем да заключим, че аргументите в полза на тези емисии са наистина впечатляващи. Ето защо е съвсем естествено, че те са по-скъпи от много рекламирани продукти. Цената им варира от 600 рубли на 400 грама до 7500 рубли за голям пакет от 7 килограма.

Но ако вземем предвид високото ниво на усвояемост на тези храни, което осигурява наситеността на животното с по-малко количество продукт и изчислява консумацията му, то няма да е твърде скъпо. Пълна холистична храна ви позволява да плащате пари за висококачествени и естествени съставки. Следователно, придобивайки такива съединения, не се мързете да прочетете състава, посочен върху опаковката. Отговорните производители на фуражи посочват всички съставки на техните продукти.

Храни за котки: рейтинг

Днес много производители правят храна за котки. Някои от тях са широко рекламирани и добре познати на руските любители на животни, други са по-малко популярни, въпреки че произвеждат наистина качествен продукт.

Нашият списък с емисии за супер премиум клас включва:

  • Orijen Cat.
  • Acana.
  • Златен орел.
  • Innova.
  • Wellness.
  • Grandorf.
  • GO! Естествен Холистичен.

Orijen Cat

Храна "Ориген" от канадските производители се отнася до производството на супер премиум клас и има високо съдържание на протеини и витамини, необходими за развитието, здравето и жизнеността на животното. Състои се от около 75% месо (или риба), пилешки яйца.

Канадските билки са уникална съставка. Те, съдейки по прегледите на собствениците, подобряват храносмилането на животните, благоприятно влияят на тяхното здраве. Полезен и богат на витамини състав прави фураж "Ориген" наистина високо качество. Освен това, той добавя хамсия и сьомга като източник на Омега-3 и Омега-6.

Отзиви

Според собствениците този холистичен продукт е всъщност качествен продукт. Животните го ядат с удоволствие, състоянието на вълната се подобрява чувствително, храносмилането става все по-добро. Но в същото фураж има някои недостатъци: висока цена, малък избор на формулировки, липсата на консервирани храни и мокри възможности.

Златен орел

Продуктът на американските производители е първата нутригеномна холистична храна, разработена в сътрудничество с диетолози, генетици и известни ветеринарни лекари. Фирмата предлага широка гама от храни за различни възрастови групи животни, както и терапевтични диети.

Съставът на фуража включва голямо количество месо, пресни зеленчуци и плодове и други висококачествени източници на въглехидрати и минерали и микроелементи, важни за здравето на котките.

Acana

Фураж от известната канадска компания Champion Petfoods, която от много години произвежда продукти за котешки и кучешки храни, е много популярен сред собствениците, които се притесняват за здравето на своите домашни любимци. Това се дължи на качеството на използваните съставки. Добре известният производител извършва най-строг контрол на всички етапи на производството.

Нещо повече, в Канада е почти невъзможно да се напише на опаковката, че прясното месо се съдържа в храната, и да се постави само царевично и костно брашно, което, за съжаление, руските производители често грешат. Храна Акана е пълна, балансирана, не изискваща добавки в диетата на вашия котешки продукт. В състава му няма зърнени храни, алергени, химически добавки.

Отзиви

Собствениците на котки отбелязват, че домашните любимци, приемащи фуражи от Акана, ядат много по-малко храна, отколкото използването на евтини партньори. Котките пият повече вода, което има благоприятен ефект върху състоянието на бъбреците. Недостатъкът на този продукт може да се счита за не много голям асортимент и липсата на терапевтични състави.

Експертите смятат, че съдържанието на протеин е превишено в тази храна, така че не се препоръчва за кастрирани и заседнали животни. В допълнение, собствениците отбелязват, че понякога излишъкът от протеини провокира хранителни алергии, което се проявява със силно линеене и надраскване при много чувствителни животни.

Innova

Храни за Innova Evo са едни от първите сред холистите. Те са подходящи за хранене на котенца на възраст от 6 седмици. Те съдържат мляко, извара, пробиотици и рибено масло. Съставът на фуражите Innova Evo се характеризира с почти перфектен баланс, наситен с необходимите хранителни вещества. Дори протеин в състава му от животински произход. Котката се нуждае от много малка част, за да получи достатъчно, и всичко това благодарение на максималното хранително съдържание на състава.

Отзиви на собственика

Основният недостатък на този фураж повечето собственици на домашни любимци наричат ​​неговата висока цена, както и трудности с придобиването. Не всички магазини за домашни любимци го имат на гишетата си, така че трябва да използвате онлайн магазини.

Междувременно, повечето купувачи смятат, че този качествен продукт напълно оправдава цената си, така че не трябва да спестявате за здравето на вашия домашен любимец.

Уелнес ядро

Уелнес - храна за котки, създадена от американски производители. Съдържа само висококачествени съставки (особено протеини) и други хранителни вещества, необходими за поддържане на добрата форма на котката. Всеки вид храна се състои от пет разновидности месо, картофи, боровинки и домати, които са основните източници на фитонутриенти и антиоксиданти.

Прегледите на клиентите на този продукт са положителни, въпреки че някои собственици отбелязват малкия размер на гранулите, което не е особено удобно за възрастни животни. Радва голям асортимент, състоящ се не само от суха, но и от влажна храна.

GO!

Руските любители на животните са добре запознати с тези холистични храни за котки. Класирането допълва канадската суха, без зърно естествена холистична храна, предназначена за котенца и възрастни животни с чувствително храносмилане. Съставът на продукта включва всички необходими вещества - минерали, витамини, пробиотици. Основата на диетата е патица. Тази храна предотвратява появата и развитието на много заболявания на бъбреците и стомашно-чревния тракт, затлъстяването, значително удължава живота на котката.

Обратната връзка от собствениците на котки, използващи тази храна, е положителна, с изключение на случаите на непоносимост към някои съставки на животни. Но това се случва, когато се използва всеки продукт от който и да е производител.