Какво е огледало Багуа? Огледало Багуа във Фън Шуй
Anonim

Всички хора искат да получат определени обезщетения, да избегнат негативни влияния върху живота им, да мечтаят за щастлива съдба. В повечето случаи всички бонуси за късмет, независимост се получават чрез упорита работа, целенасочени усилия и спокойно преодоляване на трудностите. Но има ситуации, когато изглежда, че нищо не се добавя, резултатът се отдалечава за неопределен период от време и тогава много хора си спомнят талисманите. Голяма популярност придоби китайското учение на Фън Шуй и цялата му символика. Тайнственото огледало Багуа обещава защита и покровителство на собствениците, но в същото време, ако бъде поставено неправилно, ще има големи неприятности.

Какво е огледало Багуа?

В системата на фън шуй съществуват определени инструменти, чрез които творческите сили се привличат към жизненото пространство на човека. Една от тях е Багуа. Огледалото, поставено в центъра на осмоъгълната рамка, е допълнение, със своите собствени характеристики, към основното предназначение на инструмента. Багуа е октаедър, от всяка страна на който са символите на Книгата на промените.

Всяка от осемте trigrams означава определена страна на живота, и заедно тя консолидира материални обекти, чувства, емоции, енергии в едно цяло. Осем триграма, от своя страна, са разделени на две части - Ин и Ян. Обединени заедно символизират хармонията, баланса на силите на природата и живота. В центъра на осмоъгълника е огледало. Той е от три вида: плосък, изпъкнал, вдлъбнат. Центърът на символа Багуа - огледалото носи мощна енергия, но не се свързва с нито една от осемте триграми и не е обединяващо ядро.

Видове талисман

Има два вида Багуа:

  • Огледалото "Предтебесно багуа" е символ на идеалния свят, съществувал преди създаването на Вселената. Триграмите на крилата му принадлежат на енергийната индустрия на Ин. Това е мощен амулет, който е окачен от външната страна на къщата (прозорци, врати), смята се, че амулетът може да отразява негативната енергия на Ша.
  • “Пост-Небесната Багуа” - има Ян характер на подреждане на символи. Използва се вътре в къщата за уреждане на дом, офис и всяка стая.

Разликите между двата вида талисмани не са в дизайна на символите, а в тяхното поставяне. В Ин, триъгълникът “Кун” и “Циан” се намират на югоизток. Поставянето на Inskoy trigram - северозапад. В trigram "Кун" - означава мястото на домакинята на огнището, и "qian" - мястото на собственика на къщата.

Огледален като хъб

В допълнение към разликите в символизма на триграмите, прелестите на централната част на символа Багуа се различават:

  • Огледало с плоска повърхност.
  • С вдлъбната повърхност.
  • Изпъкнала повърхност.

От какъв оптичен ефект ще даде талисманът зависи от неговото въздействие върху живота на даден човек и пространството, в което ще трябва да живеете.

Свойства на огледалата

Всяко от трите оптични решения на огледалата има определени функции:

  • Плоското огледало Багуа отразява и връща (в космоса, на конкретен човек, източник) всякакъв вид енергия.
  • Изпъкналото огледало поема негативната енергия и го разсейва в пространството, като по този начин лишава силата (пасивно съпротивление). Има още едно обяснение на свойствата: негативна енергия, концентрирана в огледалото и оставаща завинаги - триграмите не му позволяват да избухне и да създаде нещастия.
  • Вдлъбнатото огледало на Багуа концентрира отрицателната енергия, превръщайки потока си в остър тънък лъч, който унищожава всичко, до което се изпраща - това е една от възможностите за интерпретиране на действието. Има и друго обяснение за това как действа такова огледало: отрицателната енергия, уловена от вдлъбната отразяваща повърхност, се обръща, разсейва фокуса и злото губи своята сила.

Изглежда, че и трите варианта на талисман биха били полезни, но има правила, според които трябва да се намери място и да се постави правилно Багуа. Огледалото с оптично свойство е почти оръжие, а с лекомислено манипулиране се получава неприятност за обривния собственик.

Правилата за настаняване на Фън Шуй

Съгласно класификацията на Багуа, огледало с вдлъбнати повърхности с ин (пред-небесно) очертание на триграмите се окачва само от външните страни на къщата, прозорците и вратите. Съществува известна опасност в такова положение: огледалото не трябва да отразява съседните прозорци или вратата. Дори и съседите да не ги харесват много и да искат “да ги научат на урок”, не трябва да бързате с резки движения - всичко ще се върне, според “закона за бумеранга” и с тройната сила ще удари този, който е решил за разрушителното действие. В случай на неустоимо желание е по-добре да се направи с огледало с плоска повърхност.

Yangskoye (След Небесното) Огледало на Багуа може да се окачи в къщата, ако няма други начини за привличане на позитивна енергия. Почти няма такива ситуации, защото изкуството на организиране на пространството на Фън Шуй има стотици инструменти, с изключение на Багуа. В арсенала на специалист има такива комбинации от материали, които неутрализират всякакви негативни прояви, могат да пренасочат потока от енергии или да ги превърнат в положителни.

Според правилата на фън шуй, огледалото Багуа е най-силният инструмент, който трябва да се използва с голяма грижа, така че експертите не препоръчват поставянето му в жилищни помещения. Има много начини да се подобри енергията, без да се привлича "тежката артилерия" Багуа, която с най-малката промяна в ъгъла на наклона на повърхността веднага ще промени положителното въздействие върху отрицателното.

алтернатива

За символа Багуа огледалото не е задължителен атрибут. Мекото действие на амулета ще донесе осмоъгълна рамка с триграми, в центъра на която е поставен образ на животното. Тази опция ще помогне да се хармонизира енергията вътре в къщата. Те са поставени на стойки или окачени в неутрално пространство над главата ви.

Избирайки чар, трябва да обърнете внимание на играта на емоциите на символичния образ на животно - зъл израз ще „изплаши“ негативната енергия, неутрализирайки нейното влияние. Животните с добри емоции ще поканят в къщата позитивна, хармонична връзка в семейството.

Един от обичайните варианти на амулета, когато в централната част на Багуа огледалото се замени със символа на комбинацията Ин-Ян. В този случай, трябва да следвате правилното местоположение на символа на хармонията, ако извадите грешна картина, чар ще загуби своите свойства и ще бъде прост аксесоар в интериора.

Специални функции

Специалистите по фън шуй, поставяйки предмети в къщата, винаги предупреждават клиентите си, че погледнете в огледалото на Багуа в никакъв случай не е невъзможно. Това води до негативни последици за човека - енергията се влива в огледалото, разсейва се и след това трябва да се възстановява дълго време. И ако повърхността не е дори, тогава можете да щракнете върху болест, голяма кавга и други проблеми.

Не трябва да вземате спонтанни решения и да купувате първото огледало Багуа. Снимки от различни варианти на амулета присъстват в повечето каталози на магазини с ориенталски стоки. Така че можете да обмислите в подробности символиката, да оцените размера и да определите коя опция ще отговаря на вашия дом.