Автомобилни седалки за бебета: оценки и отзиви на производители
Anonim

Изборът на столче за кола за новородени е най-неотложният проблем за родителите, които имат кола. Качеството на този продукт зависи от живота на детето, тъй като при лошо изпълнение не само не защитава бебето по време на инцидент, но може да причини и значителни вреди. В допълнение към придобиването на доказан модел на люлка, трябва да знаете правилата за неговата работа. Само ако са спазени, можем да сме сигурни, че детето е напълно защитено по време на шофиране.

Столове за малките

Външният вид и функционалността на седалките за новородени са малко по-различни. Ето защо, преди да отидете в магазина трябва да се обърне внимание на проучването на този въпрос. Морковите се разделят на две основни категории: 0 и 0+. За по-нататъшните им характеристики и характеристики.

Категория 0

Нулевата група е представена от модели, които се наричат ​​autogrol. За новородените този тип ограничение е най-оптималното. Обикновено производителят определя максималното тегло на детето до 10 кг, което съответства на около една година от живота на бебето.

Често тези модели са компоненти на инвалидни колички от 3 в 1. Те ​​могат да бъдат монтирани в колата и могат да бъдат монтирани на междуосието.

Предимства на автолюлек

Основното предимство на такива люлки е възможността за транспортиране на бебето в неговото естествено, хоризонтално положение. Ето защо, тази категория е най-подходяща за новородени и може да продължи, докато бебето достигне една година.

За дълги пътувания лекарите не препоръчват да седят деца, дори да са се научили да седят. Следователно, легналото положение, осигурено от люлката, осигурява комфортно пътуване.

Поради структурата на скелета, бебетата са особено уязвими и дори с малки сблъсъци и странични удари могат да бъдат сериозно наранени. Телата им остават дълго време гъвкави и лесно повредени. Люлката ще помогне да се избегнат наранявания и да се предпази бебето от удари.

Категория 0+

По-гъвкави модели и предлагат възможност за използване до година и половина. Задържащите устройства на външен вид са различни от люлките и представляват вид хибрид между столчето за кола и носача. Бебето в този дизайн се чувства много добре благодарение на анатомичната конфигурация на ограничителя. Разработчиците обръщат голямо внимание на защитата на главата и шията, защото тези места са най-уязвими.

Столче за кола за новородени напълно съответства на името му. Тя може да се носи заедно с бебето у дома, така че опцията е много удобна за родителите. С помощта на системата за фиксиране (всеки модел има различно оформление) е удобно и лесно да се фиксира автомобилният носител в автомобила. В този случай бебето е в удобно положение, сигурно фиксирано с ремъци с меки вложки. Столчето за кола за бебета предпазва бебето от всички страни, като осигурява безопасност в случай на злополука.

Достойнството на тази категория при по-дълъг експлоатационен живот, гъвкавост и пълно съответствие с изискванията за тестове за сблъсък.

Монтажни характеристики

Необходимостта от инсталиране на столче за кола за новородени в автомобила се дължи не само на критериите за безопасност, но и на изискванията на правилата на пътя. Всички люлки, произведени по стандарти, са снабдени с надеждна заключваща система. Най-често използваният метод е да се монтират с помощта на стационарни автомобилни колани.

По този начин много родители изглеждат за предпочитане, защото понякога столът трябва да се инсталира и премахва няколко пъти на ден. Трудности при закрепване на колани обикновено не възникват.

Има обаче модели, в които люлката е закрепена на специална основа. Този метод е получил най-високи оценки в тестовете за сблъсък, но такива структури имат по-висока цена.

Когато инсталирате стол за кола за новородени, трябва да помните, че детето трябва да е назад в посоката на движение. Това се дължи на анатомичните особености на бебето. Бебето има голяма глава в сравнение с размера на тялото и слабите мускули на тялото. Ако автомобилът има инцидент, а след това по инерция, винаги с голяма сила, всички обекти се хвърлят напред. Ето защо подобно подреждане на детето намалява травмите му.

Внимание към безопасността

За значително увеличаване на шансовете на бебето да преживее сериозна автомобилна катастрофа, е необходимо да се инсталира столче за кола за новородени. Как да изберем продукт, трябва да знаете, преди да отидете в магазина.

Преди всичко си струва да се обърне внимание на фиксиращия колан. Най-доброто е пет точки. Тя не причинява неудобство, но надеждно държи бебето. Трябва да се обърне голямо внимание на защитата на врата и главата на малък пътник. Висококачествените люлки са оборудвани с високи и меки странични стени, които могат да абсорбират повечето от ударите.

След това трябва да обърнете внимание на използваната пластмаса. Добросъвестните производители използват само устойчивост на удар, тъй като в документацията има знак. За съжаление, некачествени проби от обикновена пластмаса, които не издържат на сблъсъци, понякога се спукват при удар, понякога се продават. Такава люлка няма да може да спаси бебето и може само да му навреди.

При избора на продукт трябва да се обърне специално внимание на нивото на спазване на изискванията за безопасност. Това се обозначава с маркировката: ECE R44 / 03 или ECE R44 / 04. И последният вариант е по-предпочитан, защото това означава, че столът отговаря на съвременни изисквания.

За да намерите най-добрия вариант, можете да изучавате информация за моделите, които са участвали в тестовете за сривове. Според техните резултати и популярност сред купувачите, можете да изберете списък с най-добрите седалки.

Седалка за кола за новородени - най-висока оценка

Основният компонент на пътното движение е безопасността на всички участници. Специална категория включва новородени. Техните анатомични характеристики изискват внимателно лечение и подходяща транспортна система. Родителите ще бъдат спокойни, ако най-ценният пътник е в люлката, която го защитава напълно. Затова при избора на първо място си струва да се обърне внимание не на цветовото решение и дизайн. Най-добрите модели за бебета са тези, които са преминали успешно много краш тестове. Освен това трябва да се вземат предвид потребителските прегледи. В края на краищата, в процеса на експлоатация може да се разбере коя седалка за новородено е по-удобна и подходяща за всяка ситуация.

BeSafe iZi Go Модулна

Според резултатите от много тестове, този модел е получил най-добрите оценки. Седалката за новородени е с удобна яйцевидна форма, която точно следва контурите на малко дете. Предпазните колани са вградени, снабдени с меки накладки за раменете и шията. За новородените е предвидена допълнителна вложка, което прави пътуването по-удобно и най-важното - безопасно.

Ключови ползи:

 • мека анатомична възглавница за бебета;
 • Вътрешни ремъци с пет точки;
 • възможност за монтаж на междуосието на количката;
 • дръжка за носене;
 • Тент за защита от слънцето, когато носите, можете да използвате капака.

Потребителите имат само един недостатък. Факт е, че накладките на коланите са комбинирани с анатомична възглавница, така че не могат да се използват поотделно.

BeSafe iZi Go Модулни ревюта

Доста отговорна покупка е столче за кола за новородени. Разбира се, потребителят ще избере опцията според вкуса си, но този модел е получил най-положителните отзиви. Майките казват, че люлката е малка по размер и светлина, така че е удобно да я носите заедно с бебето. В този случай столът е с красив дизайн и приятна на допир тъкан. Детето е удобно в люлката, главата и шията са здраво закрепени. Дори през зимата бебето не е пренаселено.

Maxi-Cosi Pebble Plus

Всички нови родители, които имат кола, се нуждаят от столче за кола за новородени. Как да изберем оптималния модел зависи от личните предпочитания и настройките за сигурност. Колата Maxi-Cosi Pebble Plus получи положителни отзиви при всичките четири теста, в които участва. В същото време експертите отбелязват особеностите на дизайна и екологичните характеристики на компонентите.

Моделът приема инсталация на специална база 2 Way Fix. Този подход прави люлката възможно най-безопасна и отговаря на всички съвременни изисквания. Сред основните предимства са следните:

 • предвидена е допълнителна защита от страничен удар;
 • монтаж срещу движението;
 • случай отстраним;
 • дръжка за носене;
 • тента от слънцето.

Против потребителите не са идентифицирани, но някои смятат, че цената е малко висока.

Ревюта на Maxi-Cosi Pebble Plus

Изборът на столче за кола за новородени трябва да се проучи предварително. За този модел, само положителна обратна връзка. Майките вярват, че подвижният капак помага да се поддържа люлката чиста. Дръжката за носене удобно се побира в ръката ви, а самият стол е доста компактен. Бебето е удобно през лятото и през зимата.

BRITAX RÖMER Baby-Safe Plus II SHR

Германският производител се грижи не само за външния вид на продукта. Според резултатите от тестовете за краш, моделът многократно получава отлични оценки. Вариантът беше оценен от родителите на децата и направи списък с предимства:

 • облегалката за глава може да се регулира;
 • Осигурен е ортопедичен лайнер, който значително облекчава натоварването на гръбначния стълб при новородено по време на дълги пътувания;
 • люлката е монтирана срещу хода на движението и всички манипулации се извършват за 5 секунди;
 • предпазни колани с пет точки;
 • слънцезащитен сенник;
 • Дръжката за носене е доста удобна.

При покупката обаче трябва да се има предвид, че потребителите са идентифицирали някои недостатъци. Люлката е доста тясна, така че голямо бебе или носенето на обемист зимен комплект ще бъдат тесни. Предлага се и допълнителна тапицерия, но създава парников ефект в топлината.

Мнения BRITAX RÖMER

Родителите оценяват удобството на модела и лекотата на работа. Монтиран буквално с едно движение за няколко секунди. Често люлката се използва като носене. Майките я вземат да посещават клиниката. Удобно е да се използва столът като стол.

SimpleParenting Doona +

Бебешки седалки за новородени са понякога много необичайни и функционални. Пример за това е трансформаторът SimpleParenting Doona +. В колата моделът играе ролята на удобна люлка, на улицата се превръща в маневрена и компактна количка.

Родителите установиха следните ползи:

 • многофункционален вариант, възможно е да се използва като люлка и карета;
 • закрепва срещу курса на движение;
 • оборудвани с петточкови предпазни колани;
 • срещу странични удари осигурява допълнителна защита;
 • подвижна тапицерия;
 • Има сенник и дръжка за носене.

Въпреки това, като всеки трансформатор, тази опция не е без недостатъци. Ако количката се движи по мръсни пътища, тогава, когато е сгъната, тя може да затопи покрива в колата и дрехите. В допълнение, механизмът понякога не работи напълно, а вие трябва да помогнете с ръцете си.

Отзиви за трансформатора на люлка

Майките, които използваха този модел, отбелязват преднамереността на частите и гъвкавостта. За да закрепите стол просто и навреме бързо. Дръжката е регулируема, така че можете да постигнете необходимото ниво на удобство и сигурност.

Cybex Sirona M2 i-размер

Голям плюс на този модел е възможността за използване от деца от две възрастови категории. За новородени е предвидено място за лежане. Тъй като бебето расте, можете да регулирате гърба, до заседналия вариант.

Ако анализираме потребителските отзиви, списъкът на ползите ще бъде следният:

 1. Възможно е да се установи, както срещу, така и по посока на пътуването. За новородените има движение назад.
 2. Акцентът върху основата добавя стабилност.
 3. Можете да регулирате гърба и облегалката за глава.
 4. За бебета в комплекта е анатомичен лайнер.
 5. От страничните удари се осигурява регулируемата система за защита.
 6. Вътрешната купа може да се завърти на 90 градуса.

От минусите потребителите излъчват само стойката към основата Isofix. Такава система е призната за най-добра, но за съжаление не всички модели на автомобили, особено тези в страната, я подкрепят.

Отзиви за стола Cybex Sirona

Най-добрите седалки за новородени трябва да осигурят безопасност и удобство за малките пътници. В този случай производителят е взел предвид всички нюанси. Особено се отбелязва гъвкавостта на модела и възможността за използването му не само за новородено дете, но и за сядане.