Ветеринарна клиника (Северодвинск): описание, адрес
Anonim

Санитарното състояние на околната среда на града се контролира от държавната ветеринарна клиника. Северодвинск има няколко болници за животни. Въпреки това, само ветеринарната служба, която ще бъде обсъдена в статията, решава социалните проблеми.

дейност

Специалистите от сервизната лаборатория организират санитарни мерки за превенция и елиминиране на болести по животните.

Ветеринарната служба участва в мерки за борба с последиците от извънредни ситуации.

Персоналът на клиниката съветва жителите на града за особеностите на паразитните заболявания на стомашно-чревния тракт и инфекциозните заболявания, от които често страдат котки и кучета, ваксинират и извършват обезпаразитяване.

Превенция: в полза на животните и хората

Държавната ветеринарномедицинска служба е предназначена за предотвратяване и премахване на заразни и масови незаразни болести по животните.

Храненето с нискокачествена храна и неподходящата грижа за животните водят до поражение на рошави и пернати домашни любимци с различни незаразни болести.

Тези болести включват 95% от общия регистриран брой заболявания, от които страдат кучета, котки и птици. Като правило, тези болести се срещат в домашни любимци през първите месеци от живота им.

Уловът на бездомни животни е начин за предотвратяване на заболявания. Уличните кучета се събират в опаковки и стават опасни за хората. Бездомните животни са агресивни, атакуват хора, предават инфекциозни заболявания.

Понякога кучетата и котките избягват от любопитството си. За идентифициране на домашни и бездомни животни държавната ветеринарна служба поддържа „Регистър на уловени занемарени животни“. Информацията в този списък съдържа датата на получаване на четириножната болница, мястото на улавяне, вида, породата и външните различия. Ненаблюдаваното животно подлежи на санитарна превенция и клиничен преглед. В регистъра се вписва и информация за събития.

В случай на липса на домашен любимец трябва първо да се свържете с институцията, посочена в статията. Къде е ветеринарната клиника? Северодвинск, Беломорски проспект, 63. Ако се намира собственикът на четириногите, датата на това събитие се вписва в регистъра.

Пример от практиката. През октомври 2016 г., на шестия ден от деня в парка на ОАО Севаш, беше намерено куче със смесено цветно куче. Три седмици по-късно, собственикът намерил домашен любимец, свързал се с ветеринарната служба и взел кучето.

Как да получите помощ от ветеринарен лекар

Според прегледи, висококачествена ветеринарна клиника работи. Северодвинск е малък град, тук няма повече подобни институции. Трябва да се каже обаче, че специалистите на службата смятат вниманието, надзора и грижата за животните за техните основни задачи. Речният печат “нашите по-малки братя” придобива практическо значение поради работата на тази държавна организация.

Как работи ветеринарната клиника (Северодвинск, Беломорски авеню)? Шест дни в седмицата, с изключение на неделя, специалистите помагат на домашните си любимци. Повече информация можете да получите, като се обадите на официалния уебсайт.