Как да се въведат допълнителни храни за децата? Практически препоръки
Anonim

Кога можете да въведете емисия? До 6 месеца, храносмилателната система на бебето, което е кърмено, се адаптира толкова много, че може да усвоява други храни освен майчиното мляко. При децата, растящи в микса, този момент идва малко по-рано, в пет, пет и половина месеца. В допълнение, през този период физическото натоварване на бебето се увеличава значително - той започва да пълзи, след това да ходи. Тялото изисква получаване на допълнителни калории, витамини и микроелементи. Допълнението отговаря на тези нужди и въвежда детето с храна за възрастни, по-плътна и структурирана. Силно не се препоръчва да се започне хранене до 5 месеца, тъй като слабата храносмилателна система все още не е в състояние да усвоява храната, което може да доведе до появата на различни заболявания на стомашно-чревния тракт в бъдеще.

Откъде да започнем?

В Съветския съюз имаше недвусмислен отговор на този въпрос - примамката започна с ябълков сок или настъргана ябълка за 2-3 месеца. В момента педиатрите, в отговор на въпрос за това как да въведат кърмене на децата, препоръчват да оставите плода по-късно и да започнете със зеленчуци или овесени ядки. Ако бебето не напълнява добре или има стомашни проблеми, тогава зърнените храни са най-добрият избор за първото хранене. Ако всичко е нормално с теглото, но детето страда от запек, си струва да се започне с зеленчукови пюрета, които веднага се абсорбират и могат да установят храносмилането.

Как да се въведат допълнителни храни за децата?

Трябва да се помни, че примамката трябва да бъде въведена много внимателно, на малки парченца, внимателно да наблюдава реакцията на бебето. Необходимо е да се започне с монопродукт от половин чаена лъжичка, като постепенно се повишава до степен на консумация. Едно удобно нещо е таблица за въвеждане на допълнителни храни, където се планира, на кой ден, кой продукт трябва да се въведе. Въпреки това, сляпо следват такава маса не си струва, защото дори тези деца имат много различни вкусове, и трябва да сте готови вместо омразните тиквички, които се намират в таблицата, за да предложи на трохите друг зеленчук: карфиол или броколи.

зеленчуци

Традиционно за първото хранене се използват зеленчуци като тиквички, карфиол, броколи, картофи и по-късно моркови. Основният принцип е мек цвят и неизразим вкус, плюс зеленчуците трябва да се отглеждат във вашите географски ширини. Ако времето за хранене е дошло, а сезонните зеленчуци все още не са се появили, можете да готвите от замразени или да използвате консерви. И в двата случая трябва внимателно да прегледате опаковката, така че срокът на годност на продукта да е от значение. Първоначално варените зеленчуци се стриват напълно, а по-късно, когато трохите имат зъби, ще е достатъчно да ги разтегнете с вилица.

Каши

Как да се въведе грунд за деца под формата на зърнени храни? Необходимо е да се започне с нискоалергични зърнени храни без глутен на вода - елда, ориз и царевица. Рискът, че трохите ще имат отрицателна реакция към такава каша, е минимален. Можете да закупите готовия продукт в кутии, а можете да си направите каша за бебето, като смилате зърното на кафемелачка. Предимството на закупените каши е, че те са допълнително обогатени с витамини и минерали, освен че не изискват готвене. Достатъчно е да се налива топла вода.

Други продукти

Млечните продукти, месото, жълтъкът трябва да се дават на бебето не по-рано от 8 месеца, тъй като всички те са доста трудни за смилане и могат да увредят трохите в по-ранна възраст. Знаейки как да въведат кърмене на децата, можете да избегнете много проблеми със слаб бебешки стомах в бъдеще. Не бързайте да примамка, защото детето е само началото да се запознаят с храна за възрастни. Това познаване трябва да бъде бавно и постепенно.