Кринолин, какво е: красива дизайнерска рокля или просто каприз?
Anonim

Кринолин - какво е това, знаеш ли? И как да го нося? Кринолинът е твърда форма, предназначена да придаде на полата необходимата помпа. Вечерните рокли с такава форма са изключително величествени и тържествени.

Малко история

За първи път кринолинът се появява през 19 век в Англия. Беше събрана камбанна пола. Формата на решителните й поли. Те се шият от специална тъкан, в която се използваше конски косъм с лен или памучен конец. Тази рамка придава на женския силует формата на чаша. До 1859 г. се появява така нареченият изкуствен кринолин. Какво е това и как се различава от предишната версия? В полата са зашити стоманени ленти или ивици от китови кости. По този начин те дадоха още по-велико великолепие на фигурата. Дамите бяха инструктирани да вземат "благородни пози", които лесно позволяват да се направи кринолин. В допълнение, те можеха да наблюдават външна скромност, запазвайки своите кавалери на уважително разстояние, определено от ширината на рамката. За случайни рокли бяха направени по-малко пухкави фусти, но за вечерни рокли бяха направени много широки и дълги.

Модерни кринолини

Тази форма на пола днес е търсена. На първо място, това е сватбена кринолин и кринолини за вечерни рокли. Почти под всяка сватбена рокля, поставена върху долната пола. Стилът на роклята определя коя форма ще бъде кринолинът. Какви са тези форми, ние сега разгледаме.

Най-често в сватбени рокли се използва кринолин от окото с твърди пръстени (от 1 до 7). Колкото повече пръстени се използват, толкова и буйната рокля. С такава фуста е лесно да се танцува, тя не е объркана в краката си. Броят на пръстените се избира според стила на роклята.

Има кринолин с гъвкави пръстени. За шиене се използва плат и се вкарват пластмасови пръстени. Такива кринолини блестят през тънка тъкан и е неудобно да се седи в тях. Преди да поставите такава рокля, по-добре е да практикувате предварително, за да е удобно.

Най-удобните поли с извивки и пръстени. Ако тази форма на кринолин, какво е това и как изглежда? Рамката с извивки от мрежа или плътна материя, в която са вградени твърди пръстени, перфектно притежава форма. Той не свети и не изпъква през тънката тъкан на роклята. За някои модели се прави многослойна фуста. Тя се вписва добре, не блести, обикновено се пришива по поръчка.

съхранение

Заема много място и е неудобно да се съхранява в изправена форма. Сгънатият кринолин какво е? В тази форма тя изглежда като малки пръстени, които лесно се сгъват в малка чанта. Трудно е да се намери инструкция как да сгънете кринолина. Но все още открихме.

За тази операция може да се изисква помощник. Ако кринолинът има не повече от 3 пръстена, можете да го сгънете самостоятелно. За да направите това, вземете всички пръстени наведнъж и ги поставете един на друг. След това ги обръщаме така, че да се окажат осемте. Получените пръстени се поставят заедно и се поставят в торбата.

Ако имате нужда от кринолин, ние изваждаме рамката от чантата, изправяме я и я оставяме да виси малко. Сега можете да я носите отново за вечерна рокля.