Колко ви трябват памперси за новородено през лятото и зимата? Фланелова пелена
Anonim

Въпреки появата на голямо количество дрехи за новородени бебета (костюми, гащеризони и тяло), памперсите все още остават търсени. Те се разпространяват в легло, количка, използвана като одеяло. За да се помогне на децата да спят по-добре, се използва памперс за пашкули за новородени. Ето защо, няма смисъл да се откаже от тази версия на бебешки дрехи.

Планираме броя на пелените

Колко ви трябват памперси за новородено, заслужава да се обмисли още преди раждането му. Важно е изчислението да се извърши правилно, тъй като допълнителното ще се осъществи и дефицитът ще трябва да бъде много неподходящ. Бих искал да разреша този въпрос веднъж и да не се връщам отново към него.

За да не се сбъркате, трябва внимателно да обмислите как да използвате покупката. Необходимо е да се направи маса за подмяна или повърхност, предназначена за хигиенни процедури с дете. Това ще изисква 3 броя. Също така ще бъдат необходими памперси за яслите. Дори ако бебето спи в пелена, в съня си той може да се обърне и тогава ще трябва да измие целия лист с матрак в сделката.

През първите месеци от живота на децата често се подкопават. За да се осигурят срещу честото миене, родителите поставят кърпа, а на върха - стандартни памперси.

Също така е покрита с количка по време на ходене. По този начин матракът остава чист и защитен от изхвърлянето на бебето. През топлия сезон родителите вземат децата си, за да дишат свеж въздух в люлката. За да предпазите бебето от замръзване, да го покриете добре, поставете фланелените памперси. В допълнение, детето трябва да избършете след баня и измиване. За да направите това, също не боли да запасите 2-3 парчета.

С и без пелени

Преброяване колко пелена е необходимо за новородено, можете да се съберат на брой 15 парчета. Минимумът е 10, според експерти. За навиване е необходимо да се осигурят още 10 до 15 бр.

Днес малко хора се лишават от удоволствието да купуват пелени за дете, защото в този случай родителите ще се предпазят от неприятни изненади. Колко ви трябват пелени за новородено, ако използвате това удобно време за модерност?

10 до 15 бр. ще бъде напълно достатъчно. Има хора, които не искат да използват това нововъведение за своите деца, а действат по стар начин. След това броят им се увеличава значително.

Видове пелени

След като разбрахме колко са необходими памперси за новородено, родителите са изправени пред голямото си разнообразие, а изборът не винаги е лесен. Струва си да разберем от какъв материал са направени. Всеки производител има няколко възможности едновременно. Приложението на калико, бяла, долна част и трикотаж е най-често срещано явление. Популярни памучни памперси. Всеки един от тези материали има отличителни черти.

Памперси 60x90, изработени от калико, леки, добре дишащи. Ръбовете са обработени с устойчиви нишки, което прави ежедневната употреба удобна. През лятото бебето е защитено от изпотяване и топлина.

Трикотажът е рядкост по рода си. Те се продават много по-малко. Това води до тяхната ниска практичност. Използването на такава пелена 60 * 60 е неудобно. Детето не се чувства комфортно в него.

Фланелът е много приятен на допир, мек, не дразни кожата. Тази тъкан се характеризира с наличието на памук.

Пелени за еднократна употреба и топли

Познавайки свойствата на материала, можете да определите броя на пелените от всеки един от тях. Важно е да се вземат точно тези, които действително дойде по-удобно, и няма да лежат на рафта неизползвани.

Както беше споменато по-рано, най-често се използват тънки бебешки и гъсти памучни памперси, както и за еднократна употреба. Подложката и трикотажът са редки материали. Пелените за новородени практически не се използват.

Но за еднократна употреба са изключително популярни за пелене. Разбира се, ако трябва да спрете бебето, памперсът от пашкул за новородени ще бъде много по-добър избор. Въпреки това, те са покрити с колички, подвижни маси, ясли. Ако детето лъже, не е облечено в пелена, уверете се, че е по-добре по този начин.

Ако бебето се роди в студени сезони, така или иначе, ще бъдат необходими топли пелени в такова количество, че измитите да имат време да изсъхнат, което не винаги е възможно бързо поради плътността на материала. Така че трябва да се запасите. В същото количество се купуват предимно продукти от тънки и дебели материали.

Грижа за покупката

След като взеха решение за броя и вида на пелените, родителите се изпращат в магазина. На този етап трябва да внимавате и ръбовете да са правилно обработени, в противен случай след кратка употреба по ъглите, ресните листа ще излизат от конците.

Overlock е за предпочитане пред podgib. Няма проблем с твърдите шевове, които внасят дискомфорт в детето. Струва си да погледнем през композицията. Трябва да бъдат написани изключително натурални съставки. Преди да закупите покупка, е необходимо да проучите покупката, уверете се, че тя е приятна на допир и мека.

Важно е да се помисли

Важна роля се играе дори от такъв детайл като цвета. Новородените са много чувствителни и чувствителни. Не е необходимо да избирате наперен оцветяване, поради което бебето ще се развълнува и няма да може да спи спокойно. Наличието на багрила в тъканта също не казва нищо добро. Поради тях често се появяват алергии и сърбеж.

Струва си да се вземат продукти с доста големи размери, тъй като е удобно. Опаковането на детето може да се направи сигурно. Заместете памперса в количка или ясла, родителите са уверени, че осигуряват мекота и защита от изхвърляне. Малките продукти заемат само двойка. И след първите седмици от живота на бебето ще бъде възможно да се отървем от тях.

Предимства на фланелените пелени

Фланелните пелени се използват не само за бебета, но и за по-големи деца. Благодарение на мекотата, естествеността и нежността на материала, децата се чувстват комфортно. Кожата не се дразни, защото ръбовете са меки.

Много производители използват лепило, за да ги обработват, така че конците да не излизат навън. Те са затворени в колички. Ако на дъното има нередности, те са покрити с дебел плат. Дори ако пътят е неравен и има камъчета по него, бебето няма да го почувства толкова много.

Това е чудесен затоплящ материал, изключително удобен в студения сезон. Често служи като одеяло по време на сън.

Използване на фланелени пелени

Дебелото буйство затопля бебето през студените сезони. През лятото се използва като подплата в количка, люлка или детско креватче.

Когато посещавате клиниката, на масата за смяна се поставя фланелена пелена, диван за ултразвук (за новородени това е доста често срещана процедура, изследват се храносмилателните органи, бъбреците, тазобедрените стави и др.). След процедурата е необходимо да се отстранят остатъците от гела от детето, в което фланелът също ще помогне много.

ЕКГ и ултразвук са процедури, които се правят не само за бебета, но и за всички хора. Ако запазите пелената, използвана по време на първата процедура, и я дайте на зрелия си син или дъщеря, моментът ще бъде доста докосващ.

Когато ядат, децата не мислят за маниери, така че фланелът също е много добър като лигавник. Завързвайки я около врата на детето, майката предпазва цялото си тяло от проникването на частици храна.

За новородено, пелената е основният компонент на гардероба. Купувайки необходимия брой видове, родителите осигуряват комфорт и удобство на децата си.