Как да се грижим за декоративни плъхове? Топ имена за плъхове
Anonim

Хората, които живеят декоративни плъхове, знаят колко добри, интелигентни и отзивчиви са тези същества. Малките гризачи не се нуждаят от редовни разходки и трудни грижи, затова често се отглеждат като домашни любимци. След като прочетете днешната статия, ще научите какви имена за плъхове (момичета и момчета) са подходящи за тези животни.

Породи и цветове на декоративни гризачи

Разбира се, оцветяването на тези миниатюрни животни не е толкова разнообразно, колкото на домашните мишки. Но благодарение на целенасочената работа на животновъдите, редовно се появяват нови вариации на цветовете. В зависимост от вида на козината, тези животни могат да се разделят на напълно плешиви сфинксове, рекси, сатен и стандартни плъхове. Наред с другите неща, в природата има така наречените dumbo, които лесно могат да бъдат разпознати от кръгли ниски уши.

Най-честите плъхове са шоколад, синьо, бяло и черно. Също така често можете да видите декоративни перли от гризачи, канела, сиамски, хималайски, самурен и сребърен цвят. Някои животни имат бяла маска, чорапи и ивици.

Условия за задържане

Въпреки малкия размер на тези животни, те се нуждаят от просторна клетка, която ще разполага с всичко необходимо за комфортното съществуване на вашето декоративно домашно животно. Ето защо, преди да започнете да избирате имена за плъхове, трябва да им осигурите подходящи условия на живот.

Желателно е клетката да е къща. Тя може да бъде направена от кутия за чай или от консервна кутия с тъпи ръбове. Също така в жилището на малък гризач трябва да сложите корито, купа за вода и няколко стълби. Наред с другите неща, животното трябва да има различни малки играчки, които могат да бъдат закупени в най-близкия магазин за домашни любимци.

Вместо отпадъци на пода можете да излеете стърготини или фино разкъсана хартия. Препоръчително е пълнителят да се сменя поне веднъж на всеки три дни. В противен случай в апартамента неизбежно ще се появи неприятна миризма.

Инструкции за грижа

Тези, които все още избират имена за плъхове-момичета, ще бъде интересно, че те не са много чисти създания. Затова трябва предварително да се подготвите за факта, че ще трябва не само системно да почиствате клетката и да почиствате тоалетната, но и редовно да къпете домашния си любимец. Веднага ще кажем, че такива усилия не са много приятни и ще бъдат радост само на тези, които наистина обичат тези декоративни гризачи. На всички останали може да се препоръча да обмислят внимателно дали са готови за такава отговорност.

След като животното свикне с новите собственици, то може да бъде пуснато на разходка из апартамента. За вашия любим не пропускайте, често го вземайте в ръцете си. Докато пътувате из къщата, животното може да причини значителни щети на имуществото, така че да не се оставя без надзор.

Как да се хранят декоративни гризачи?

Тези, които избират имена за плъхове, няма да пострадат, за да научат повече за това, което тези животни ядат. В зависимост от предпочитанията на гостоприемника, гризачът може да яде индустриална храна, продавана във всеки магазин за домашни любимци, или естествена храна. Във втория случай диетата на животното трябва да съдържа продукти от растителен и животински произход.

Тези, които все още подреждат имена на женски плъхове, ще се интересуват от факта, че се препоръчва да бъдат хранени с пшеница, просо, овес, хляб и варени яйца. Също така, те трябва да бъдат третирани с покълнали зърна, овесени ядки, извара, месо, всички видове странични продукти и кореноплодни култури. Като допълнително лечение, на животните може да се предложи сирене, пресни или сушени плодове. Важно е да се гарантира, че декоративният гризач получава всички жизненоважни витамини и минерали.

Популярни имена на плъхове

Момичетата, също като момчетата, трябва да се наричат ​​кратки звучни псевдоними. Животните лошо възприемат дългите прякори, състоящи се от повече от две срички. Така че, мъжът може да се нарече Smash, Teddy или Senya. За жените често се избират прякори, като сушене, пух, шари или софи.

Желателно е имената на плъховете да се състоят от такива звуци, като f, m, t, w, l, r и d.

Как да научиш гризач на прякор?

След като разберете кои имена за плъхове отговарят на вашите домашни любимци, трябва да разберете как да накарате животните да реагират на този набор от звуци. Всъщност всичко е много по-просто, отколкото може да изглежда на пръв поглед. По време на обучението експертите съветват използването на емоционално и хранително укрепване. Всеки път, когато играете с вашия домашен любимец, го наричайте избраното от вас име и го предложете за лечение. Като правило, гризачите бързо си спомнят своя прякор.

Обикновено процесът на привикване продължава от няколко дни до две седмици, но понякога се случва също така, че декоративният гризач отказва да отговори на звука на името си.