Как да отгледате коте: важни препоръки
Anonim

Как да отгледате коте? Този въпрос започва да интересува хората, когато си мислят за малко котенце приятел. За да може домашният любимец винаги да бъде източник на положителни емоции и радост, трябва да го обучите правилно, с малко търпение и внимание. Поставете основите на образованието, необходими през първите месеци от живота си.

Котките са много тънки и интелигентни животни, затова покорството от тях трябва да бъде постигнато здраво, но без груба физическа сила и агресия. Ако използвате такива методи, няма да можете да обучите животното и ще постигнете само състояние на постоянен страх и недоверие.

Как да отгледаме коте: ние учим на таблата

Първо, малкото котенце трябва да бъде научено в тоалетната. За да се опрости задачата, попитайте собствениците на котки, където бебетата и майката отиват до тоалетната, както и кой пълнител се използва. Купете подобна тава и пълнител - по този начин бебето може по-бързо да разбере къде да прави своя бизнес.

Ако сте взели коте на улицата и не знаете нищо за него, тогава си купите обикновена тава и сепиолитен или дървесен пълнител. Трябва да следите бебето. След хранене и заспиване котето има нужда да отиде до тоалетната. Ако видите, че той е притеснен, веднага го отведете на таблата. След като котето върши работата си на правилното място, хвалете го, гали.

Не забравяйте, че тоалетното обучение е много труден процес. Някои котенца се овладяват след няколко дни и някой се нуждае от много повече време. Така че бъдете търпеливи - и ще можете да постигнете резултати.

Как да отгледате коте: ние заточваме ноктите където е необходимо

Друг важен момент - да научи детето си да заточва ноктите в предвиденото пространство. За да направите това, помислете предварително за скрепера. Тя може да бъде направена независимо от туристически каремат или стар килим. Ако не искате да го направите сами, можете да си купите в магазина за домашни любимци.

Когато вашият домашен любимец ще заточи ноктите върху домашно приготвени килими или мебели, тогава го извикайте и след това го пренесете на нокътя. Ако бебето ще заточи ноктите на правилното място, не забравяйте да го хвалите.

Как да се повиши коте: остри нокти се изпращат в правилната посока

Драскането е друг проблем, с който може да се сблъска новият собственик на коте. Не позволявайте на вашия домашен любимец да освободи ноктите си, докато играе с вас и вашите деца. Също така не позволявайте на бебето да хапе. Разбира се, докато той го прави е почти безболезнено, но една възрастна котка може да причини сериозни наранявания със зъбите и ноктите си.

Как да се повиши коте: метод на наказание

Най-добрият начин за предотвратяване на лошото поведение е остър вик. Ако животното игнорира викането, можете леко да ударите игривия домашен любимец със сгънат вестник. Зоопсихолозите твърдят, че шумовите ефекти са по-ефективни от физическите.

Как да отгледате коте? Просто следвайте златното правило: не позволявайте на котето да направи нещо, което да забрани на възрастно животно. За да отгледате домашен любимец, трябва да започнете от момента, в който се появи в апартамента ви. Затова бъдете търпеливи, следвайте простите правила и определено ще се гордеете с поведението на вашето животно!