Защо ми трябва джоб в шкафчето за детска градина и как да го направя сам?
Anonim

Почти всички деца посещават детска градина. Естествено, всяко дете има своето специфично място, където може да сгъне връхните си дрехи и други неща, които не са необходими в стаята за игри.

Защо ви е необходим такъв допълнителен аксесоар?

Един джоб в шкафчето на детската градина ще ви помогне да организирате всички артикули в него. С това допълнение винаги ще знаете, че вашето бебе няма да загуби чешки обувки, малки играчки, моливи, вратовръзки, гребени и носни кърпи.

Трябва да се отбележи, че джобът в шкафа на детската градина се намира главно от вътрешната страна на вратата. Въпреки че има опции за продукти, които са монтирани на външната му повърхност. По принцип, такива джобове можете да си купите в детски магазин, особено след като те не са твърде скъпи. Естествено, те могат да имат различен цвят, както и модел. Производителите на предучилищна възраст също обмислят стандартния размер на шкафчето.

Характеристики на производството на аксесоара

Ако джобът в шкафчето за детската градина в магазина не може да бъде намерен, можете да го построите сами. За да направите това, не е нужно много време, а броят на джобовете на базата, и съответно, техния размер, можете да определите за себе си. Също така имате възможност да проектирате продукта, както детето иска. Нещо повече, тя може да ви помогне в производството, а това е допълнително обучение за работа, което подхранва способността да оценяваме резултатите от работата на други хора.

За да проектирате джоба в шкафчето за детската градина, е необходимо да определите с какъв материал ще шиете продукта. Най-често за тази цел се използва гъсто платно, което има висока якост. Въпреки това, трябва да е лесно за вас да го зашиете. За работа можете да си купите деним или друг дебел плат. Тя може да се използва само за базата или за целия продукт.

Ако искате да направите джоб в шкафа със собствената си ръка, измерете ширината и височината на вратата. Тези параметри ще трябва да начертаят модел на хартия. Тя може да бъде правоъгълна, овална или квадратна. След това изрежете хартиените джобове с определен размер и ги сложете на основата. Ако те се вписват добре и хармонично сглобени, тогава можете да започнете да режете тъканта.

След рязане, трябва да шиете малки предмети към основата. Това може да стане с помощта на пишеща машина или ръчно. За да не изпъкне горният край на джобовете, можете да прикрепите към него тесна еластична лента и леко я затегнете. Но не прекалявайте.

Последният джоб за градината трябва да бъде украсен. Това може да стане по различни начини: бродерия, термични стикери, които могат да бъдат закупени в шевния цех. Можете също така да украсите продукта с различни мъниста, панделки, кристали. В допълнение, имате възможност да прикачите към джобните образователни образи. И ако шиете малко парче картон върху него, можете редовно да сменяте изображенията.

По принцип, можете да се справите с тази работа след половин ден, а с помощта на дете - още по-бързо. В този случай този урок ще донесе радост на вас и на бебето.