Магическа тъкан - основните видове
Anonim

Едно от най-често срещаните решения за шиене е тъканта на ризата. Разнообразие от артикули от този материал се изчислява в десетки заглавия. В тази статия ще разгледаме няколко от най-популярните видове тъкани от представения тип.

Лятна риза

За шиене на леки облекла за топлия сезон са използвани различни материали. Тъканите от риза, чиито характеристики са представени по-долу, имат специална способност за свободно преминаване на въздуха, следователно изделията от тях са хигиенични, удобни и идеално подходящи за носене в горещите летни дни.

Сред най-често срещаните тъкани за шиене на летни дрехи е да се подчертае:

  1. Chintz - материалът е естествен памучен плат. Изработва се чрез последователно тъкане на ленени влакна, които имат тънка, деликатна структура.
  2. Каликоустойчив, хигиеничен и лек материал. По външен вид и текстура, тъканта е по много начини подобна на бялото. Значителна разлика е повишената якост на опън и износване.
  3. Сатин - изключително здрав материал на естествена основа с добавяне на малко количество синтетични влакна. Ако изхождаме от практичността на приложението, тогава тази тъкан не е по-ниска от коприната.
  4. Завесата е тъкан, която се отличава с прозрачна структура и особена лекота. Поради факта, че плътността на тъканта на ризата на тази проба е много малка, тя често се използва за шиене на елегантни, ефирни нощници. Материалът често отива при производството на женски, еротични модели на облекло.

Зимна материя за риза

Основното изискване за производството на облекло за студения сезон е повишеното спестяване на топлина. Освен това тъканта на ризата, която се използва за шиене на зимни дрехи, трябва да осигури пълен комфорт при контакт с тялото.

Изборът на тъкани за риза за студения сезон е доста ограничен:

  1. Bike - практична материя на естествена основа. Материалът има размита повърхност. Посоченото качество осигурява пълен комфорт и добра топлоизолация при носене на дрехи.
  2. Фланелът е представен от памучни, вълнени и вълнени материи. Характерна особеност на материала е наличието на мека купчина от двете страни на платното. Тази зимна риза не само притежава изключително атрактивна текстура, но и е приятна на допир.
  3. Хартия - действа като специфичен вид фланела. Решаващата разлика е преплитането на влакната чрез метода на кепър, в резултат на което купата се формира само от едната страна на продукта.

Демисезонни ризи

За производството на облекла, предназначени за работа в извън сезона, използвайте материали със средна дебелина и плътност. Тук тъканта се използва главно в клетка, която често е шотландска - висококачествено платно, което перфектно се простира и допринася за реализирането на най-сложните стилове на облеклото.

Баптист - друга доста тънка демисезонна тъкан, която се характеризира със средна плътност. Повърхността на материала е копринена, има приятен, ясно изразен блясък. Въпреки относително ниската дебелина, батистът има достатъчно висока якост на опън. Най-често се използва за шиене светли блузи, пролетни рокли, детско бельо.

Също така си струва да се отбележат такива демисезонни ризи в клетката, като поплин. Материалът е памучен плат, който има средна плътност. Текстурата на тъканта е мека и еластична. Ето защо, продуктите от поплин не причиняват дискомфорт при контакт с тялото.

В заключение

Sorochechnye тъкани принадлежат към категорията на естествени материали, което води до високи хигиенни качества на готовите продукти, изработени от платна на този план. По-голямата част от материалите, представени в категорията, са идеално дишащи, имат издръжливост, не предизвикват алергични прояви върху кожата.

Що се отнася до тъканите на ризата, които съдържат синтетични влакна, тези платна практически не се набръчкват и не се свиват. Всичко това допринася за лесното измиване и грижа за подобни материали.