Нож "Плъх" - изборът на милиони
Anonim

Държавата Ню Йорк, град Неапол, 1889 година. Точно там се роди известната компания за производство на ножове. Името му - "Онтарио нож компания" - тя получи поради географско местоположение. Тя произлиза от името на провинция Онтарио, която се намира югоизточно от Рочестър. Първоначално основните купувачи на продукти бяха жители на села, намиращи се наблизо. За производството на ножове основателите на фирмата са използвали специално оборудване, което работи върху енергията на водата. Ето защо, когато беше решено да се разшири капацитетът, изборът падна на Франквил, тъй като езерото до него осигури необходимите ресурси. Седалището на компанията е все още там днес, а клоновете са разположени в много страни по света. Един от най-популярните модели от "Ontario Knife Company" беше ножът "Rat".

Малко фон

Авторите на това легендарно произведение на компанията са Джеф Рендал и Майк Перин - висококласни майстори на своята работа от RAT. Нож "Rat" е признат за модел, който перфектно съчетава качеството на материалите, работните свойства и разумната цена. Въпреки факта, че тя е представена като ежедневна опция, всъщност многофункционалността на този дизайн е призната както от любители, така и от професионалисти.

Всеки човек, дори и да не е ловец, рибар или военен човек, преживява някакво желание за висококачествени оръжия, включително и студени - това вероятно е установено на нивото на генетиката. И повечето от представителите на по-силния пол не могат да се лишат от придобиването на такава "играчка". Можете да си представите колко популярен е ножът за плъхове, като изучавате съответните оценки. През 2011 г. той твърдо навлезе в десетте най-продавани сгъваеми модела.

Общ преглед на модела

Така че нека погледнем по-отблизо, за да разберем защо ножът на плъх се радва на такава любов с любителите на студено оръжие. С обща дължина 21, 8 см (делът от AUS-8 нож е бил 8, 3 см), дебелината му е 3 мм. Цветът по ваш избор е стандартен “метал” или с черно покритие. Дръжката е направена от найлон. Благодарение на свойствата на този материал и малък прорез, той не се изплъзва дори от мокри ръце и лежи удобно в дланта на ръката ви. Общото тегло на продукта - 142 g, тип заключване - Liner Lock, дебела пластина изпълнява заключващата функция както в отворено, така и в сгънато положение. Човек трябва само да го вземе и разбираш, че ножът за плъхове не е самоделен модел, предназначен да лежи на рафт, той е предназначен за активна работа. Да, тя не разполага със свръхзаглушаване, титан, въглерод или други "звънци и свирки". Но има функционален дизайн, прост и надежден. Уникалната геометрия на острието се формира от фино смесване и спускане от задника. Пет винта, които фиксират дръжката, му придават целостта на монолита, реакция или прояви на несигурност и няма следа.

становища

Ако имате нужда от правилния работен "кон", тогава най-добрият вариант - нож "Плъх". Отзиви вече са купили този модел твърдят, че един добър нож на разумна цена просто не може да бъде намерен, няма сериозни недостатъци в него. Подходящ е за рязане на клони за огън, готвене на обяд и други задачи, поставени пред ножове от неговия клас.