Как да продаваме кученца? Какви документи трябва да има едно кученце?
Anonim

Кучето не е просто нещо. Това е живо, рационално същество, въпреки че за някои това е средство за обогатяване. Продаването на кученца е много важно и отговорно събитие, така че е необходимо да се подходи сериозно към въпроса и напълно въоръжен.

Има много нюанси, които отговорният селекционер трябва да вземе предвид. Стриктното спазване на правилата за продажба на животното ще позволи на собствениците бързо да получат желаната печалба, а кученцето - да намери нов комфортен дом и грижовни собственици.

вестници

Първият и най-логичен отговор на въпроса как да се продават кученца е да се подаде обява във вестника. Направете го много лесно. Във всеки регион има поне едно местно издание, което гражданите придобиват с удоволствие и завидна редовност. Там си струва да се свържете първо.

Често във вестниците има няколко възможности за подаване на реклами:

 • Линейни реклами. Достатъчно икономична и често напълно безплатна опция. Трябва само да посочите породата на кучето, да съобщите, че животното се продава и да предоставите данни за контакт.
 • Реклами със снимки. Това е по-скъп начин. Размерът на рекламата може да бъде много по-голям. Можете да опишете колоритно предимствата на животното, да кажете защо е необходимо да купите това куче. Освен това е позволено да се добавят от 1 до 3 снимки на домашния любимец. От практиката следва, че купувачите по-често отговарят на подробни обяви. Не забравяйте да посочите каналите за комуникация.

Интернет

Модерен човек, който успява да продаде кученца бързо и изгодно, но не може да се възползва от световната мрежа. В интернет, можете да намерите много платформи за търговия и бюлетини, както платени, така и абсолютно безплатни. Има специализирани форуми за развъждане на кучета и други подобни платформи.

Рекламата в интернет ще прочете много повече потребители. Сред тях със сигурност ще намери някой, който иска да купи кученце. Освен това онлайн публикуването предполага възможността за добавяне на голям брой снимки, а в някои случаи и видеоклипове. Така че можете да представите "пухкавите стоки" във всичките му блясъци.

Радио и телевизия

Не можете да решите как да продавате кученца? Една от възможностите е да се рекламира по радиото или да се плати за рекламата в пълзящата линия на телевизионна програма. Този метод има както предимства, така и недостатъци.

От една страна, голям брой хора гледат телевизия, а шансът потенциален купувач да бъде намерен сред тях е доста добър. От друга страна, подаването на съобщение по телевизията е доста скъпо и друг въпрос е дали изразходваната сума ще бъде съизмерима с очакваната печалба.

Реклами от този вид, поставени по радиото, като цяло са под въпрос от тяхната ефективност. Дори ако някой се интересува от закупуването на кученце, той може просто да няма време или възможност да запише координатите, с които може да се свърже с вас.

Реклами на публикации и табла за обяви

Ако искате да продавате кученца, но никой от горните методи не изглеждаше привлекателен, можете да действате по стария начин. С помощта на обикновена химикалка пишем традиционни съобщения. Можете също така да използвате компютър и принтер, след това ще отиде по-бързо, а текстът може да бъде допълнен със снимки.

Сега "датсибао" трябва да се постави на подходящи места за това - на входовете, в близост до метрото, в близост до големи магазини, на таблата за ветеринарни клиники, на специални пиедестали, поставени на автобусни спирки и т.н.

Е, ако всички членове на семейството се присъединят към действието. Така се оказва, че се придържаме повече реклами, а купувачът ще бъде намерен по-бързо. Има малко условие - можете да залепвате реклами само когато това е позволено. В противен случай, представител на комисията за подобрения ще се обади на купувача, а вие ще получите наказание вместо печалбата.

Приятели, познати и "птица"

Ако вашите домашни любимци носят гордото име “Dvorterier”, кученцата за продажба могат да бъдат забавени. В този случай ще трябва да се свържете с процеса на всички приятели и да се заемете внимателно с въпроса преди раждането на бебетата.

Собствениците на големи кученца, подходящи за защита, могат да ходят през малки складове или частни къщи. Често се изискват "кученца от зъл куче", които по-късно могат да бъдат прикрепени към защитата на територията.

Добър изход може да бъде пътуване до пазара на птици, то е в почти всеки град. Може да се наложи да прекарате няколко уикенда подред, но рано или късно късметът ще ви се усмихне. Засадете бебетата в красива кошница или голяма кутия, вземете храна и вода с вас и не забравяйте да имате пелени за еднократна употреба.

клуб

Ако не можете да решите как да продавате племенни кученца и да не бъдете прекалено евтини, чудесен изход е да се свържете с Кенъл Клуб. Специалистите по отглеждане ще ви кажат какво да правите и как, и в някои случаи ще намерите потенциални купувачи.

Кога мога да продам животно?

Какъвто и начин да изберете, за да намерите нови собственици за децата си, това трябва да се направи правилно и своевременно. Много е важно да се разбере кога да се продават кученца, така че да не засяга тяхното физическо и психическо здраве.

Първите 8 седмици от живота им, бебетата трябва да живеят с майка си. Тя не зависи от породата и се прилага за всички кученца без изключение. През този период те приемат навиците на майката, научават се сами да ядат, получават първите умения на възрастен кучешки живот.

Също така през този период отговорният селекционер трябва да извърши пълно изследване на бебетата и да ги направи всички предписани ваксинации по възраст.

Какво е важно да попитате купувача и как да определите цена?

Дори преди да продават кученца, е необходимо да разговаряте с потенциален купувач и да откриете редица въпроси:

 • Докъде живее бъдещият собственик от ветеринарната клиника?
 • Има ли средствата, желанието и възможността, включително финансовата, да показва редовно на кученцето специалист, да предотвратява болести, да ваксинира?
 • Ще бъде ли бъдещият собственик в състояние да осигури на кучето правилно хранене и разбира ли как да направи това?
 • Има ли други животни в къщата, където ще живее кучето? Колко агресивни са те?
 • Ако купувачът живее в наета стая, е важно да се изясни дали той се е съгласил да закупи животното със собствениците на апартамента или къщата.

Ако искате да знаете как бързо да продавате кученца, чуйте тези съвети:

 • Не бъдете алчни и не изисквайте много пари за вашия продукт.
 • Разберете средните цени на пазара на кучета и ги придържайте.
 • Адекватно оцени животното си. Ако кученцето не разполага с необходимите документи, ваксинации не се правят или има нюанси за здраве, това трябва да се вземе предвид при оценката.
 • Запомни породата. Без значение колко сладък и сладък е "двортерери", те априори не могат да струват толкова, колкото расови кученца.

Документи за кученце

Цената на едно животно зависи пряко от чистотата на породата и от способността на нейните собственици да я потвърдят. И какви документи трябва да има едно кученце? Също така е необходимо да се знае.

Ветеринарен паспорт. Той свидетелства, че животното е здраво, получил е всички необходими ваксинации и профилактика за паразити. Също така, документът съдържа информация за селекционера и собственика на кучето. Въз основа на такъв документ е възможно да се получи сертификат, необходим за износ на животно извън страната.

Сертификат за чипинг (ако има такъв). Тази процедура помага да се идентифицира кучето. Под кожата на холката на животното се въвежда малко устройство, с размер на пшенично зърно. Той не пречи на кучето и работи, когато към него е насочен специален скенер.

Метрична или кученце карта. Валидна до 15-месечна възраст и замества родословието. Такъв документ ви позволява да участвате в изложби в категорията "кученца" или "бебе клас". Метриката съдържа информация за породата, броя на стигмата, информация за селекционера и собственика на животното, прякорите на родителите. При достигане на определена възраст се променя на пълен родословие.

Няколко съвета

За да продадете кученцето бързо и ефективно, следвайте следните правила:

 1. Не забравяйте да поставите снимка в рекламата. Много е трудно да избереш домашен любимец, без да го видиш.
 2. Опитайте се да посочите най-пълната информация: характеристики на здравето, ваксинации, родословие, родители, шампиони и т.н. За много хора това е много важно.
 3. Когато съставяте реклама, посочете конкретна порода животни. Това ще помогне да се определи по-добре целевата аудитория.
 4. Ако сте готови да продадете кученце в нежилищен район, помислете за цената на корабоплаването. По-добре е да помислите предварително за възможността животното да бъде предадено в друг град и да го докладвате в рекламата.

И още един важен момент. Не вярвайте на потенциалните собственици, които обещават да се грижат за домашни любимци, но в същото време да поискат да дадат родословно кученце. Ако хората нямат пари да купуват, се надявам, че условията на животното ще бъдат достойни, не е необходимо.