Нанесете масло от кърпа мъдро
Anonim

Нашата къща е немислима да си представим без текстилни елементи. Те го украсяват, правят по-удобни и топли, създават тази или онази атмосфера. Един от най-разпространените и разнообразни съвременни материали е маслената тъкан, която може да се използва в почти всички сфери на живота. За какво е този материал, какви са неговите свойства и характеристики - прочетете в тази статия.

Тъканното масло е трикотаж, който има добра разтегливост, независимо от посоката на съставните нишки. Тя може да има различна плътност и прозрачност, но това няма да промени основната му собственост. Тази материя не е смачкана, лесно приема всякаква форма и изглежда перфектно във всеки интериор. Лесно може да се използва като основа за декоративни калъфки за възглавници, като покритие за домашно приготвени меки играчки, а също и като материал, от който можете да шиете неща за ежедневно носене.

Този материал може да има много цветове, включително отпечатъци, като всяка друга тъкан. Трикотажното масло е идеален избор за тези, които желаят да шият у дома си риза или лек пуловер по индивидуална скица. Главната особеност на този процес е, че при изграждането на модел за такива продукти не трябва да се замисляте за халките. Основното е да се измерват правилно всички обеми и да се прехвърлят тези данни към материала. Тъканното масло ще приеме формата ви и няма да се набръчка или да се събира в акордеон. В същото време нещо, направено по този начин, винаги ще изглежда привлекателно и много елегантно на собственика си.

Този материал също е много удобен за подобряване на дома. Той се радва на особена популярност сред хората, които обичат да правят домашно приготвени детски играчки, с пълнеж от материя със специална памучна вата. Именно тези калъфи са най-добре зашити от опъната материя, която лесно се поддава на ръцете на майстора и взема всички желани форми. Единственият недостатък на материала може да се счита за прекомерна хлъзгавост. По време на работа кърпата може да се придвижи надолу и да се затегне, затова я гледайте. Правилно и не правете ненужни възли - и всичките ви трудове ще бъдат възнаградени.

Както вече споменахме по-горе, един от универсалните и незаменими материали в ежедневието е маслената тъкан. Снимки на продукти, които се получават в резултат на работа с него, са в статията, може би те ще ви тласнат към вашите собствени шедьоври, които ще направите със собствените си ръце. Основното нещо - просто изберете правилната цветова схема, както и да вземе решение за плътността на материята, която ви трябва. В края на краищата, ако шиете лятна тениска, тогава е препоръчително да си купите тънък трикотаж, а ако го оборудвате с декоративни възглавници в хола, тогава плътността трябва да бъде много висока.

Тъканното масло се продава в почти всеки текстилен магазин на много достъпни цени. Всеки може да си позволи да го купи, но преди това трябва да се обърнете към въображението си и да помислите какво може да се направи от това чудо. В крайна сметка, първото нещо, което трябва да направите, е да направите правилно изчисление и да закупите колкото се може повече метри, колкото е достатъчно за вашата идея. Няма нужда да пишете без нужда километри платна, които след това ще събират прах на мецанина.