Как да премахнем бълхите при кучетата?
Anonim

Всеки собственик на животното поне веднъж е имал въпрос за това как да се премахнат бълхи. В крайна сметка, тези насекоми, паразитни върху кожата на нашите четириноги приятели, могат да се предават не само от куче на куче или през тревата. Дори ако вашият домашен любимец никога не излиза навън, можете да донесете бълхи по дрехите или обувките си.

Привеждането на тези паразити в домашен любимец е трудно, тъй като много от техните ларви са върху килимите, пода, мебелите и постелките на кучето. И за да се отървете от тях, трябва да извършите обработката на целия апартамент.

Въпросът как да се премахнат бълхите е от значение почти през цялата година, особено много от тези паразити през лятото. Въпреки че заразяването не се счита за болест, тези насекоми могат да бъдат опасни. Основното нещо е, че бълхите могат да носят опасни инфекциозни заболявания. В допълнение, ухапванията от тези насекоми причиняват сърбеж, алергична реакция, може да се появи раздразнение. Едно животно може да загуби апетита си или да стане агресивно.

При първия знак, че вашият домашен любимец има бълхи, трябва да извършите цялостна обработка. Трябва да изкъпете домашния си любимец в шампоан против бълхи. Докато кучето не изсъхне, не му позволявайте да се оближе. И как да премахнем бълхите от големи или агресивни четириколки, за които е трудно да се изкупи? В продажба вече има голям брой спрейове от бълхи. Трябва да изберете този, който подхожда на вашето куче. Зависи от възрастта, размера и дължината на козината.

След това трябва да третирате целия апартамент със специален инструмент, особено с леглата за кучета и мястото, където тя често прекарва времето си. Внимателно вакуумирайте всички килими и мебели - това ще предотврати повторното заразяване на домашния любимец. Редовното мокро почистване ще предпази кучето ви от паразити.

По време на повишената активност на бълхи - от пролетта до студеното време - използвайте специални анти-бълха яки. Вярно е, че те не унищожават съществуващите паразити, а само предпазват от инфекции. Тези яки са почти безполезни за кучета с дълга коса. Следователно възниква въпросът как да се премахнат бълхите в Йорк. В крайна сметка, повечето от собствениците на тези кучета ги получават заради външния вид, а много средства от бълхи могат да повлияят зле върху състоянието на козината. За да унищожите паразитите, можете да изберете специален шампоан и да изкъпете Йорк. И за да се предотврати повторното заразяване е по-добре да се използват капки, които се прилагат към холката. Попивайки, те отровят нежеланите гости.

Много е важно за собствениците на домашни любимци да знаят как да получат бълхи от кученце. Младите животни са много по-чувствителни към инфекции от паразити. Ухапванията могат да причинят изтощение, анемия и разстройство на поведението. Когато купувате продукти от бълхи за кученце, обърнете внимание на това колко са на възраст.

За да се предотврати повторното заразяване, по-добре е да не използвате яка, а капки, само че трябва да сте сигурни, че кучето не се облизва.

Леките, есенциални масла от лавандула или кедър имат по-лек ефект. Те могат да се добавят към всеки шампоан или да се разреждат с вода и да се напръскат кучето и неговото място. Ефективно отблъсква бълхите пелин, вратига или евкалипт. Можете да разлагате тези листа в тези места, където домашен любимец е често, или да изкъпете кучето си в бульон.

Горният проблем може да възникне във всички домашни любимци, за да се предпазите от паразити е много трудно. Затова всеки собственик на кучета трябва да знае как да получи бълхи. И след това комуникацията с домашния любимец ще даде само положителни емоции.