Семеновска прежда "Лидия". Проблеми с избора
Anonim

Изборът на прежда е отговорен въпрос. Това зависи от вида на крайния продукт. Преждата трябва да отговаря на много изисквания: да бъде удобна за носене и лесна за поддръжка. Също така трябва да е удобно да се работи с него: една нишка, която постоянно се изплъзва от спиците, заплетени влакна - това може да развали повече от една вечер на квалифицирания работник. Руската прежда е широко представена в магазините. Преждата на Лидия "Семьонов" е един от продуктите на широка гама вълновите пределни фабрики. Това е евтина алтернатива на турски и италиански плетени конци.

Видове семеновска прежда "Лидия"

Тази марка се произвежда в мотиви от различни размери: Semyonovskaya Lydia прежда 1613 m (100 g) и Lydia Quatro 400 m (100 g). Естествено, нишките Quatro са четири пъти по-дебели от тези, представени в класическия владетел. Тънките нишки дават широк обхват на фантазията, защото могат да бъдат плетени в една или няколко нишки, съчетавайки дебелината дори в един продукт. Също така, тази марка е представена като смесена (50% акрилна и 50% вълна) и напълно вълнена прежда. Чистите вълнени чимове ще бъдат по-скъпи с 30%, а трябва да изберете прежда, основана на собствената ви чувствителност към състава и вида на продукта, който създавате.

палитра

Когато избирате цвета на семеновската прежда „Лидия”, не може да не се изненадате от броя на цветовете и нюансите. На сайта на производителя за Kvadro линия 43 са представени, и за чиста вълна и смесени с акрил Семенов прежда Лидия 69 нюанси. Това са както ярки цветове, така и естествени и пастелни нюанси. Всички цветове са добре съчетани помежду си.

Това е много широк избор от тонове. В същото време цветовете на съответните номера на полу-вълнените „Lydia“ и „Lydia Quatro“ са същите, което позволява комбинирането и подмяната им, ако е необходимо.

За какво е подходящо

Преждата Semyonovskaya Lydia е подходяща за любителите на ръчно и машинно плетене. Малката дебелина на конеца ви позволява да създавате тънки неща. В същото време с добавянето на прежда няколко пъти можете да постигнете насипно свързване. Продуктите в същото време се различават от свързаните с една нишка с такава дебелина. Не само предната повърхност изглежда много красива и триизмерна, но също така и модели, аран, жакард, изработени по този начин. Чрез комбиниране на различни количества добавки за едно нещо, можете да укрепите петата на чорапа, яката и маншетите на пуловера.

Нещата за децата, плетени от тази нишка, ще бъдат топли, меки. И за плетене на неща за възрастни, тази прежда също е подходяща. Пуловери, рокли, жилетки - тези планове могат да бъдат изпълнени с помощта на тези конци. Тази прежда е подходяща и за плетене на една кука, въпреки че за тези цели би било по-добре да закупите нишката Quatro - тя е леко усукана, това ще направи плетенето по-лесно, куката няма да се придържа към отделните нишки. Интересна идея е да се използва прежда Lydia като придружаваща прежда за друг вид прежда. Широка гама от цветове помага да се съчетае тона с тона. Любителите на бродерията ще се интересуват, че тази нишка може да бъде бродирана с кръст. Днес на пазара за бродиращи комплекти има много схеми за бродиране с вълнени или полу вълнени конци. Вълните, присъстващи в преждата, са преплетени с пороците на съседни кръстове. В резултат на това изображението е леко замъглено, акварелно, много топло.

недостатъци

Недостатъците на преждата Семеновска лидия се дължат на неговия състав. В преждата от вълна влакната са груби (в това отношение е по-ниско от италианската) и могат да убодат кожата. Необходимо е внимателно да се грижат за чистите продукти от вълна: само ръчно измиване, сушене в изправена форма на хоризонтална повърхност. Акрилната прежда има не съвсем естествен състав, може да неприятно скърца както при плетене, така и при носене. За съжаление, ярките цветове на тези нишки не са толкова трайни, колкото пастел. Продуктите на наситен цвят ще оцветят вода за дълго време. Ако не следвате инструкциите за полагане на грижи за такива неща, тогава те ще избледняват, разтягат, моделът няма да бъде обемен, нещата ще се деформират.

достойнство

Изделия от изцяло вълнени нишки са много топли, хигроскопични. Вълната е материал, който ще се затопли, дори ако се намокри. Преждата с добавка на акрил не седи добре при измиване. Продуктите се оказват топли, но не толкова бодливи, колкото от чиста вълна. Акрилната прежда е лъскава, ярка, еластична. Продуктите с акрил не са подложени на тежки деформации, дори след няколко измивания, те запазват пластичността и обема на модела. Цената на Ханк ще бъде сериозен плюс - тук руският производител е много по-привлекателен, в сравнение с чуждестранните конкуренти. В производството на тънки продукти, консумацията на прежда ще бъде изключително икономична - не повече от две чилета ще отидат на един шал. В този случай продуктът ще бъде безтегловен и ажурна.

Плътността на плетене може да се регулира не само чрез добавяне на конец, но и чрез избор на диаметъра на иглите. Колкото по-голям е броят, толкова по-хлабав е брезентът. Качеството на преждата се проявява и като плетене: в еднородността на бримките, т.е. дебелината на нишката е еднаква по цялата дължина. Трябва да се отбележи наличието и винаги присъствието в каквото и да е количество от тази прежда в магазините.