Играчки и игри за дете от 7 месеца. Какво може едно дете в 7 месеца
Anonim

Един от най-важните и специални периоди в живота на родителите и децата е първата година от живота на детето. Този период се характеризира с огромен брой събития, които никога повече няма да се случат - първа усмивка, първи смях, първи зъб ...

С всеки изминал месец детето не само остарява, но и придобива нови умения. Родителите не само гледат отвън за един интересен процес, но и се стремят да помогнат на малкия в неговото развитие. Един от най-важните етапи в развитието на бебето се счита за 7-месечен. През този период бебето се научава да контактува с други хора, опитвайки се да играе първите игри с мама и татко.

Ето защо много нови родители се интересуват от това какъв вид меки играчки до една година е най-добре да изберете за упражнения с бебе. Какво да правим и какво не? Как да развием бебе след 7 месеца? След това.

Какво може едно дете в 7 месеца

Ние ще отговорим последователно на всеки от горните въпроси. Първо, трябва да знаете какво може бебето за 7 месеца. На тази възраст бебето вече има доста различни умения. Струва си да изброим основните:

 • може да пълзи достатъчно бързо във всички посоки;
 • изучава или вече знае как да седне самостоятелно;
 • може да стане, като държи подкрепата;
 • може, без особени трудности и усилия, да промени позицията на тялото от седнало положение (например, от седнало положение бебето може да лежи по гърба или корема);
 • научава или знае как да направи стъпка.

На 7 месеца развитието на когнитивната реч на детето също претърпява сериозни промени. Бебето вече отговаря на действията на възрастните и тяхното настроение. Освен това трохите внимателно наблюдават явленията около себе си и се опитват да реагират на тях по свой собствен начин. На тази възраст едно малко дете започва активно да се интересува от други хора, да се свързва с тях, използва жестове и бърборене. На 7 месеца бебето започва да играе с възрастни в различни игри: "Ку-ку", "Ладушки", "Воро-Белобок" и т.н. В допълнение, бебето започва да осъзнава привързаността си към близки хора, опитвайки се да привлече вниманието чрез прищевки или сълзи, реагира добре на похвала. Малко дете от тази възраст знае няколко думи: "мама", "баща", "жена" и т.н., реагира на думата "не". Всеки ден бебето става по-интересно, радва родителите с нови умения.

Как да развием бебето след 7 месеца?

Родителите могат да помогнат на детето си да изследва света около тях. През този период за бебето ще бъдат полезни различни мобилни упражнения, игри с пръсти и упражнения за развитие на речевата дейност. Умните играчки ще помогнат на детето да се развие: пиано за бебе, ксилофон за бебета, барабан, чукове и др. Общи домашни предмети като лъжици, саксии, контейнери за храна са идеални за игра с малко дете.

Какви играчки са подходящи за бебе на 7 месеца?

Гумени играчки ще бъдат идеални теми за занимания с дете от 7 месеца. Тестерите за зъби няма да бъдат излишни. В крайна сметка, повечето бебета първите зъби започват да се появяват в периода от шест до осем месеца.

Музикалните меки играчки също ще помогнат на родителите да разнообразят свободното време на бебето. Троха може да смачка играчките, да провежда тактилни изследвания. По този начин той ще развие разбиране за понятията "меко-твърди". За развитието на фини двигателни умения са идеални меки дрънкалки, вътре в които се намират сушени плодови кости.

Когато детето е на 7 месеца, родителите могат да мислят за закупуване на кукли и пирамиди. Най-добре е да се даде предимство на пирамидите на чашите. Те са полезни не само за сглобяване на играчки, но и за допълнителни игри в пясъчника. Освен това използването на такива пирамиди намалява риска от нараняване и наранявания.

Можете да се опитате да покажете на детето най-простите трикове. По правило такова забавление води бебетата до истинско удоволствие. Могат да се използват детски играчки, които ще допринесат за развитието на такива качества като наблюдение на дете.

Музикални играчки

Играчките от музикалния тип също ще имат благоприятен ефект върху развитието на малко дете до една година. За игри с бебешки трохи:

 • Пиана и други мултифункционални стерео системи с много различни звуци и ярки бутони.
 • Чук с клечки в стойката, изработени от пластмаса или дърво.
 • Музикални меки играчки.
 • Дрънкалки, дрънкалки и др.

На тази възраст можете да дадете на вашето бебе проба с барабан. За игри с бебето, дори най-обикновените тиган, лъжица или черпак ще направят. Аудиокнигите няма да бъдат излишни. Въпреки че много експерти в областта на детското развитие гарантират, че ще бъде по-добре детето да бъде четено от родителите.

Образователни игри за деца 7 месеца

Отговорете на един от най-популярните въпроси. Какви игри за дете от 7 месеца е най-добре да се използват на практика? Не са излишни класове, които развиват способността за навигация в пространството. Подходящ за тази цел:

 • битови предмети и предмети от бита;
 • играчки на връв;
 • подвижни играчки, часовникови играчки.

Много интересно за децата е играта "Ку-ку". По правило бебето се усмихва или дори се смее на глас по време на това забавление. "Ку-ку" помага да се подобри способността на трохите да общуват с другите. Ще бъдат полезни игри за детето от 7 месеца със снимки, върху които са представени предмети, познати на бебето.

Експерти в областта на детското развитие на този етап от развитието на бебето препоръчват използването на различни предмети за развитието на тактилни усещания на детето, както и фини моторни умения. За тази цел, подходящи топки, кубчета, конуси, топки на низ.

Можете да играете с малко дете до една година в най-простите игри.

 1. - Къде е мама? - Игра, която ще помогне на детето да прави разлика между роднини и близки по външен вид. В допълнение, многократното повторение на заглавия ще допринесе за развитието на детски речеви умения.
 2. - Къде е Лала? - упражнение, чрез което бебето се научава да навигира в пространството, а също така придобива умението да намери обект, който възрастен човек периодично се премества на ново място. Най-добре е всички действия на възрастен да бъдат придружени от думи и обяснения.
 3. - Къде е светлината? - Игра за дете от 7 месеца, която предизвиква истинска буря от емоции при повечето бебета. Същността на играта се състои в това, че детето трябва да намери светлина, когато различните светлинни устройства се включват и изключват. Всички действия трябва да бъдат придружени от устни коментари.

Много игри ще помогнат за развитието на малко дете до една година и ще установят силна емоционална връзка с него.

Игри с пръсти

Finger игри за деца от 7 месеца - една от най-добрите дейности. Те са много полезни за развитието на фини двигателни умения, интелигентност и реч. Голямото предимство на такива игри и упражнения е липсата на необходимост от използване на допълнителни инструменти.

За седеммесечни бебета игрите могат да се припокриват с масажни движения. Това носи допълнителни ползи за тялото на бебето. Много родители се интересуват какви игри да вземат дете от 7 месеца. Много е важно тези игри да са интересни и да привлекат детето. Възрастните трябва да произнесат думите най-ясно и мелодично. С бебе можете да играете играта "Кълвач", по време на която дясната ръка изобразява кълвач, а лявата се появява като дърво. Мама или татко (или друг възрастен) казва тези думи:

Кълвач, който чука дърво: "Тук! Тук! Тук!"

Цял ден в гората стои: "Чук! Чук! Чук!"

Родителите трябва да разберат, че игрите с пръсти трябва да бъдат систематични.

Какво упражнение е полезно на тази възраст?

Физическото развитие е от голямо значение за нормалния и пълноценен живот на детето от седем месеца. За дете на тази възраст клякането ще бъде много полезно. Те имат положителен ефект върху развитието на коремните мускули на бебето. Crawling skill games ще бъдат много полезни. Можете да играете с бебето в "догонване" или да примамвате малко дете с интересна и ярка играчка.

Развивайте активна бебешка реч

Ролята на игрите и упражненията за развитието на речта на бебето също е важна. Родителите на дете на възраст под една година са силно препоръчвани от експертите по детското развитие да призовават бебето си възможно най-често, докато експериментират с интонации. Новопоявяващите се майки и татковци трябва да се опитат ясно и правилно да произнасят отделни звуци и думи. Това ще помогне на бебето да се научи да свързва думите и предметите заедно.

За да се фокусирате върху развитието на бебешката реч, трябва да следвате няколко съвета. Започвайки от шест месеца, родителите трябва да използват възможно най-много думи и звуци в общуването с детето. По-добре е тези думи да не са много дълги. Те трябва да се повтарят многократно, за да предизвикат реакция на бебето на речта на възрастен и в резултат на това да се постигне ефект на имитация.

Да говорим с малко дете трябва да бъде възможно най-често. Препоръчва се по време на специфичния диалог с трохите да му позволяват периодично да докосва устата си по време на произношението на думи и звуци. По време на разходки можете да коментирате всички наблюдавани явления и обекти.

Когато общувате със седеммесечно бебе, е много полезно да използвате звучещи думи и звуци. Те ще бъдат първите, които детето ще роди в бъдеще. Трябва да се има предвид, че екстази може да се използва не само за звука на животни и птици, но и за всички околни обекти и явления.

Съвети за родителите

Новопоявяващите се майки и татковци трябва да са наясно, че всички бебета се развиват по различен начин, според индивидуалния „график”. Не винаги всичко зависи от физическото или психическото развитие. Много често всичко обяснява темперамента на малко дете, особено неговия характер.

Задачата на родителите не е да научат детето на нови умения или способности (всичко ще се случи своевременно), а да осигурят подкрепа и помощ в овладяването на света.

Майките и татковците трябва безопасно да изпратят бебето в кабинета, апартамента или къщата. Не се паникьосвайте и се притеснявайте от факта, че в къщата не се прави общо почистване, има прах. Развитието на естествения имунитет е важно условие за нормално развитие и пълноценен живот.

Необходимо е да се стимулира трохичката за активно пълзене и дори по-добро ходене, като се държи подкрепата. За тази цел, подходящи ярки предмети и играчки, различни дрънкалки и дрънкалки. Разстоянието, което можете да преместите далеч от детето, не трябва да бъде по-голямо от удълженото рамо на бебето. Връхчетата на детските пръсти трябва да докоснат обекта.

заключение

Първата година от живота на новороденото бебе е много важен период не само за детето, но и за неговите родители. Този период от време е изпълнен с разнообразни емоции, събития и нови явления. Първите шест месеца минават като един момент. Най-интересното започва от седмия месец от живота на детето, защото по това време бебето вече е усвоило множество умения и способности, става малко самостоятелно. Той отличава възрастните, реагира на събития и явления по особен начин, се стреми да познава света около него.

Ето защо почти всички родители се питат как да развият дете на 7 месеца, как да помогнат на детето да развие основни умения и как да направят процеса на изучаване на света възможно най-достъпен, интересен и информативен. Excite и други интересни въпроси. Например, какви образователни игри за деца от 7 месеца да използват.

Редовните игри и дейности с бебето не само ще допринесат за бързото интелектуално и емоционално развитие на малкото дете, но и ще помогнат да се установи много силна емоционална връзка между родителя и бебето.

За седеммесечно бебе ще бъдат полезни различни физически упражнения, игри с пръсти и упражнения за развитие на речевите способности. Повечето експерти твърдят, че изобилието от играчки не гарантира най-добрите умения за учене. Най-често бебетата проявяват необичайна изобретателност и фантазия и използват общи домакински предмети за игри: саксии, лъжици и различни предмети, които правят силен и силен звук. Между другото, вниманието на едно седеммесечно бебе може да бъде завладяно от всякакви предмети, които могат да процъфтяват и да създават шум, и за доста дълъг период от време. Някои трохи се наслаждават на звука на движещо се столче или стол.

Дори обикновените ежедневни разходки ще са от полза за бебето. Основната задача на родителите е да общуват с малко дете колкото е възможно по-често, като обясняват с прости фрази същността на събитията и явленията. Особено внимание трябва да се обърне на светли обекти: цветя, трева, дървета и др. Внимание животните и птиците могат да привлекат трохи. На тази възраст можете да отидете на разходка до детската площадка. Разбира се, детето все още е твърде малко, за да играе с други деца, но за него ще бъде много интересно да наблюдава повече възрастни деца.