Как да поспим достатъчно, ако в къщата има новородено
Anonim

Появата на детето е не само радост за родителите, но и тест за сила. Твърде често майка, измъчвана от хронично лишаване от сън, прилича на зомби, а щастието зад нейната умора просто не се вижда. Няколко часа пълно спокойствие й се струва непостижима мечта. Но ситуацията не е безнадеждна. И така, как да спя, когато новороденото се засели в къщата?

Качеството е по-важно от количеството.

Идеалната продължителност на съня е 7-8 часа, но новите родители могат само да мечтаят за това. Но има спасение. Три часа добра почивка ще ви помогне да преминете през всички етапи на съня и да възстановите работата на организма. Но как да намерим време, защото е известно, че децата стават няколко пъти на нощ? На първо място се привлича подкрепата на близките.

Организация на митото

В тъмнината можете (и трябва) да разделяте задълженията еднакво. Ако само майката задоволи нуждите на бебето, всички последствия от липсата на сън влияят на нейното крехко здраве. Въпреки това, тя може да работи с бащата, за да насрочи "нощно задължение". Не се колебайте да помолите за помощ, за да се грижите за бебето, защото за кърмещата майка сънят е от първостепенно значение. Един грижовен баща трябва да разбере това. Графикът ще ви помогне да получите два часа добър нощен сън за подмладяване.

Замърсяване на Тасманийските езера заплашва природното наследство

"Писмо на седем" на Платон и други малко известни творби на велики писатели

Лошо време в Ню Йорк: ледено цунами хвърля на пътя огромни парчета лед

За самотни майки, роднини и приятели ще станат незаменими помощници, които също ще могат да ги сменят на нощно време от бебешкото креватче. И в развитите страни, жени (или бизнес) често прибягват до услугите на нощна медицинска сестра, която за фиксирана такса може да се грижи за трохи. Но най-вече щастливият помощник е поканен от щастливите собственици на близнаци.

Друг подход

Отглеждането на деца е постоянно адаптиране към новия ритъм на живота, моделите на съня и храненето. Разбира се, режимът на деня ще се подобри с времето, но може да се срине за една нощ. Често причината е рязането на зъбите или болестта. В този случай ще трябва да си намерите време да си починете отново, а след това можете да се обърнете към съвета на вашите предци, който казва: "Мама трябва да спи, когато детето спи." Заслужава да се отбележи, че това не е за всички, а някои жени са физически неспособни да се поберат в леглото при бял ден. Обаче, можете да опипате собствения си подход, например: ако една троха заспива след 8 ч. - няма причина да се отречете от удоволствието, да се установите до нея. Можете също така да подремнете, когато бебето закусва в 5-6 сутринта, а след това се събуждате с чувство на радост.

Поддръжниците на съвместния сън го смятат за най-добрия вариант за кърмещите майки, в края на краищата, за да забият гърдите, да не станат от леглото, бебето извика в средата на нощта е много удобно. В допълнение, не трябва да се притеснявате за това как той сам в яслите. По този начин можете да получите достатъчно сън и да избегнете проблеми с кърменето. Можете ли да споделите своя опит в коментарите, така че другите читатели да нямат въпроси?