"Диамантени очи": капки за котки и кучета (инструкция)
Anonim

Собствениците на домашни любимци знаят, че болестта на очите на домашните любимци не е необичайна. Те носят много неприятни моменти не само на животни, но и на техните собственици. Понякога котенцата имат воднисти очи от раждането си и това е много тревожно за собствениците. Как да помогнете на вашия домашен любимец? Има ли инструмент, който може да отърве животното от очни заболявания? Ще говорим за това в статията.

Очни заболявания: класификация

Котките и кучетата са обект на много очни заболявания. Способността да ги идентифицира навреме, ако е необходимо, да предостави първа помощ и да се консултира своевременно със специалист - задачата на собственика на котка или куче.

Експертите разделят този вид заболяване на:

 • възпаление;
 • травматични (или вродени аномалии).

Първата група включва:

 • конюнктивит;
 • кератоконюнктивит;
 • кератит;
 • възпаление на назолакрималния канал;
 • ирит.

Освен това, проблемите с орбитата, канала и другите тъкани около окото - панофталмит, блефарит и други - също са заболявания на очите на нашите четириноги домашни любимци.

Втората група включва механични наранявания - синини, чуждо тяло, както и волвул, глаукома, катаракта и др. Заболяванията могат да се класифицират според техния курс - може да бъде хроничен, подостра и остра.

При хроничното протичане на болестта симптомите не изчезват напълно с времето, а само избледняват малко. Но именно този факт увеличава риска от загуба на зрението на животните или появата на други здравословни проблеми (особено в случаите, когато инфекцията или вирусът стана причина за заболяването).

Болестите на очите в нашите четириноги домашни любимци са разделени на първични и вторични. Първичното се нарича промени в очите, които са основното заболяване. Вторични заболявания са тези, които са възникнали поради по-сериозно здравословно заболяване (например инфекциозно заболяване). В този случай може да се твърди, че конюнктивитът се превръща в един от симптомите. И за да се излекува напълно животното, е необходимо да се справим с основното заболяване, а не с неговия клиничен признак. Такова заключение може да бъде дадено само от ветеринарен лекар, който трябва да бъде посочен при първия признак на заболяване.

сълзене

Това се дължи главно на необработения имунитет на коте (или на кученцето). Във връзка с това в тялото му влизат вируси, причиняващи сълзи. При по-възрастните животни причината може да е алергия, например, тополови пухчета, парфюмерия, домакински химикали. Често воднисти очи - собственост на специална порода котка. По-скоро собствеността на някои породи е извиващ се век. В този случай се появяват сълзи във връзка с появата на микротрещини. Но в такава ситуация само хирургическа намеса ще помогне.

В други случаи, капки за очи "Diamond очи" ще помогне на вашия домашен любимец. Това е доказан агент, който има бактерицидно, антиедемно и противовъзпалително действие.

"Диамантени очи" - капки, които проникват добре във всички тъкани на очите и осигуряват стабилен и бърз ефект. Всички прегледи на това лекарство са положителни (както от собственици на животни, така и от ветеринарни лекари), тъй като практически няма противопоказания за употребата му, рядко се регистрира страничен ефект. Ветеринарите често предписват това лекарство на своите четириноги пациенти, считайки го за ефективно и безопасно за здравето.

"Diamond очи" - капки, които могат да бъдат закупени във всяка ветеринарна аптека или магазин за домашни любимци. Цената на лекарството е доста достъпна - бутилка от 10 мл струва от 130 до 160 рубли.

"Диамантени очи" (капки): инструкции, форма за освобождаване

Лекарството се предлага под формата на капки в пластмасова бутилка, която е опакована в картонена кутия. Показва името, капацитета и инструкциите за употреба. Освен това в него трябва да се посочи датата на производство и срока на годност.

структура

Капки "Диамантени очи" за котки и кучета съдържат:

 • таурин (0.02 g / ml);
 • янтарна киселина (0.001 g / ml);
 • дестилирана вода;
 • хлорхексидин диглюконат (0, 00015 g / ml).

свойства

Diamond капки за очи (за котки и кучета) имат противовъзпалително, анти-оток и бактерицидно действие. Когато се инжектира в конюнктивалната кухина, агентът прониква доста лесно във всички тъкани, като по този начин осигурява терапевтичния ефект на активните съставки.

Хлорхексидин диглюконат има бактерициден ефект (бързо се проявява) върху грам-отрицателни и грам-положителни бактерии, липофилни вируси и дерматофити. Той свързва катиони, които се образуват в резултат на дисоциацията на хлорхексидин (сол) от клетъчните стени, нарушаване на мембранната функция и осмотичен баланс на клетките. Това води до намаляване на нивото на клетъчния АТФ и унищожаването на инфекцията.

Таурин и янтарна киселина допринасят за възстановяването и нормализирането на тъканите, имат репаративен ефект, забавят (и понякога предотвратяват) развитието на катаракти и са профилактично средство срещу дистрофични и дегенеративни нарушения в лещата и ретината.

Дози и начин на употреба

Капки "Diamond очи" (инструкция е прикрепена към всяка опаковка) са показани за ежедневно почистване на очите, както и лек конюнктивит. В този случай марля (стерилен) тампон, напоен с препарата, премахва коричките и ексудата от вътрешния ъгъл на окото. Тогава "Diamond Eyes" са погребани в животното. За котки и кучета с тегло до десет килограма, 1 капка е достатъчна за кучета с тегло над десет килограма - 2 капки. Процедурата се повтаря един до три пъти на ден.

 • 45 дни лекарството може да се използва при обработка веднъж на ден. След това трябва да вземете почивка за десет дни.
 • 20 дни "Diamond eyes" може да се използва при лечение на животно два пъти дневно. След това трябва да вземете почивка за седем дни.
 • Не повече от 14 дни лекарството се използва при обработка три пъти на ден. След това е необходимо да се прекъсне лечението за пет дни.

В случай на силно разкъсване, травма, синдром на червени очи, дразнещи вещества или чужди тела, лекарството се използва в две капки три пъти дневно в продължение на пет до четиринадесет дни. "Diamond очи" се препоръчва за профилактика на катаракта, както и дегенеративни възрастови промени на роговицата и ретината.

Лекарството се използва в курсове за двадесет дни. Дозировка - не повече от две капки, с задължителен десетдневен интервал.

Странични ефекти

В препоръчваните дози "диамантените очи" не предизвикват дразнещи или алергични реакции. Използването на лекарството съгласно инструкциите не води до усложнения и странични ефекти. Когато индивидуалната чувствителност на животното към отделните компоненти на средствата, употребата на капки трябва да се преустанови.

Условия за съхранение

В сухо и хладно място "Diamond Eyes" се съхранява 24 месеца от датата на производство. Просрочените капки за очи са забранени.

производител

Диамантените очи се правят от известната руска компания за любители на животни „Агроветзащита” (AVZ). От много години се занимава с разработване и производство на лекарства за селскостопански птици и животни.

"Агроветзащита" произвежда повече от триста наименования на лекарства в петнадесет форми - гранули и таблетки, маслени и водни разтвори, суспензии и инжекционни препарати, гелове и спрейове, капки за очи, шампоани и мехлеми, балсами и др. основата на съвременната технология на модерното оборудване. Всички препарати на Agrovetzashchity са сертифицирани и регистрирани в Русия и съседните страни.

Фирмата разполага със собствен център за изследвания и развитие. В катедрата за развитие и изследване на нови лекарствени продукти има петима професори и доктори на науките, шестнадесет кандидати на науките. Компанията е "пазител" на световно известните котки от Ермитажа.

Кога трябва да се прилагат капки?

В заключение, съвет за начинаещи собственици на домашни любимци. Не забравяйте, че очите на котката / кучето трябва винаги да бъдат чисти, ярки, не стеснени. Ако откриете мътност, зачервяване, сълзи (или друг разряд), първо трябва да почистите очите на животното и само след това можете да използвате капки.

"Диамантени очи": ревюта

Ветеринарите единодушно заявяват, че това е наистина ефективно и напълно безопасно средство. "Diamond очи" успешно се справят с много очни заболявания при кучета и котки. Важно е те да се използват не само за възрастни животни, но и за котенца и кученца. Собствениците подчертават, че техните домашни любимци понасят добре лечението. Капките са лесни за употреба и достъпни.