Каква обратна връзка получава бебешкият прах "Tide"? Как да се мият бебешки дрехи? Прах за пране без фосфати
Anonim

Всяко дете може да украси дрехите си с ярки петна за секунди. Малките деца са особено замърсени, желаят да опознаят света и да пълзят ръцете си навсякъде. Модерните перилни препарати, специално предназначени за пране на бебешки дрехи, ви позволяват да подредите нещата. Един от най-популярните е детският прах за измиване на известната марка "Tide". Какви са неговите предимства и колко е безопасно за здравето на бебетата, прочетете в тази статия.

Характеристики на прах "Tide"

Прах за пране Tide се произвежда в Русия по поръчка на международната марка P & G. За да се грижи за детските неща, компанията произвежда детски прах с по-безопасен състав. Може да се използва за измиване на ръцете и перални машини от всякакъв вид.

Бебешки прах за новородени, предназначен за чувствителна кожа на бебета и тестван от лекарите за безопасност за здравето. Следователно тя може да се използва за измиване на неща от първите дни на живота на детето.

Съставът на праха съдържа компоненти, които влияят на замърсяването от всякакъв произход. След измиване нещата са чисти и нежни на допир. Към праха се добавят и химически компоненти, които предотвратяват образуването на варовик и скала в пералната машина.

Прахът "Tide" може да се използва за всички видове тъкани, с изключение на вълна и памук.

Съставът на бебешкия прах

В развитието на бебето прах производител се фокусира върху чувствителността на детската кожа към различни химически компоненти. Така че идеята дойде да се създаде прах за пране без фосфати, който не причинява дразнене и алергии върху кожата.

Съставът на детския прах "Tide" включва нископроцентни анионни и не-йонни повърхностно активни вещества, фосфонати, ензими, поликарбоксилати, окислена белина, парфюм. За супер чувствителна кожа, разработен прах "Tide" с екстракт от лайка.

Прахът не съдържа оцветители и аромати. Продуктът има неутрална миризма, която почти не се усеща след измиване.

Всички компоненти активно влияят върху замърсяването и лесно проникват във всяко влакно. Съгласно описанието на опаковката, прахът лесно се изплаква с вода и не оставя видими следи върху тъканта.

Производителят твърди, че пералната машина Tide Baby е тествана в лаборатории и одобрена от дерматолози. Този прах за пране без фосфати може да се използва за грижа за децата от различни възрасти.

Предимства на праха

Според производителя, прах за детски неща "Tide" има много предимства:

 1. Нежна миризма.
 2. Безопасен състав.
 3. Лесно разтворим във вода.
 4. Може да се използва за измиване на новородени.
 5. Запазва оригиналния облик на нещата.
 6. Еднакво засяга дрехите с различни цветове.
 7. Избелва белите неща и предотвратява посивяването им.
 8. Има удобни опаковки.
 9. Отлично премахва обикновените упорити петна: петна от сокове, шоколад, кръв, мазнини, пластилин, писалки, акварелни бои, химикалка и следи от трева.
 10. Действа на стари места.
 11. Може да се използва за измиване на продукти от памук, лен, бяла дреха, синтетични и смесени прежди.

Ефектът и ефективността на P & G продуктите се потвърждават от прегледи. Детският прах "Tide" качествено премахва петна без много триене и продължително накисване.

"Прилив" за миене на ръце

Този прах е предназначен да се грижи за неща от деликатни тъкани и да премахва незначителни замърсители. Трябва да се използва за измиване на ръцете във вода с ниска температура. За по-добри резултати се препоръчва да накиснете нещата, като спазвате инструкциите на опаковката.

Прахът за измиване на ръце съдържа вещества, които не дразнят кожата на ръцете. Премахва дори силните замърсители и не оставя следи от тях. И рентабилността на праха позволява по-ефективно използване на този инструмент. Една опаковка е достатъчна за дълго време.

Детски прах "Tide" за измиване на ръцете е идеален за неща, които не могат да бъдат измити с пишеща машина.

Машина за "Прилив" на прах

Този прах е предназначен за пране в перални машини от всякакъв вид. Той има специален състав, ефективно измива нещата във всяка програма и не вреди на металните части на пералната машина. Тестовете потвърждават, че Tide, бебешки прах за новородени, отстранява замърсяванията както при 35 градуса, така и в режим на смилане.

Преди да изберете режима на пране трябва да следвате маркировките върху етикетите на текстила. Производителите на детски дрехи посочват препоръчителната температура на измиване, от която не губят формата и яркостта на цветовете.

За по-ефективен резултат е важно да не претоварвате машината. При зареждане на пране в барабана е необходимо да се остави една малка празнина, така че нещата да могат свободно да се преобърнат по време на прането.

Качеството на измиване зависи от придържането към дозите на праха.

Оценка на праха от независими експерти

Най-важният параметър, който родителите оценяват при използване на бебешки прах, е хипоалергенност. Висококачествените битови химикали за грижа за детските неща не трябва да съдържат агресивни химикали.

За да се определи безопасността на състава на продуктите „Tide”, специалистите на изпитвателната лаборатория на центъра тестваха детския прах на тази марка за индекс на токсичност. Според хигиенните и санитарно-епидемиологичните изисквания, индексът на токсичност на детските прахове трябва да бъде в диапазона 70-120%. Проучването показа, че нивото на токсичност на праха "Tide" е 47%. Това означава, че тестващият агент не може да се счита за безопасен за здравето на децата.

Също така по време на проучването, експертите изчисляват количеството анионни повърхностноактивни вещества, които остават във водата след измиване с прах Tide. Техният брой е 14 пъти по-висок от нормалния.

Експертите по безопасността на инструментите оставиха отрицателни отзиви. Детски прах "Tide" не препоръчва Съюза на педиатрите на Русия.

Тест за оцветяване

Друга група независими експерти тестваха ефекта на детския прах „Tide“ върху най-често срещаните замърсители. Средства перфектно се справят с петна от урина, кръв, плодови и зеленчукови сокове, масло, шоколад. Активните компоненти веднага започват да реагират с нежелани следи и отстраняват замърсяването от влакната на тъканта. В хода на експеримента прахът не се справя добре с петна от трева и няма ефект върху замърсяването с сажди.

Според резултатите от тестването ефективността на детския прах "Tide" получи високи оценки.

Колко струва прахът за пране

Цената на продуктите на Tide зависи от размера на пакета. Така че, бебето прах с тегло 400 г струва 54 рубли. За опаковка от 2, 4 кг трябва да платите около 280 рубли. Прах "Tide" с тегло 4, 5 кг се продава на 570-660 рубли на опаковка. Всеки купувач има възможност да избере подходящ перилен препарат.

Цената за продуктите на Tide може леко да се различава между магазините. Супермаркетите често правят промоции и предлагат закупуване на перилен препарат със значителна отстъпка.

Отзиви

Много млади родители вече са имали прах за марката Tide за деца. Това се потвърждава от многобройни прегледи.

Детски прах "Tide" получи средна оценка. Мненията на клиентите са разделени. Някои смятат, че прахът е ефективен и доволен, че го използват. А други искрено съжаляваха, че са похарчили пари за средствата на тази марка. В положителни отзиви родителите описват моменталното действие на праха и как той се справя с всякакви дефекти. С помощта на Tide беше възможно да се премахнат старите следи от сокове и урина.

В същото време можете да намерите противоположни отзиви. Детски прах "Tide", според недоволни клиенти, е токсичен и опасен за здравето на децата. Съдържа вредни химични компоненти, които не трябва да присъстват в перилния препарат. Ето защо много деца често са имали алергични обриви в резултат на използването на прах за Tide. Дори родителите не харесват острия химически мирис. Също така, някои купувачи смятат, че резултатът от използването на бебешки прах "Tide" не отговаря на обещанията на производителя.

Що се отнася до разходите, купувачите смятат, че цената на агента Tide е надценена. В съвременния пазар на битова химия има много висококачествени детски прахове с по-добри свойства и по-ниска цена.