Начало фотоепилатори: кой е по-добър? Фотоепилатор за домашна употреба
Anonim

Принципът на растеж на човешка коса може да бъде сравнен с многогодишно растение: независимо от това колко е нарязано, то ще поникне отново и отново, докато коренът е жив. Същото се случва с косата, която расте върху човешкото тяло.

Нито един от многото методи за епилация или депилация не помага напълно да се избегне появата на нови нежелани косми. За да се отървете постоянно от косата по тялото, е необходимо да унищожите източника на техния растеж - луковицата и фоликула.

В наше време изобретил най-новото устройство - фотоепилатор. Това е ефективна машина, която гарантира надеждни резултати.

Принципът на неговата работа е, че с помощта на удар върху крушката от немонохроматична светлина, излъчвана от специална лампа, космените фоликули постепенно изчезват.

Как е процесът на фотоепилация

Топлинните вълни, излъчвани от устройството, засягат както кръвта, доставяща космения фоликул, така и самата коса. Кръвните клетки коагулират, което води до смъртта на фоликула, който е отговорен за растежа на нова коса. В допълнение, поради ефекта на светлинната вълна, косъмът се загрява, а след процедурата умира, отслабва и пада.

Ефектът от този вид епилация е да се абсорбира светлината от меланина, в резултат на което не всички власинки се отстраняват, а само тези, в които присъства този естествен пигмент. Сивата и руса коса, която не съдържа меланин, не може да бъде отстранена чрез фотоепилация. В зависимост от цвета на косата, светлината от светкавицата се абсорбира с различна степен на ефективност. Ако косата е тъмна на цвят, смъртта на луковицата се появява по-бързо, в противен случай тя не се унищожава, а само се уврежда, а растежът на косата може да продължи (с различна степен на активност).

Курс за фотоепилация

За пълно обезкосмяване, трябва да преминете курс на фотоепилация - това е около 7 сесии. Това се дължи главно на фазите на растежа на косата: фоликулът умира само във фазата на техния активен растеж. След първата сесия, не можете да видите моменталното изчезване на косата, частичната им загуба ще настъпи само на следващия ден, поради естественото отмиране. Въпреки това, след първата процедура косата, която е в етапите на почивка или стоп, също става по-тънка, крехка и безсилна.

Начало фотоепилатори - кой е по-добър?

Един от най-популярните и популярни методи за епилация в наши дни е фотоепилация. Поради лекотата на използване на устройството и безболезнеността, тези процедури са много популярни, особено сред женското население. Много салони за красота предлагат професионални скъпи услуги. Една сесия в кабината ще струва на посетителя от 1000 до 7000 рубли. Въпреки това, по-евтин начин е да се използва фотоепилатор за домашна употреба. Той е в състояние успешно да се справи с нежеланите косми.

Известно е, че това устройство има значителни разходи, но в сравнение с посещаването на курс в професионален салон, използването на домашно устройство ще струва много по-малко. За по-добра покупка вероятно трябва да знаете всичко за домашните фотоепилатори. - Кое е по-добре да избереш? Коя компания предпочитате? ”- такива въпроси най-често възникват сред купувачите.

Характеристики на домашен фотоепилатор

При закупуване на фотоепилатор, той трябва да бъде подбран според определени критерии: технически характеристики, живот на лампата, плътност на енергията, ценова категория и т.н. В съвременния пазар можете да намерите доста широка гама от различни устройства за домашна епилация. Най-популярни са производители като Philips, Remington, E-one, Silk'n и други.

На първо място, при закупуване на фотоепилатор е необходимо да се разгледа ефективността на светкавицата на лампата, поради което фоликулът на косата се унищожава. Максималната мощност на неговото излъчване трябва да бъде не повече от 5 J / cm 2 . В противен случай могат да се появят изгаряния на кожата. Някои модели са оборудвани със специален регулатор на изходната светкавица за регулиране на епилацията на различни части на тялото.

Второ, трябва да се обърне внимание на зоната на светлинното петно ​​на фотоепилатора: колкото е по-голямо, толкова по-ефективно и по-бързо ще се разруши нежеланото окосмяване. Максималната площ на съвременните домашни фотоепилатори не надвишава 6 cm 2 .

Следващата важна точка е ресурсът на лампата, т.е. максималният брой светкавици, които той може да произведе. Такива устройства се произвеждат с ресурс от 750 до 40 000 светкавици, което пряко засяга цената на стоките. Ако лампата е изтекла, можете да я замените с нова. Трябва да се отбележи, че резервните сменяеми лампи са доста скъпи, понякога цената им е сравнима с новия фотоепилатор.

Цени за фотоепилатори

Цената на фотоепилаторите зависи от следните фактори:

 • живот на лампата
 • светлинен обем
 • страна производител.

В допълнение, някои фирми правят измама на цената за марката: колкото по-известен е производителят, толкова по-скъпо продава стоките си. В момента най-бюджетният вариант домашен фотоепилатор може да бъде закупен за 10 000 рубли. Най-скъпите фотоепилатори се предлагат от френската фирма "Е-един" - максималната цена за такава единица може да достигне 120 000 рубли.

Рейтинг на популярните модели

За да отговорите на въпроса за домашните фотоепилатори “Кое е по-добро?”, Трябва да имате предвид потребителския рейтинг на най-популярните компании и модели, които те произвеждат. Отново най-известните производители на тези устройства са фирми като Philips, Remington, E-one, Silk'n.

Фирма Silk'n

Тези фотоепилатори са изработени от израелската компания Home Skinovations, Ltd. Благодарение на многостранното тестване, устройствата на тази фирма се препоръчват от водещите дерматолози като безопасни и ефективни устройства за борба с нежеланото окосмяване.

При производството на фотоепилатори се прилага патентована патентована технология HPL, състояща се в производството на дълга импулсна светлина с дължина на вълната 475-1200 nm. Периодичните мигания (1 светкавица в секунда) с капацитет от 3 до 5 J / cm 2 пряко засягат космения фоликул, като надеждно унищожават причината за растежа на нежеланото окосмяване.

Фотоепилатор Silk'n glide, ревюта

Фотоепилаторите Silk'n glide са евтини и ефективни при домашното обезкосмяване. Много купувачи са доволни от резултата, оставяйки положителни коментари.

Според потребителите, които са използвали фотоепилатора Silk'n glide home, следните положителни характеристики на устройството са отбелязани с прегледи на това устройство.

 1. Не оставяйте изгаряния или нежелани следи по кожата.
 2. Процедурата е напълно безболезнена.
 3. Ресурсът на един патрон зависи от конкретния модел и е сравним с ценовата категория.
 4. Скоростта на импулсите може да се регулира независимо, за това се предлагат 5 режима.
 5. Photoepilator Glide е удобен за използване, защото когато го използвате, не са необходими специални очила за защита на очите от светкавицата.
 6. Устройството е проектирано по такъв начин, че светкавицата се прави само при тесен контакт с кожата, което елиминира вредното въздействие върху очите.

 • Фотоепилатор от коприна работи от захранващата мрежа (220V);
 • компанията гарантира резултат от 50% след 3-4 процедури;
 • Компактният размер на устройството го прави много удобен за използване.

Най-популярните модели фотоепилатори са Silk'n glide: Silk'n Glide 30K, Silk'n Glide 150K, Silk'n SensEpil XL 65.000 и други.

фирма Remington

Фотоепилаторите на немската компания Remington също спечелиха доверието на потребителите. Те се отличават с надеждни и съвременни технически характеристики. Например, един от най-популярните в днешно време е фотоепилаторът Remington i-Light. Неговото изпълнение:

 1. Нивото на интензивност се определя независимо, в зависимост от индивидуалните характеристики на кожата: по скала от 1 до 5.
 2. За лечение на малки участъци от кожата, можете да зададете специален режим на единични импулси.
 3. За обработка на по-обширни зони, можете да зададете режим на множество импулси.
 4. Устройството е оборудвано със специален индикатор за живота на лапата. Ако светне, сигнализира, че не са останали повече от 150 импулса. Ако лампата трябва да бъде сменена, индикаторът бързо мига.
 5. Устройството е снабдено със сензор за контакт с кожата.
 6. Remington i-Light може да се използва върху всички части на тялото, освен в местата, където има татуировки.
 7. Повторете процедурата, след като космите отново започнат да растат.

Фотоепилаторът Remington се справя отлично с основната си задача - премахването на нежеланите косми. Според мненията на потребителите след 5 сесии космите изчезват и вече не се появяват.

Производител E-one

Френската компания E-Swin произвежда висококачествени и ефективни фотоепилатори E-one. Повечето модели на тази компания имат много висока цена, която плаши повечето купувачи. Въпреки факта, че много фирми рекламират своя продукт, гарантирайки ненадминат резултат, отзивите на клиентите не винаги потвърждават ефективността на някои модели фотоепилатори. За разлика от други компании, E-one (фотоепилатор) винаги е положителна оценка на независимите потребители. На първо място, клиентите отбелязват високата ефективност и ефективност на устройството: бързо изхвърляне на нежеланото окосмяване.

Най-популярните модели са: E-One Clinic R Multy, E-One No. 1 и други.

Технически характеристики на тези фотоепилатори:

 1. Професионално качество в домашна употреба.
 2. Проверката на 20 критерия за безопасност гарантира на потребителя пълно доверие в тяхното използване.
 3. Медицински сертификат за качество.
 4. Видими резултати след първата употреба.
 5. Гарантирано пълно изхвърляне на нежелана коса в най-кратки срокове.
 6. Периодичност: една процедура за 2 месеца.

компанията Philips

Сред купувачите, домашни фотоепилатори на холандската компания Philips са доста популярни. Според потребителския рейтинг най-продаваните модели са Lumea Precision Plus SC2003 / 00, Lumea Philips SC2001, PHILIPS SC1992 / 00 Lumea IPL. Всички модели фотоепилатори на Philips Lumea имат следните характеристики:

 1. Високопроизводителна лампа със значителен ресурс.
 2. Първите забележими резултати след 5 сеанса: косата става по-тънка, пада и не расте.
 3. 5 настройки за различни типове кожа.
 4. Фотоепилаторът на Philips не е подходящ за хора с червен, бял, светлорул и пепеляв цвят на косата.
 5. Устройството не е предназначено за тъмна кожа, максимална ефективност на епилация е забележима при светъл тон на кожата.
 6. Препоръчително е да се използва внимателно в присъствието на естествен тен.
 7. При спазване на инструкцията е гарантирано пълното изхвърляне на нежелана коса.
 8. Фотоепилаторът на Philips има редица предимства, благодарение на които е спечелил заслужен авторитет. Много потребители препоръчват точно такъв домашен фотоепилатор. Цената на тази единица е около 22 000 рубли.

Вреден ли е фотоепилаторът?

Най-често купувачите са загрижени за опасностите от излагане на светлина, възникнали от избухването на устройството. Тук отговорът може да бъде недвусмислен: фотоепилаторът за домашна употреба не представлява заплаха за здравето, тъй като всички модели са обект на строг качествен контрол и изпитване за медицинска безопасност. Максималната дълбочина на светкавицата не надвишава дълбочината на растежа на луковицата, така че това устройство не е вредно за здравето.

заключение

Основният недостатък на всеки фотоепилатор е цената им. Ако сравним цената на всеки модел фотоепилатори, можем да заключим, че всичко зависи от ресурса на лампата - колкото по-голям е ресурсът, толкова е по-скъпо. Ако възнамерявате да използвате фотоепилатора за дълго време, както и на големи площи на тялото, най-печелившата покупка ще бъде скъп модел с лампа на голям ресурс. В противен случай можете спокойно да си купите по-евтин фотоепилатор.

При вземане на решение за закупуване на това устройство е необходимо да се вземе предвид нивото на чувствителност на кожата, тъй като този вид епилация се счита за най-доброкачествен. По време на процедурата кожата може да стане червена и може да се появи леко усещане за парене, но тези симптоми са почти безболезнени. Освен това фотоепилацията не уврежда целостта на кожата и не оставя следи от дразнене. Също така, всеки път продължителността на процедурата ще бъде намалена, поради намаляването на броя на космите.

Така че, за да отговорим на въпроса за домашните фотоепилатори „Кой е по-добър?“, Е необходимо да се вземат предвид такива фактори като цена и ефективност. Тези критерии определят най-доброто качество на домашните фотоепилатори.