Държачи за стъкло. Държачи за кола на предното стъкло
Anonim

Метални и пластмасови декоративни стъклени държачи са предназначени за сигурно закрепване на различни изделия от стъкло и огледало към стената и други повърхности на определено разстояние, както и за окачването им с кабел. Чрез крепежния тип притежателите се разделят на точка и разстояние.

Конвенционални държачи за стъкло

Конвенционалните държачи за стъкло (рафтове, стойки, прозорци) гарантират силно фиксиране на продукта, който е снабден със специални ключалки, скоби, болтове с винтове и други елементи. Въпреки че практиката показва, че тези видове скрепителни елементи са идеално съчетани с пластмасови и дървени изделия.

Формата и размерите на обикновените държачи на точки могат да бъдат много различни. Понякога тези елементи се изпълняват в странна форма и се използват при създаването на определен дизайн. Но най-често те правят прости държачи кръгли, U-образни, правоъгълни. Освен това са широко разпространени различни ъглови фиксиращи елементи за закрепване на големи и малки огледала и стъклени повърхности.

Отдалечени притежатели

Специален дистанционен държач за стъкло се използва като крепежни елементи на стената за елементи като рафтове, знаци, знаци, знаци и други изделия от стъкло и пластмаса. Характерно за крепежните елементи е, че всички продукти се намират на известно разстояние от стената, което се определя директно от модела на държача. Производителите предлагат дистанционен държач за стъкло, предназначен за пробиване, без пробиване, за поставяне на лека и тежка пластмаса, закрепване на две или повече равнини, както и огледала и обикновени стъкла без пробиване.

Отдалечените държачи за стъкло, които предполагат фиксиране на продукта на определено разстояние, обикновено се състоят от две части: кутия, която е фиксирана в стената, и силен винт, закрепващ самия продукт. Използваният материал е метал или пластмаса.

Видове фиксатори на разстояния

Дистанционните държачи за стъкло са от няколко вида, а именно:

  • изчислени за сондиране;
  • за закрепване без пробиване;
  • притежателите на няколко самолета.

Уредите за пробиване се използват за закрепване към стените, табели, знаци, стойки и други изделия от стъкло или пластмаса. Особеност е, че фиксирането се извършва през отворите, предварително пробити в продукта. В същото време, в зависимост от конфигурацията на модела, фиксираните обекти могат да бъдат разположени на различен отстъп от стената. Изработен от месинг, дюрал.

В допълнение, като се имат предвид характеристиките на моделното устройство, монтирането на стената се извършва с помощта на определен спомагателен инструмент:

  • Мола котва (при монтиране в стена от гипсокартон);
  • задвижван котва (при закрепване към бетонна стена или тухла);
  • винт и дюбел (когато се монтира в бетонна стена или гипсокартон).

Крепежните елементи без свредла се използват и за прикрепване на светли, тежки стъкла и пластмасови изделия към бетон или тухлена стена. Това се прави с помощта на специална котва. Такива скоби са изработени от месинг и неръждаема стомана.

Що се отнася до третия тип, устройството, което включва закрепване на две или повече равнини наведнъж, има точно същия брой канали и по-трайна конструкция. Закрепването към стена от бетон или гипсокартон се извършва през дупките, пробити в стъкления продукт с помощта на винт с дюбел. Материалът, от който е изработен държачът, е месинг.

Производителите на обезопасителни средства са предвидили три цветни версии на тези продукти: за злато и никел, с лъскава повърхност, както и четкан никел.

Държачи на предното стъкло

Държачът на предното стъкло е изключително удобен, универсален автомобилен аксесоар за фиксираното инсталиране на всякакви мултимедийни устройства: таблети, смартфони, навигатори, записващи устройства за движение. Това е много просто устройство, което ще осигури комфорт и безопасност на водача на автомобила по време на пътуването.

Такова устройство се регулира с винтове на твърдо закрепване за мултимедийно устройство, което лесно се монтира на предното стъкло на автомобила и, в зависимост от закопчалката, върху арматурното табло. Те се фиксират върху предното стъкло поради вакуумни вакуумни чашки, които държат цялата конструкция на определено място.

По този начин, простите удобни елементи - държачи за стъкло - улесняват монтажа на огледала, стъкло и пластмасови изделия, както и осигуряват сигурно прилягане.