Бамбукови възглавници: размери, ревюта, плюсове и минуси на продукти
Anonim

Човек се нуждае от комфортен и здрав сън. За това се нуждаете от подходящо легло. Сега в търсенето бамбукови възглавници, които са безопасни и достъпни цени. Но преди да ги купите, трябва да сте запознати с характеристиките, предимствата и недостатъците. Това ще бъде обсъдено в статията.

Специални функции

Бамбукови влакна (бамбук) е вторичен продукт на химическата обработка на суровини от бамбук. Изглежда съвсем различно от растението. Влакната се произвеждат от стъбла, чиято възраст не трябва да надвишава 4 години. Бамбукът е подложен на 2 процедури:

 1. Механична.
 2. Chemical.

Първият метод включва ръчно изолиране на нишките от целулозата на растението, което е подобно на обработката на лен. Тъй като работата е трудоемка и екологична, продуктите имат висока цена. Химическата обработка се счита за проста и бърза поради използването на вещества, които ви позволяват да получите повече продукт. Но този метод не трябва да бъде внимателен: след това, токсичните компоненти са задължително отстранени от тези суровини. Затова пълнителят става екологично чист, безопасен.

Съставът и външният вид на двете влакна са почти еднакви. Цветът им е бял, на допир са меки, приятни, няма специфични миризми. При закупуване на продукт е необходимо да се вземе под внимание, че пълнителят винаги е смесен: те добавят холофир или синтетик, тъй като когато възглавницата е пълна само с бамбук, тя ще загуби формата си за кратко време. Според мненията на клиентите много от тези продукти траят много дълго време.

Предимства и недостатъци

Познаването на плюсовете и минусите на бамбуковите възглавници ще ви позволи да оцените реално качеството на продуктите, както и да определите дали си струва да ги купувате. Ползата от този продукт е, че не причинява алергии. В сравнение с перата на птица или друга вълна, в пълнителя няма да има акари или опасни гъбички и микроби. Продуктът не може да избира миризми, което също е важно. Според прегледите бамбуковите възглавници са идеални за употреба при влажен климат: дори и в този случай те остават сухи.

Продуктите перфектно запазват формата си, но трябва да се има предвид, че при продължителна употреба, вътрешният им състав се уплътнява. Такива възглавници рядко се замърсяват, те не се нуждаят от химическо чистене, а прането се извършва с пишеща машина. Те изсъхват бързо, освен това не губят формата си. Влакното не отделя опасни вещества, тъй като съвременната технология елиминира токсичните компоненти.

Пълнителят не е подходящ за хора, които страдат от чести болки в шията, тъй като продуктите са много меки. Когато остеохондроза или херния диск изисква ортопедични възглавници, които поддържат врата добре. Въпреки че влакното е устойчиво на влага, неговата хигроскопичност не е висока, така че не трябва да я избирате с пот. Животът на продукта зависи от сместа от пълнители. Според мнения, бамбукови възглавници служат около 1-3 години.

Сравнение с други пълнители

Освен бамбук, популярни са и възглавници от евкалипт. Нейните влакна имат приятен аромат, а по време на производството използват същите технологии като с бамбук. Какво е по-добре да изберете? Всичко зависи от индивидуалните предпочитания.

Много хора предпочитат да избират пълнеж с пух-перо. Това се дължи на факта, че такъв пълнител е бил използван от хората от много години и е известен с естествения си състав. Лебед надолу или пилешко перо е мек и издръжлив, но ако е алергичен, те могат да бъдат вредни за здравето. Такива продукти не могат да се мият, те трябва да се почистват по специален начин поне 2 пъти годишно, така че да не започват кърлежи и микроби. Също така, продуктът трябва да се изсуши на слънце.

Пълнежът е изработен от камилска вълна, мек и удобен в сравнение с пух и перо. Той е хигроскопичен, не събира прах и мръсотия, но не трябва да се избира за алергии. Вълната е благоприятно място за развъждане на молци. Ето защо при избора на възглавница трябва да се вземат предвид личните предпочитания, здравословното състояние, както и особеностите на грижата. Съдейки по прегледите, всички пълнители са популярни сред клиентите.

размери

Производителите предлагат продукти от различен тип. Най-малкият размер е 40x40, той е идеален за дете. Бамбукова възглавница 50х70 ще подхожда на любителите на всичко съвременно. Този размер е европейски стандарт.

Бамбуковата възглавница 70x70 също е мека и удобна. При избора на размер е необходимо да се вземат предвид както стандартните параметри, така и височината. За хора с широки рамене се избира височина 12-15 см, а за жени и деца се изисква по-ниска височина. Според мненията е препоръчително да се закупи размерът на възглавницата, която вече е позната.

капак

Когато избирате възглавница с бамбуков пълнител, трябва да имате предвид материала, от който е направено покритието. За тази цел обикновено се използват следните тъкани:

 • лукс от тиково дърво;
 • тиково дърво;
 • микрофибър.

Първият случай е 100% памук. Този материал е мек, издръжлив и перфектно дишащ, създаващ устойчивост на миризми и тяхната абсорбция. Тикването се нарича смесено вещество, което включва полиестер и органичен памук. По силата е по-лошо от памука, но цената му също е по-евтина. Микрофибърът е синтетичен материал, приятен за употреба и устойчив на прах и мръсотия. Както се потвърждава от отзивите на клиентите, какъв тип покритие да изберете зависи от личните предпочитания.

селекция

Преди да закупите бамбукова възглавница, трябва да се запознаете с нейния етикет и прикрепен етикет. Препоръчително е да се избере продукт със същото съотношение на пълнители, например бамбук и холофир. Колкото повече естествен материал в продукта, толкова по-скъпо е, но и качеството, периодът на работа ще бъде дълъг.

Според мнения, възглавница с бамбукови влакна трябва да се избере въз основа на възрастта, височината, теглото на човек. Ширината трябва да бъде същата като ширината на раменете и за предпочитане малко по-голяма. Тогава ще бъде осигурен комфортен сън. Мнозина избират едни и същи възглавници за цялото семейство. Но това е погрешно. За всеки човек трябва да бъде избран подходящ размер и вид на продукта.

Качеството и здравината на шевовете е важно, защото ако шевовете не са добре изработени, пълнителят ще излезе навън и продуктът бързо ще се разкъса. Според мненията, желателно е да се изберат бамбукови възглавници от доказани производители. Честните фирми обикновено имат качествена опаковка и истинска информация в описанието на продукта.

производители

Ако прочетете коментари за бамбукови възглавници, можете да се уверите, че повечето купувачи са доволни от покупката. Продуктите са известни с тяхното удобство и практичност. Следните производители търсят:

 1. Мона Лиза. Вътрешната компания произвежда не само бамбукови възглавници, но и легла от различни материали. Според купувачите стоките са удобни и удобни за спане. Такива продукти са евтини и трайни. Въпреки че не се отстраняват, те са силни, ватирани. Те са по-скоро меки, а в сравнение с тези от пера не дразнят лицето и не предизвикват алергии.
 2. Verossa. Ивановската фирма произвежда стоки не по-лошо от горния производител. Възглавниците са оригинални и издръжливи. Според купувачите, компанията произвежда разнообразие от цветове на кориците, създадени от памук. Такива стоки са меки, еластични и дебели. Жакардовите възглавници - издръжливи, не се разкъсват от машинното пране.
 3. - Лесни сънища. Производителят предлага разнообразие от бамбукови възглавници с подвижни капаци с цип. Продуктите лесно се разбиват. Поплин кориците се измиват и сушат лесно.
 4. Сова и Яворонок. Производителят произвежда възглавници в калъфки за възглавници, които изобразяват пера. Купувачите оценяват продуктите за оригинален дизайн и отлично качество.
 5. "Ивановски бамбукови възглавници". Продуктите на този производител са издръжливи и красиви на външен вид. Продуктите напълно издържат на измиване, изсушават се бързо.
 6. AIViTek. Дизайнът на продукта е доста разнообразен, но качеството на пълнителя е същото. Обикновено се използва съотношение 50:50 - бамбук и полиестер.

грижа

За да възглавницата е продължила по-дълго, те изискват внимателна грижа. Достатъчно е да следвате прости препоръки. Продуктите могат да се мият с пишеща машина, но при условие, че ще бъде инсталиран нежен режим, а температурата на водата ще бъде не по-висока от 30-40 градуса. Автоматичното центрофугиране не трябва да се настройва, тъй като пълнежът се съсирва и раздробява. Не използвайте избелващи агенти и балсами.

Необходимо е да се изсушат възглавниците в хоризонтална форма, тъй като това осигурява дългосрочно запазване на формата. Въпреки че бамбуковите продукти са леки, те не трябва да се окачват вертикално поради вероятната загуба на форма. В същото време не е необходимо да поставяте продукта под пряка слънчева светлина. Грижата за възглавници е неусложнена. Състои се от периодично разбиване и разклащане. Внимателното отношение и качествената грижа ще удължат живота на продукта.