Може ли заек диня? Съвети за ветеринари
Anonim

Зайците днес все повече стават любими домашни любимци. Те са малки, пухкави, нежни и много общителни. Съответно, собствениците имат въпрос: как да се хранят малки домашни любимци? Ако съзнателно храним кучето и котката с това, което ние ядем (въпреки че това е напълно погрешно), тогава всичко тук е различно.

Пухкавите животни могат да имат проблеми с червата от неправилно хранене. В резултат на това се развиват опасни заболявания, а в някои случаи е възможно и смърт. Днес ще говорим дали един заек може да бъде диня.

Опитът на животновъда

Всяка година в Русия тази област на животновъдството набира популярност. В същото време фермерите разумно мислят дали е възможно да се хранят плодове от собствения им парцел за домашни любимци. Всичко е ясно с моркови и зеле за дълго време, но възможно ли е заек да има диня? Всъщност, сочно зрънце с твърда кора е истински деликатес. Плодовете съдържат цял ​​комплекс от витамини, които са необходими за правилното функциониране на целия организъм.

Ползите от храненето на ягодоплодни

Като се има предвид въпросът дали един заек може да бъде диня, трябва незабавно да ви каже какво ползва тялото от използването му. Основният плюс е ниската цена. Това е особено вярно за есенния сезон. Ако живеете в селото и държите зайци в големи количества, тогава има смисъл да сеете пъпешите, така че с настъпването на есента има нещо, което да угажда на ушите. Високото съдържание на витамини, от което тялото се нуждае изцяло, дава представа дали един заек може да има диня.

Ушите домашни любимци са много любители на пресни плодове, и тук те също са дадени възможност да старателно изострят зъбите си.

Подходяща подготовка

Не забравяйте, че плодовете трябва да бъдат добре измити. Храносмилателната система на зайците е много нежна, всяка инфекция може напълно да подкопае имунитета на вашия домашен любимец. Възможно ли е да се даде диня на зайци, вие решавате след задълбочена проверка на плодовете. Ако на кората има гнили места, те трябва да бъдат отстранени и всички семена да бъдат отстранени. Ако си купите диня за себе си, а след това лекувайте домашния си любимец с кора, оставяйки малко пулп върху него. Домашни любимци с удоволствие ще приемат такова лечение.

Как да дам?

Така че вече отговорихме на въпроса дали е възможно да се хранят зайците с диня. Преди да дадете на домашни любимци, тя трябва да бъде нарязана на малки парченца. Обърнете внимание на свежестта и качеството на плода. Най-доброто от всички, ако е малко, местни дини от собствената си градина. Магазинът плодове и зеленчуци се третират с химикали, за да се увеличи срокът на годност. От тези продукти обаче се ползват много малко. Ако живеете в южните райони, тогава намирането на качествени плодове е бързо. Именно този вид диня е узряла под слънцето и е необходима за вашите нежни същества.

Колко да дам?

Начало пухкав в структурата на тялото им не се различава от тези, които са отгледани в името на месо и деликатни кожи. Ето защо, използвайки техния пример, можем спокойно да кажем дали динята може да се използва за декоративни зайци. Да, можете. Изобщо не е забранено. Дини пилинг може да се дава под формата на лечение и за да се попълни витамин резерв. Те обаче не трябва да действат като основна батерия. Най-добрият вариант ще бъде да се хранят с диня кора с пулп веднъж седмично, а в други дни се препоръчва да се даде малко пъпеш. След няколко седмици трябва да си вземете почивка и да дадете на заешкото ябълки, зеле или моркови.

Бъдете внимателни

Когато се решава дали е възможно да се даде диня на декоративни зайци, си струва да се отбележи, че не можете да прехранвате животните с този продукт. За тях, това райе бери е трудно за храносмилане. Когато се опитате първо, трябва да се ограничите до малка част. Наблюдавайте реакцията на животното, ако всичко е наред, тогава можете да увеличите частта. Искам да подчертая, че те хранят само такива възрастни домашни любимци с такива плодове. Малките малки не могат да дават дини от пилинг. Храносмилателната система все още не е напълно укрепена и непознатият продукт може да причини неизправности.

Противопоказания

Преди въвеждането на нов продукт в диетата, първо трябва да оцените неговото състояние. Ако декоративният заек има стомашно разстройство, тогава трябва да изчакате с експеримента. Факт е, че тяхната храносмилателна система е много слаба и е препоръчително всички храни да се избират много внимателно. Зайците ядат всичко и в повечето случаи без мярка. Ето защо, ако забележите, че домашният любимец има диария, тогава не трябва да му давате диня и по този начин да претоварвате тялото.

Бременни женски и нов продукт

Обикновено по време на този период заекът започва да яде с отмъщение, така че не само ще хрипи кора с апетит, но и настоятелно ще моли за още. Но водната храна бързо претоварва стомаха, затова се препоръчва да се поддържа интервалът между порциите. През зимата, сочни плодове са почти невъзможно да се намерят, с изключение на тези, които сами се подготвят за вашите домашни любимци. Е, през лятото, в горещото време, няма да е излишно да се мисли за това дали е възможно да се даде мокър и сладък плод на домашен любимец. След като заекът я изяде, косата му се намокри по муцуната, пръстите му се залепват и оси седят върху нея. Ето защо, когато се хранят домашни любимци, трябва да измие лицето му и избършете сухи с хартиена салфетка.

Обществени поръчки за бъдещето

Декоративни зайци могат да се дават само пресни кори и плодов пулп. Следователно оптималният период за първата извадка е август-октомври. През този период, най-малко вероятно да се получи незрели диня. При приключване на сезона се препоръчва закупуването на тези плодове за в бъдеще, осигурявайки на зайците витаминен резерв за зимата.

Най-добре запазените късни сортове. За това е подходящо сухо и добре проветриво помещение. Можете също така да приготвите кори в суха форма, но пресни са много по-полезни, а зайците ги ядат по-нетърпеливо. Не забравяйте, че след като сте нарязали плода, можете да го съхранявате само за 24 часа и разбира се, трябва да го сложите в хладилника.

Вместо заключение

Дините са любимо лечение за зайци. Ето защо, с настъпването на есента, не забравяйте да се опита да предложи пухкав красив сочен деликатес. Наблюдавайте реакцията. Ако заекът се чувства добре и няма реакция от страна на стомашно-чревния тракт, следващия път можете да дадете малко повече.