Витамини за котки "Doctor ZOO": състав, дозировка, инструкции за употреба и ревюта на ветеринарни лекари
Anonim

"Доктор ЗОО" е местна марка. Популярни поради наличието, ниската цена и широката гама от стоки. Витамините на Doctor ZOO също бяха оценени от котките, с удоволствие, докато се хранеха с вкусни деликатеси. Ние изучаваме състава на продуктите и дозировката, както и прегледите на ветеринарите и собствениците на домашни любимци, за да заключим за ползите или вредите от витамини за котки "Doctor ZOO".

Правило на производството

Разработчиците на витамини се ръководят от следния постулат: "Полезно не трябва да бъде вкус."

Следователно, мултивитаминните комплекси съдържат месни, млечни и рибни продукти. От реакцията на котки може да се види, че те харесват вкуса на наркотиците.

Произвежданите продукти от марката "Doctor ZOO" са разделени на следните редове:

 • мултивитамини с различен вкус;
 • витамини за възрастни котки - "Здравословен имунитет";
 • функционални комплекси за здравето на ноктите, вълната и кожата;
 • витамини за котенца, съдържащи таурин.

Производителите позиционират своите продукти като ежедневни добавки за храни за домашни любимци, които не предизвикват странични ефекти. Витамини за котки "Doctor ZOO", предназначени за укрепване на имунната система на животното, нормализиране на функциите на телесните системи и подобряване на метаболизма. Можете да използвате за целите на профилактиката на заболяванията.

структура

Основното предимство на витамините за котките "Doctor ZOO" е наличието в състава на таурин - сулфонова киселина, жизненоважно за развитието на домашен любимец, но не и синтезирано от самото животно. Положителен ефект върху зрението, сърцето и четворката.

Биотинът, който е част от витамини, спомага за подобряване на метаболизма на организма, подхранва кожата, прави косата гладка и лъскава.

Съставът на витамини за котки "Doctor ZOO":

 • протеин - 30%, пепелни компоненти - 25%, фибри - 6%, мазнини - 4%, влага - 12%, фосфор - 2%, калций - 4%, биотин - 1.6 мг / кг, таурин - 1.0 mg / kg

Витамини, които са част от: А, D, Е, С, тиамин, рибофлавин, ниацин, холин, пантотенова киселина, пиридоксин, фолиева киселина, цианокобаламин, витамин К.

Минерали в таблетки: калий, калций, магнезий, фосфор, натрий, мед, желязо, селен, цинк, манган.

Съставът съдържа следните аминокиселини: аргинин, лизин, фениламин, хистидин, метионин, триптофан, цистин.

Инструкции за употреба и дозиране

Опаковките с витамини от 30 или 45 g съдържат 90 таблетки за възрастни котки и 120 за котенца.

Според инструкциите, витамините за котките "Doctor ZOO" могат да се добавят към индустриални или естествени храни, използвани като награда. Те имат приятен аромат и вкус, така че котките с удоволствие абсорбират таблетки.

Дневната норма: 4-6 таблетки за възрастни котки, 2-4 - за котенца.

Показания за употреба

Разработени витамини "Doctor ZOO" за котенца над три месеца и възрастни котки. Необходимо е да се добавят добавки към животните като превантивна мярка. Полезни и важни витамини, аминокиселини и минерали допринасят за растежа и правилното развитие на животното, засягат функционирането на черния дроб, сърдечно-съдовата система, мозъка, органите на зрението.

Витамини за котки "Доктор ЗОО. Здраве на кожата и вълната" ветеринарите предписват по време на периода на линията. Комплексът помага за подобряване на качеството на кожата и вълната. Той се предписва за профилактика на дерматит.

Витамини "Доктор ЗОО. Здравословен имунитет" съдържа водорасли, които имат противотуморно и противовъзпалително действие. Те отстраняват вредните отлагания, шлаки и токсини от организма, подобряват състава на кръвта и намаляват риска от алергични реакции. Комплексът от полезни витамини и минерали повишава устойчивостта на животното към инфекциозни заболявания.

Прегледи на ветеринарен лекар

Витамините за котки "Doctor ZOO" са известни на всички руски ветеринарни лекари, но лекарите не са стигнали до нито едно решение дали хапчетата са полезни или не.

Някои лекари препоръчват собствениците на котки да закупуват мултивитамини като полезна хранителна добавка, богата на витаминно-минерален комплекс. Ако животното няма отрицателна реакция към хапчетата, можете редовно да извършвате профилактика на базата на тези витамини.

Въпреки това, някои ветеринари смятат, че не трябва да има странични реакции от витамини. Тези признаци на необичайно поведение на домашни любимци, които се наблюдават от собствениците след приемане на хапчетата, са нездравословен отговор на животното към състава на таблетките.

Това трябва не само да тревожи ветеринарните лекари, но и самите собственици. В този случай лекарите препоръчват да не приемате витамини за котки "Doctor ZOO". Ако все пак е решено да се лекува домашен любимец с лечение, е необходимо да се следи реакцията на животното, неговото поведение и благополучие. В случай на странични ефекти от витамини трябва да се въздържа. По-добре би било да се закупят по-надеждни европейски аналози за котката.

Мнения на клиенти

Отзиви на витамини за котки "Doctor ZOO" сорт. Удовлетворени от резултата, собствениците отбелязват следните промени:

 • животинската кожа става по-дебела;
 • Добавките са в състояние да лекуват очите от постоянно натрупване на мръсотия;
 • падане на косата по време на преобличане става по-малко;
 • някои котки дъвчете витамини с удоволствие.

Купувачите смятат, че стойността и цената на продукта са не повече от 100 рубли на опаковка.

Собствениците на котки, които не са доволни от покупката, отбелязват следните промени в поведението на домашни любимци:

 • животните не реагират на аромата на таблетките, затова приемат витамини само в храна в земната форма;
 • след консумиране на добавката, котката се държи като след като приема Валериана;
 • домашният любимец става апатичен и носът е горещ;
 • котка няколко минути след хранене с повърнати витамини, които дори не се усвояват;
 • не се наблюдават видими промени;
 • от голям брой компоненти на пепелта урината на котката може да стане червена;
 • Опаковката с таблетки е неудобна, трябва да изсипете витамините в друг контейнер.

Не може да се направи еднозначно заключение относно витамините за котки от местната марка "Doctor ZOO". Има както положителни, така и отрицателни отзиви за собствениците на домашни любимци и за ветеринарните лекари. Ако собственикът все още реши да закупи витаминно-минерален комплекс за животното, тогава, както е при всички медикаменти, е необходимо да се следи състоянието на четворката. Ако възникне отрицателна реакция, хапчето трябва да бъде спряно незабавно и никога да не се подновява.